معاون آموزش و پرورش استان:

دانش‌آموزان کرمانشاه تمایلی به تحصیل در رشته ریاضی ندارند

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به بی میلی دانش‌آموزان کرمانشاهی برای تحصیلی در رشته ریاضی فیزیک، گفت: هم اکنون در هفت شهرستان و منطقه آموزش و پرورش استان اصلا دانش‌آموز رشته ریاضی فیزیک نداریم.

ماشاءالله پروین، امروز (۲۴ بهمن) در نشست تخصصی با جمعی از مدیران مدارس مقطع متوسطه اول کرمانشاه، با بیان اینکه حال آموزش در دستگاه تعلیم و تربیت استان خوب نیست، گفت: استان کرمانشاه چه در حوزه توازن رشته‌ای، چه در بحث میانگین نمرات امتحانات نهایی و چه در زمینه قبولی داوطلبان در کنکور سراسری وضعیت خوبی در کشور ندارد.

پروین با بیان اینکه در موضوع توازن رشته‌ای مشکلات زیادی در استان داریم، گفت: هم اکنون ۷۰ درصد دانش‌آموزان کلاس نهمی هنگام ورود به پایه دهم در فرآیند انتخاب رشته به سمت تحصیل در رشته‌های نظری رفته و تنها ۳۰ درصد به سمت تحصیل در هنرستان‌ها می‌روند، درحالیکه بر اساس آنچه وزارتخانه تکلیف کرده باید نیمی از دانش‌آموزان به سمت تحصیل در هنرستان‌ها هدایت شوند.

 معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه  ادامه داد: ۹۲ درصد دانش‌آموزانی هم که تحصیل در رشته‌های نظری را انتخاب می‌کنند، در رشته‌های علوم تجربی، علوم انسانی و علوم معارف اسلامی مشغول به تحصیل می‌شوند و تنها هشت درصد این دانش‌آموزان رشته ریاضی فیزیک را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

پروین روند گرایش دانش‌آموزان به تحصیل در رشته ریاضی فیزیک را نزولی عنوان کرد و افزود: در حالیکه  سال تحصیلی گذشته ۹.۸۲ درصد دانش‌آموزانی که تحصیل در رشته‌های نظری را انتخاب کرده بودند، در رشته ریاضی فیزیک مشغول به تحصیل شدند، این آمار امسال به ۸.۲۰ درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: هم اکنون در هفت شهرستان و منطقه آموزش و پرورش استان اصلا دانش‌آموز رشته ریاضی فیزیک نداریم که این درد است.

پروین با اشاره به خالی بودن صندلی کلاس‌های درس اکثر رشته های فنی مهندسی در دانشگاه‌های کرمانشاه، گفت: احتمال قبولی داوطلبان آزمون سراسری در گروه ریاضی فیزیک ۳۰ درصد است و امکان قبولی داوطلبان با کسب رتبه های ۱۵ و ۱۶ هزار در رشته‌های تاپی مثل مهندسی معماری وجود دارد.


شانس قبولی کنکوری‌ها در رشته‌های  پزشکی و دندانپزشکی زیر یک درصد است 

به گزارش ایسنا، پروین با بیان اینکه فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در مقطع متوسط اول انجام می‌شود، گفت: از مدیران مدارس متوسطه اول انتظار داریم دانش‌آموزان و خانواده‌ها را در امر هدایت تحصیلی توجیه کرده و اجازه ندهند دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها با انتخاب رشته نادرست و از روی احساسات و بعضا چشم و همچشمی و با رویای پزشک و دندانپزشک و داروساز شدن سایر فرصت‌های زندگی خود را از دست بدهند.

پروین تاکید کرد: خانواده‌ها باید آگاه شوند که شانس قبولی فرزندانشان در رشته‌های تاپی مثل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و... زیر یک درصد است.

پروین با بیان اینکه انتخاب رشته تحصیلی غلط دانش‌آموزان را با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد، گفت: باید نگاه خانواده‌ها و دانش‌آموزان را در مورد رشته تحصیلی تغییر داده و این دیدگاه را در جامعه نهادینه کنیم که اگر دانش‌آموزان در مسیر استعدادهای خود قرار بگیرند، احتمال موفقیت آنها در زندگی تحصیلی و شغلی بیشتر خواهد شد.

 پروین افزود: اگر بخواهیم در حوزه آموزش بهتر دانش آموزان اقدامات کاربردی انجام دهیم، باید به سراغ مدیران، معلم ها، دانش آموزان و خانواده‌های دارای دانش آموزان در حال تحصیل در مقطع متوسطه اول برویم.

معدل امتحان نهایی دانش‌آموزان کرمانشاهی ۱۰.۸۱ است 

پروین در ادامه با اشاره به تاثیر نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان در پذیرش نهایی داوطلبان آزمون سراسری در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، گفت: با توجه به اینکه از امسال امتحانات نهایی سهم ۴۰ درصدی در قبولی نهایی داوطلبان کنکوری داشته و قرار است این سهم در سال آینده به ۵۰ درصد و سال بعد از آن به ۶۰ درصد برسد، لذا باید در جهت بالا بردن میانگین نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان برنامه‌ داشته باشیم.

وی تاکید کرد: برنامه ریزی برای بالا بردن میانگین نمرات دانش‌آموزان به خصوص میانگین نمرات نهایی کتبی دانش آموزان مهم است، چون بر اساس بررسی‌های صورت گرفته میانگین نمره مستمر دانش آموزان با نمره امتحانات کتبی نهایی آنها فاصله زیادی دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه میانگین نمرات امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان تقریبا یک نمره از میانگین کشوری پایین‌تر است، گفت: خرداد سال ۱۴۰۱ میانگین نمره امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان کرمانشاه ۱۰.۸۱ بود که میانگین کشوری آن ۱۱.۶۲ است.


۲.۵ درصد قبولی‌های کنکور تیر ماه کرمانشاهی بودند

پروین سپس اشاره‌ای هم به رتبه استان کرمانشاه از حیث قبولی داوطلبان در آزمون سراسری داشت و گفت: استان کرمانشاه در کنکور امسال رتبه ۲۸ را در بین استان‌های مختلف کشور کسب کرده است.

پروین با بیان اینکه در کنکور امسال ۵۲ هزار و ۴۱۳ نفر داوطلب شرکت در آزمون سراسری تیرماه در استان کرمانشاه شده بودند، گفت: از این تعداد ۴۴۵۳ داوطلب معادل ۸.۵ درصد داوطلبان متقاضی در دانشگاه‌ها پذیرفته شدند.

 وی توضیح داد: سهم استان کرمانشاه از قبولی داوطلبان در کنکور سراسری در کشور ۲.۵ درصد بوده است.

پروین با بیان اینکه در کنکور تیرماه امسال ۲۸.۱۲ درصد داوطلبان رشته ریاضی فیزیک در دانشگاه‌ها پذیرفته شدند، گفت: تنها ۸.۵ درصد داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی و ۷.۵ درصد داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور پذیرفته شدند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 00062157489
  • خبرنگار : 50180