به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، حتما تا به حال برای شما پیش آمده که از ترکیبی از حواس بینایی و لامسه خود برای یافتن چیزی پنهان شده در زیر کوسنهای مبل یا زیر مبل استفاده کرده باشید. اکنون مدتی است که محققان رباتیک نیز سعی دارند همین توانایی را در اختیار رباتهای خود بگذارند.
در سال ۲۰۱۹ تیمی از دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(MIT) با استفاده از ترکیبی از حسگرهای لمسی و هوش مصنوعی، یک ربات را قادر ساختند تا اشیا را به وسیله لمس شناسایی کند.
اکنون گروه دیگری از دانشمندان MIT ماشینی ساختهاند که میتواند چیزهایی را پیدا کند که آنها را نمیبیند. این ربات موسوم به "RF Grasp" به یک دوربین روی مچ خود و یک دستگاه تشخیص فرکانس رادیویی(RF) برای فرمانبرداری و برداشتن یک شیء مجهز شده است. هر چیزی که دارای برچسب RF باشد، این ربات میتواند آن را پیدا کند، حتی اگر در پشت چیزهای دیگر پنهان باشد.
یک کاربرد بزرگ برای این اختراع وجود دارد. "RF Grasp" به شرکتهایی مانند "آمازون" کمک میکند تا انبارهای خود را اتوماسیون و سادهسازی کنند.
"آلبرتو رودریگز" یکی از محققانی که روی این پروژه کار کرده است، گفت: ادراک و برداشتن اشیا در صنعت امروز با هم فاصله دارند.
محققان میگویند چالش برانگیزترین جنبه توسعه "RF Grasp" ادغام بینایی و فرکانس رادیویی برای تصمیمگیری است. آنها این سیستم را با چگونگی واکنش انسان در برابر صداهای دور و چرخاندن سر به سمت منبع صدا مقایسه میکنند.
"RF Grasp" در ابتدا از RF خوان خود برای یافتن اشیا دارای برچسب استفاده میکند، اما هرچه به اشیا نزدیکتر شود، به اطلاعاتی که از طریق دوربین خود برای تصمیمگیری جمع میکند، بیشتر اتکا میکند.
این ربات در مقایسه با رباتی که تنها دارای یک سیستم بصری است، میتواند با حدود نیمی از حرکات دیگر رباتها یک شیء را پیدا کند و در اختیار بگیرد. این ربات همچنین در حین انجام وظایف خود از توانایی منحصر به فرد تمیز کردن و خلوت کردن فضای کار خود برخوردار است.
انتهای پیام