خسارت ۵۰۰ میلیارد ریالی به باغات و مزارع زعفران خراسان رضوی

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت : بیشترین میزان خسارت وارد شده به بخش کشاورزی طی ۱۰ سال اخیر مربوط به سرمازدگی است و ۱۵ تا ۱۰۰ درصد خسارات به محصولات باغبانی وارد شده است.

محمد میری دیسفانی اظهار کرد : طی کاهش دما و سرمازدگی در اواخر سال 99 ، بیش از 500 میلیارد ریال خسارت به 21 هزار و 500 هکتار از سطح باغات و مزارع زعفران شهرستان‌های استان خراسان رضوی وارد شد. کاهش دمای هوا در سطح استان به سرشاخه ها و بخش های گلدهی درختان میوه در باغات آسیب جدی وارد کرده است و بر اساس برآورد انجام شده توسط کارشناسان، بین 15 تا 100 درصد خسارت به محصولات باغبانی وارد شده است.

وی ادامه داد: خسارت باغ‌ هایی که تحت پوشش بیمه قرار داشتند با ارزیابی توسط کارشناسان ، پرداخت خواهد شد. متأسفانه بخش عظیمی از باغ‌ها و مزارع خسارت دیده تحت پوشش بیمه نیستند و به دلیل تغییرات اقلیمی و احتمال وقوع مخاطرات احتمالی از جمله سرمازدگی، بهره‌برداران باید اصول فنی را رعایت کنند و ضمن زیر پوشش بیمه قرار دادن محصول خود، زیان ناشی از آن را کاهش دهند و از مزایای بیمه محصولات برخوردار شوند.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی از ارائه تسهیلات ارزان برای اجرای طرح سایه بان به منظور جلوگیری از خسارات ناشی از تغییرات آب و هوایی در باغات استان خبر داد و گفت: با استفاده از سایه بان علاوه بر جلوگیری از سرمازدگی و آفتاب سوختگی سرشاخه ها، شکوفه ها و محصولات باغی، میزان مصرف آب 30 درصد کاهش می‌یابد.

میری دیسفانی افزود: تمام تجهیزات مورد نیاز برای اجرای طرح سایه بان و تجهیزات بخاری های پلار و دمنده ها در صنایع داخلی تولید می‌شود.

وی توضیح داد: بیشترین خسارت سرمازدگی مربوط به درختان هسته دار مثل هلو، شلیل، زردالو، الو وگوجه و بادام بوده که بین60 تا 100 درصد بسته به نوع محصول و شهرستان و شدت سرما متفاوت است. هر ساله در بهمن و اسفند ماه جبهه هوای سرد و بارش برف در استان وجود دارد که موجب سرمازدگی درختان به ویژه بادام و زرد آلو و بخشی از مزارع زعفران می شود، طبق بررسی‌های صورت گرفته بیشترین میزان خسارت وارده به بخش کشاورزی طی 10 سال اخیر مربوط به سرمازدگی است و تنها اهرم برای کمک به میزان خسارت دیده ها از بخش کشاورزی صندوق بیمه است.

بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان، وی تاکید کرد: پوشش بیمه ای، تغییر شیوه های کشت و جایگزینی درختان دیر رس به جای درختان میوه آسیب پذیر و استفاده از سامانه های ضد تگرگ و سرما در باغ ها از جمله اقداماتی است که می بایست برای مقابله با این مشکل به کار گرفته شود. تجهیز باغ‌ها به سامانه گرمایشی و سامانه ضد تگرگ ضروری است. ضمن اینکه استفاده از پوشش برای مقابله با نفوذ سرما نیز اقدامی است که می‌تواند درختان را در برابر سرما تا حدودی ایمن کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400011003362
  • خبرنگار :

برچسب‌ها