علائم اصلی سکته مغزی چیست؟/ تاثیر میگرن در این بیماری

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: انحراف صورت، اختلال تکلم و اینکه بخشی از بدن حرکت را از دست بدهد، سه علامت اصلی سکته مغزی است؛ ممکن است تاری دید، سرگیجه و احساس مورمور هم باشد اما سه علائم اصلی همان است.

دکترفرهاد ایرانمنش در گفت و گو با ایسنا درباره سکته مغزی اظهار کرد: بروز سکته ها مترادف با سن شده و هر چه سن بالا می رود سکته بیشتر می شود.

وی با بیان اینکه تنگی عروق موجب سکته می شود، افزود: مصرف چربی، فشارخون بالا، تغذیه بد، سوءمصرف مواد، الکل و سیگار کشیدن موجب افزایش روند تنگی عروق و آسیب زیاد می‌شود و گاهی زودتر از سن معمول، سکته رخ می‌دهد، مثلا یک چهارم افرادی که دچار سکته می شوند، سنشان زیر ۴۰ و ۶۵ سال است.

ایرانمنش با اشاره به اینکه کم تحرکی، چاقی و تغذیه بد در بروز سکته تاثیر دارد، تصریح کرد: گاهی کانون سکته، لخته از جای دیگر است و به اصطلاح آمبولی که این لخته به سمت مغز مهاجرت می کند و موجب سکته می شود.

این فلوشیپ سکته مغزی بیان کرد: مصرف خودسرانه آسپرین موجب خونریزی مغزی و سکته می شود و کسی که سوءمصرف مواد دارد و داروهای ضد لخته مصرف می کند و کنترل خوبی ندارد، مستعد سکته است ضمن اینکه همه انواع مواد مخدر بدون استثناء موجب لخته خون می شوند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مصرف قرص های ضد بارداری باید با مشورت متخصص زنان آغاز شود چراکه این داروها می تواند استعداد ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهد، گفت: کسی که میگرن دارد، چاق است و مصرف طولانی مدت قرص ها را داشته و سنش بالا  رفته، باید احتیاط کند زیرا در برخی سنین بالا ممنوعیت مصرف قرص های ضد بارداری را داریم.

ایرانمنش درباره تاثیر میگرن بر سکته مغزی اظهار کرد: شانس سکته مغزی در مبتلایان به میگرن یک درصد است و کسانی که میگرن زمان‌دار و مرتب دارند باید به پزشک مراجعه کنند. بحث تحمل درد نیست، این افراد ممکن است دچار عوارضی مانند سکته مغزی شوند.

این فلوشیپ سکته مغزی در ادامه گفت: انحراف صورت، اختلال تکلم و اینکه بخشی از بدن حرکت را از دست بدهد، سه علامت اصلی سکته مغزی است؛ ممکن است تاری دید، سرگیجه و احساس مورمور باشد اما سه علائم اصلی همان است.

وی افزود: اگر فردی احساس کرد زبانش سنگین شده، فرض اول بر سکته مغزی است و باید فورا به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ گاهی سردردهای شدید و ناگهانی ممکن است تظاهری از سکته مغزی باشد.

ایرانمنش درباره زمان طلائی در درمان سکته های مغزی، بیان کرد: کسانی که در خواب سکته می کنند، متاسفانه فرصت زمانی مهم برای درمان را مقداری از دست می دهند؛ اگر علائم را دیدیم فورا به بیمارستان مراجعه کنیم زیرا خدمات خوبی وجود دارد و سه تا چهار و نیم ساعت از زمان سکته، فرصت است تا با درمان طبی به فرد کمک شود و اگر از این زمان بگذرد درمان خیلی سخت و با عوارض روبرو است.

این متخصص مغز و اعصاب اظهار کرد: کسی که در خواب مشکل پیدا کرده، باید به اولین مرکز درمانی ارجاع شود و در کرمان مهم ترین مرکز برای سکته مغزی، بیمارستان شفا است و نباید اصرار کرد بیمار را به بیمارستان دیگر ببریم.

وی با اشاره به کد ۷۲۴ گفت: یعنی در ۷ روز هفته، ۲۴ ساعت مراکزی داریم که به سکته مغزی اختصاص دارد و نباید در زمان مشکل، مراجعه را برای ساعت دیگر بگذاریم و مرکز ۷۲۴ صرفا برای کمک به بیمار دچار سکته مغزی برای فاز درمان طلائی است که اکنون صرفا مرکز ۷۲۴ بیمارستان شفا در کرمان است و به زودی بیمارستان پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله) و مراکز دیگر نیز مجهز می شوند.

ایرانمنش بیان کرد: درمان سکته مغزی پرهزینه است و دولت تعهد کرده که بپردازد لذا باید فرد را در زمان طلائی به مرکز درمانی برسانیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه استرس به شکل حاد و خبر ناگهانی می تواند موجب سکته مغزی بشود اما آمارش کم است، گفت: چیزی که از آن غافل هستیم، استرس مزمن است، همچنین تغذیه و روابط اجتماعی تاثیرگذار است و آهسته آهسته سیر تنگی عروق را موجب و باعث سکته مغزی و قلبی می شود.

این فلوشیپ سکته مغزی درباره پیشگیری از سکته گفت: رژیم غذایی سالم، کنترل عوامل خطر مثل دیابت و ... شانس بروز سکته را خیلی کم می کند و یا حداقل آن را به تاخیر می اندازد و باید سالمندی سالمی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه سونوگرافی های عروق می تواند به کسانی که شانس ابتلاء به سکته را دارند کمک کند، افزود: سن سکته مغزی در ایران مقداری پائین آمده که دلایل مختلف و نیاز به بررسی دارد و سبک زندگی باید اصلاح شود که به کاهش آمار کمک می کند و این موارد در مورد سکته قلبی هم صدق می کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 00062139299
  • خبرنگار : 50187