به گزارش ایسنا، برگزاری مراسم آیین گرامیداشت هفتادمین سالگرد روز دانشجو با حضور سید ابراهیم رئیسی در صدر اخبار پربازدید امروز قرار گرفت.
رئیسجمهور که به دعوت تشکلهای مختلف دانشجویی در دانشگاه تهران حضور یافته بود، دغدغه های نماینده بسیج دانشجویی کشور، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی، نماینده دفتر تحکیم وحدت و تعداد دیگری از دانشجویان را شنید و در فیلم کوتاهی که از حاشیه این مراسم منتشر شده است، رییسی برای دریافت نامه و شنیدن مطالبه یکی از حاضران جلسه مراسم روز دانشجو نزد آن فرد رفت و نامه او را شخصا دریافت کرد.
رئیسجمهور در بخشی از صحبت هایش در جمع دانشجویان با اشاره به اینکه «به من توصیه کردند روز ۱۶ آذر به دانشگاه نیایم» گفت: آنها که به دنبال تعطیلی علم و دانش و دانشگاه هستند به دانشگاه نمیروند اما من به دنبال گشایش هستم. روز ۱۶ آذر روز دانشگاه و نماد این است که آینده متعلق به دانشجویان است و به دست آنها رقم میخورد.
سید ابراهیم رئیسی همچنین با اشاره به اینکه امروز دانشگاه ما به دشمن ضربه زده، افزود: به همین دلیل میخواستند در این فضا آشوب ایجاد کنند و کلاسهای درس را به تعطیلی بکشانند اما اساتید و دانشجویان فرهیخته چنین اجازهای به آنها ندادند.
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی هم محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی روز دانشجو را به تمام دانشجویان و علم پژوهان سراسر کشور تبریک و تهنیت گفت و یادآور شد: یوم الله ۱۶ آذر نماد استقلال طلبی، مبارزه با سلطه استعمار، دخالت خارجی و نشان شکست و رسوایی کودتاچیان آمریکایی در برابر ملت آگاه ایران است.
عملکرد جنبش دانشجویی در تحولات اخیر کشور هم موضوع تحلیل یک استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران بود که مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
تقی آزاد ارمکی معقتد است که مساله دانشگاه و دانشجو دقیقا مساله جامعه است یعنی دانشگاه خواستهها و مطالبات جامعه را دنبال میکند و می گوید: نباید در این فضا فقط از دانشجو انتظار رفتار فرهیخته داشت.
در بخشی از گزارش ایسنا به همین مناسبت که با عنوان ۶۹سال گذشت؛ تاریخ از «روز دانشجو» چه میگوید؟ منتشر شده، آمده است که «۱۶ آذر» یادآور هجوم وحشیانه نظامیان رژیم پهلوی به دانشکده فنی دانشگاه تهران و زخمی کردن جمع زیادی از دانشجویان و اساتید مبارز با سر نیزههای بسته شده بر مسلسلها و روز به خاک و خون انداختن دهها دانشجوی شجاع و آزاده است. روز به شهادت رساندن سه دانشجوی دانشکده فنی به نامهای سید مهدی شریعترضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگنیاست، یادآور «ترس» و «وحشت» رژیم از خشم دانشجویان وطنپرست و انقلابی است.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
امیدوارم راه مبارزه با استبداد زنده بماند
انتقاد از حضور کمرنگ نمایندگان در دانشگاهها/ اولین کار برگرداندن آرامش به دانشگاه است
جایگاه مهم دانشگاهیان نزد مردم باعث نگرانی دشمنان شده است
نمایندگان مجلس در روز دانشجو چه گفتند؟
ما وارث دستاوردهای انقلاب هستیم
باید از ظرفیت دانشجویی در حل مسائل بهره برد
روحیه دانشجویی با رخوت میانهای ندارد/ جامعه به شدت نیازمند تمرین مطالبهگری است
تشکلهای دانشجویی به روند هویت پذیری اجتماعی دانشجو کمک میکنند
***
در جریان جلسه علنی امروز، نمایندگان صلاحیت مهرداد بذرپاش برای تصدی وزارت راه و شهرسازی را بررسی کرده و در نهایت با ۱۸۷ رای موافق، ۶۴ رای مخالف، ۷ رای ممتنع و ۵ رای باطله از مجموع ۲۶۳ رای مآخوذه، سکان وزارت را به دست مهرداد بذرپاش سپردند.
گفته شده بود که ابراهیم رییسی برای دفاع از وزیر پیشنهادی خود در این جلسه حضور خواهد یافت ولی از آنجا که رییسجمهور برای شرکت در آیین گرامیداشت هفتادمین سالگرد روز دانشجو به دانشگاه تهران رفته بود، به این مراسم نرسید.
در شرایطی مهرداد بذرپاش به عنوان وزیر راه و شهرسازی از مجلس رای اعتماد گرفت که طرح برخی اظهارنظرهای نمایندگان مخالف وزارت او، باعث ایجاد حواشی در مجلس است.
یکی از نمایندگان مخالف با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، مجتبی توانگر نماینده مردم تهران بود که در توضیح مخالفت خود گفت: وزارت راه در راستای تحقق وعده بزرگ دولت سیزدهم در حوزه ساخت مسکن مسئولیت سنگینی بر عهده دارد. امروز علی رغم اینکه یک سال و اندی از عمر دولت سیزدهم میگذرد در این حوزه نتیجه ملموسی دیده نمیشود. آقای بذرپاش که نه تخصص در حوزه مسکن دارد و نه تجربه چه در خود دیده که این پیشنهاد را پذیرفته است؟
گزارش کامل ایسنا از این جلسه و نظرات مخالفان و موافقان بذرپاش و توضیحات وی را می توانید در این لینک بخوانید.
در پی سفر شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به عربستان هم تحلیل کیومرث یزدان پناه از پیامدهای این سفر از دیگر اخبار پربازدید بود.
این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه درباره نشست سران چینی- عربی که گفته شده در جریان این سفر با حضور حکمرانان سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا برگزار می شود، گفت:به نظر می رسد این نشست اگرچه از نظر تبلیغاتی برای عربستان و یا حکمرانان خاورمیانه و شمال آفریقا موثر باشد اما بیشتر شو و نمایش قدرتی است که شاهزاده ماجراجوی سعودی دنبال می کند.
* گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (چهارشنبه) شانزدهم آذر ماه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام