صادق اسدالهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با تولید مرغ سایز در مصرف سرانه خوراک هر قطعه یک کیلوگرم صرفهجویی میشود.
وی ادامه داد: کاهش مصرف آنتیبیوتیک، کیفیت گوشت بهتر، تسهیل در صادرات و کاهش چربی مرغ از مزیتهای پرورش مرغ سایز است.
اسدالهی با اشاره به اینکه سالانه در لرستان ۴۰ میلیون قطعه مرغ تولید میشود، تصریح کرد: با هدایت تولید به سمت مرغ سایز سالانه ۷۰۰ میلیارد تومان در مصرف خوراک مرغ صرفهجویی میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: باقیمانده آنتیبیوتیک در بدن مرغ سایز بسیار کم و جوانتر است.
وی افزود: سرانه مصرف خوراک برای هر قطعه مرغ غیرسایز با دوره پرورش ۵۰ روزه پنج کیلوگرم است، این در حالی است که اگر مرغ به حالت سایز پرورش پیدا کند خوراک مصرفی هر قطعه مرغ به چهار کیلوگرم کاهش پیدا میکند.
اسدالهی ادامه داد: در یک مرغداری ۱۰۰۰ قطعهای نسبت به مرغ سایز ۲۶ تن کاهش مصرف دانه را داریم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: در استان سالانه ۴۰ میلیون قطعه جوجهریزی میشود که اگر تولید را به سمت مرغ سایز سوق دهیم سالانه در مصرف ۴۰ میلیون کیلو دان صرفهجویی میشود.
وی عنوان کرد: اگر هر کیلوگرم خوراک مرغ را ۱۷ هزار تومان در نظر بگیریم در تولید مرغ سایز ۷۱۴ میلیارد تومان به سود مرغدار ماست.
اسدالهی عنوان کرد: کارشناسان بر این باورند وقتی وزن مرغ زنده از دو کیلو و ۲۰۰ گرم بالاتر برود به طور میانگین حداقل ۵۰ گرم چربی به وزن مرغ اضافه میشود، بنابراین اگر تنها نیمی از ۴۰ میلیون قطعه مرغی که در لرستان تولید میشود بالای ۲۲۰۰ گرم باشد یعنی ۲۰ میلیون قطعه مرغ داریم که حداقل ۵۰ گرم چربی مازاد دارند و این یعنی حدود یک میلیون کیلو چربی که اگر در ۵۵ هزار تومان ضرب کنیم سالانه ۵۵ میلیارد تومان به ضرر مصرف کنندگان خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد شاورزی لرستان ادامه داد: افزوده شدن یک دوره به دورههای پرورش مرغ و کاهش مصرف آب، برق و گاز از دیگر مزیتهای پرورش مرغ سایز است.
وی تصریح کرد: مواقعی که مرغ مازاد در استان و کشور داریم، بازارهای هدف صادرات ما مرغی را پذیرش میکنند که وزن آنها بین ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ گرم باشد، بنابراین تولید مرغ سایز را باید در دستور کار قرار داده و در این راستا از مرغداران حمایت شود.
انتهای پیام