مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

برای هر ۱۰۰ هزار جمعیت کرمانشاه ۱۹۲ پرستار داریم

به گفته مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت باید ۲۷۰ پرستار وجود داشته باشد که در کرمانشاه این آمار ۱۹۲ پرستار برای هر ۱۰۰ هزار نفر است.

دکتر رضا پورمیرزا کلهر امروز(۱۰  آذر) در مراسم گرامیدشت روز پرستار در دانشکده پزشکی کرمانشاه، با اشاره به فعالیت ۳۳۱۵ پرستار در کرمانشاه، اظهار کرد: همچنین ۳۵۰ نفر کادر بیهوشی، ۳۶۰ نفر کادر اتاق عمل و ۴۵۰ کمک پرستار در استان فعال هستند.

وی ادامه داد: بار اصلی خدمات سلامت محور برعهده پرستارانی است که در مراکز درمانی دانشگاهی فعالیت می کنند، چراکه تعداد تخت های کمتری در بیمارستانهای خصوصی استان داریم و از طرفی استخدام پرستاران در آنها هم کمتر است.

پورمیرزا کلهر با بیان اینکه باید برای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۲۷۰ پرستار وجود داشته باشد، اعلام کرد: در استان کرمانشاه برای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۹۲ پرستار داریم که نشان می دهد از شرایط استاندارد تعریف شده فاصله داریم.

وی در ادامه خواستار افزایش تربیت و جذب نیروی پرستار شد و گفت: برای اینکه بتوانیم نیاز استان را تامین کنیم، در هر سال باید حداقل معادل ۱۰ درصد نیروی موجود، جذب نیروی جدید داشته باشیم.

مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از کمبود نیروی کمک پرستار هم در مراکز درمانی استان گفت و ادامه داد: باتوجه به کمبودی که دراین زمینه داریم، گاها از خانواده خود بیماران برای انجام مراقبت های اولیه که باید کمک پرستاران ارائه دهند، استفاده می کنیم.

وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۹ هم ایران جزو کشورهایی که به سمت پیری می رود، قلمداد شده، بنابراین باید تعداد تخت ها و پرستارانمان را افزایش دهیم و از طرفی مراکز "مراقبت در منزل" هم که در حال حاضر تنها دو مرکز داریم، توسعه پیدا کنند تا به این افراد در منزل خدمات ارائه دهند و آمار بستری سالمندان در بیمارستان ها کمتر شود.

 دکتر سیاوش وزیری معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با اشاره به رشادت و فداکاری های پرستاران در ایام کرونا، اظهارکرد: برای اینکه بتوانیم ماجرای این جانفشانی ها را برای نسل های بعدی بازگو کنیم، باید خاطرات پرستاران و پزشکان بخش های کرونایی را به شکل مکتوب درآورد، چرا که اینها الگوی رفتار و اخلاق حرفه ای هستند.

وی ادامه داد: در ایام کرونا، بیمارستان گلستان کرمانشاه تبدیل به سنگری برای مبارزه با کرونا شد و پرستاران این بیمارستان از خودگذشتگی زیادی نشان دادند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه خواستار توجه بیشتر به مشکلات و مسائل پرستاران شد و افزود: در ایام کرونا بسیاری از پرستاران به مقابله با این بیماری رفتند و با وجود مشکلاتی که داشتند دم از سختی نمی زدند، بنابراین باید اکنون مشکلات استخدام و... آنها را حل کرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 00062101619
  • خبرنگار : 50184