به گزارش ایسنا، آنطور که فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن گزارش داده، در ۱۰ روز نخست سال ۱۴۰۰ در ۳۵ اداره کل و ۴۱۶ شهرستان کشور در مجموع ۲۱۱ مورد رفع تعرض در زمین های دولتی به مساحت بیش از ۳۶ هکتار انجام شده است. این آمار از یکم تا سوم فروردین ۱۲۸ مورد بود.
جواد خردمند ـ فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن درباره جزئیات آمار آزادسازی اراضی ملی از دست زمین خواران گفته است: اول فروردین رفع هفت مورد تعرض از زمینهایی به مساحت ۱۸ هزار و ۹۲۰ مترمربع صورت گرفته که در روز نخست ۲۸ استان فاقد تعرض گزارش شده است. در روز دوم ۹۴ مورد تعرض از زمینهای دولتی به مساحت ۶۹ هزار و ۷۰ مترمربع رفع شد که ۲۰ استان فاقد تعرض عنوان شد.
وی در بیان عملکرد یگان برای روزهای سوم تا هفتم، توضیح داد: روز سوم ۲۷ مورد تعرض از ۸۹ هزار و ۹۷۰ مترمربع اراضی رفع شد که ۲۵ استان فاقد تعرض بوده است. در روز چهارم ۱۳ مورد تعرض در زمینهایی به مساحت ۳۴ هزار و ۴۵۰ متر مربع شد که ۲۸ استان بدون تعرض گزارش شد. در روز پنجم گزارشی واصل نشد. در روز ششم ۹ مورد تعرض گزارش شد که ۸ مورد از آنها به مساحت ۱۰ هزار و ۸۵۰ مترمربع رفع شد. برای روز هفتم نیز ۸ مورد تعرض از زمینهایی به مساحت ۱۵ هزار و ۲۰ مترمربع رفع شد که ۳۰ استان فاقد تعرض بود.
خردمند گفت: برای روز هشتم، نهم و دهم به ترتیب ۲۰ مورد تعرض از ۸۳ هزار و ۵۳۴ متر مربع اراضی دولتی، ۹ مورد تعرض از ۱۴ هزار و ۴۸۶ متر مربع اراضی و ۱۵ مورد تعرض از زمینهایی به مساحت ۳۰ هزار و ۶۵۵ مترمربع اراضی رفع شد. همچنین برای روزهای ۸ تا ۱۰ فروردین نیز به ترتیب ۲۵ استان، ۲۵ استان و ۲۷ استان فاقد تعرض گزارش شده است.
با توجه به این آمار، بیشترین دست اندازی به انفال و بیت المال در روز دوم فروردین ماه اتفاق افتاده که ۹۴ قطعه زمین ملی و دولتی مورد هدف زمین خواران قرار گرفته است.
بنا بر این گزارش، در روزهای تعطیلات و مناسبتها معمولا آمار زمین خواری بالا می رود. با شروع تعطیلات عید نوروز هم تعرض به زمینهای ملی و محیط زیست افزایش پیدا می کند. برخورد با تصرفات در حوزه محیط زیست به عهده سازمان جنگلها و در بخش زمینهای دولتی بر عهده سازمان ملی زمین و مسکن از زیرمجموعه های وزارت راه و شهرسازی است. تلفن ۱۶۵۶ پل ارتباطی مردم برای مقابله با زمین خواری است که شهروندان می توانند از طریق این خط گزارش های مربوط به تعرضات به زمینهای دولتی و ملی را اعلام کنند.
زمین خواری در سالهای اخیر صرفا به نقاط خوش آب و هوا محدود نمی شود. برخی آمارها در سال گذشته نشان می داد که رتبه های اول در ثبت زمین خواری مربوط به استانهای کویری کشور بود. با این حال مناطق خوش آب و هوا هنوز در تیررس هستند. بر اساس اعلام خلیل محبت خواه ـ مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران ـ از ۲۸ اسفندماه پاسال تا سوم فروردین ماه امسال بیشترین آمار رفع تصرف از زمینهای دولتی در لواسان و شمیرانات به ثبت رسیده است.
انتهای پیام