محمدعلی چمنیان در گفتوگو با ایسنا در خصوص رشد اقتصادی و موانع تولید در استان اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل رشد اقتصادی 2.2 درصدی در سال 99 این بود که رشد اقتصادی در این سال نسبت به رشدهای منفی سالهای قبل کاهش پیدا کرده بود که این مساله خیلی نباید ما را فریب بدهد. باید بیش از اینها در سال ۱۴۰۰ رشد داشته باشیم تا به نقطهای که در چند سال قبل بودیم برسیم.
وی ادامه داد: در عرض چند سال گذشته حدود ۱۲درصد رشد اقتصادی منفی داشتهایم و در سال گذشته دو درصد رشد مثبت، این مساله نشان از این است که رشدهای منفی به پایان رسیده است. در سال 98 واردات کم شد و درآمدهای ارزی کاهش یافته بود و تولیدات داخلی پاسخگوی نیازهای کشور نبود. اما در سال ۹۹ ظرفیتهای تولیدی افزایش پیدا کرد.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و بازار پول اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در مورد زیرساختهای تولید در خراسان رضوی گفت: مهمترین زیر ساختهای تولید در استان زیر ساختهای نرم افزاری یا مهارتی است. ما به نیروی انسانی توانمند برای تولید احتیاج داریم. افرادی که دانش خوبی داشته باشند و بتوانند دانش را به نوآوری تبدیل کنند. همچنین در حوزه فنی و حرفهای به افراد توانمند نیاز داریم تا این نوآوریها را به فناوری تبدیل کنند. در هر دو حوزه نوآوری و فناوری مشکل کمبود نیروی توانمند وجود دارد، از نظر سخت افزاری بعضی از سخت افزارهای ما با کشورهای پیشرفته برابری میکنند. چیزی که کارخانههای ما در حال حاضر نیازمند آن هستند ماشینآلات نیست بلکه نیروهای ماهر است.
وی ادامه داد: افراد دیدگاهشان این است که با ورود به نیروی صنعتی کار را فرا میگیرند و این مساله در مراکز آموزشی نیز توسعه پیدا کرده است. این مدل فشار زیادی برای صنایع ایجاد میکند و مهمترین مشکل جذب نیروی ماهر و توانمند است. سیستم های آموزشی در توانمندسازی نیروها بسیار ضعیف عمل میکنند . به نظر بنده مهمترین زیر ساختی که باید تقویت شود تا تولید افزایش یابد تربیت نیروهای توانمند است.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و بازار پول اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در حوزههای صادراتی محصولات استان با محصولات خارجی قابل رقابت هستند و قیمت مناسبی دارند اما بازرگانان قوی برای صادرات محصولات صنعتی در استان وجود ندارند. آخرین عاملی که واقعا برای صنعت و تولید در کشور اهمیت دارد بهبود روابط با کشورهای دنیا چه در بعد سیاسی برای تبادل دانش، صادرات محصول و مواد اولیه و چه در بعد نقل و انتقالات مالی است. اگر بحث توانمندسازی و ارتباطات بین الملل بهبود یابد به رشد اقتصادی مناسبی خواهیم رسید.
وی عنوان کرد: ارتباط پیدا کردن با جهان از دو طریق میتواند رشد اقتصادی را بالا ببرد. فروش نفت رشد اقتصادی را به صورت موقت بالا میبرد که باید تلاش کنیم این رشد به صورت مستمر باشد.
چمنیان در مورد حمایتهای صورت گرفته از تولیدکنندگان و بخش خصوصی گفت: حمایت خاصی از تولید کنندگان با بحث تعهدات ارزی و برگشت ارز صورت نمیگیرد. در ۶ماهه اول سال ثبت سفارشات تایید نمیشد و بحثهایی مثل تخصیص ارز صورت نمیگرفت. سیاستهای بانک مرکزی که باید به تصویب دولت برسد در سال ۹۹ به تولید کنندگان ضربه زد. اگر در سال ۹۹ جهشی داشتیم نباید به پای دولت گذاشت بلکه کارآفرینان و تولیدکنندگان بدون حمایتهای دولت توانستند رشد اقتصادی ایجاد کنند. تولید کنندگان در شرایط سخت ستونهای اقتصاد کشور هستند.
وی تصریح کرد: کارگران نیز ستونهای تولید هستند، کارگران در سال ۹۹ شرایط سختی داشتند و تورم عجیبی که دولت به خوبی نتوانست آن را کنترل کند شرایط را برای کارگران سختتر کرده بود و قدرت خرید را کاهش داده بود. کارخانه ها و بخش تولید نیازمند کارگر پرانگیزه هستند. تنها کاری که از جانب دولت صورت گرفت جلوگیری از واردات بی رویه محصولات بود. دلیل آن نیز این بود که دولت ارز نداشت تا واردات صورت گیرد.
انتهای پیام