به گزارش ایسنا، علی سلاجقه در حاشیه اختتامیه نمایشگاه بینالمللی محیط زیست ضمن اشاره به ۷۴ شرکتی که در این نمایشگاه شرکت کردند، اظهار کرد: ما یک میثاق مشترک برای محیط زیست کشور داریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه چین، آمریکا و هند ۸۰ درصد تولید گازهای گلخانهای جهان را انجام میدهند، گفت: ایران در رده دهم تولید گازهای گلخانهای قرار دارد. ایران علیرغم تحریمهای ظالمانه سعی کرده اقدامات مؤثری در حوزه ملی و بین المللی برای حفظ محیط زیست انجام دهد البته نقش شرکتهای دانش بنیان در این زمینه و بهرهمندی از ظرفیت آنها بسیار دارای اهمیت بوده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه اکوسیستم ما در آستانهای است که مانند یک شیشه با یک تلنگر شکسته میشود، گفت: اگر کسی کوچکترین خسارتی به محیط زیست وارد کند باید هزینههای زیادی بدهد و خسارت زیادی متحمل شود.
سلاجقه از رونمایی نقشه ارزشگذاری اقتصادی محیط زیست در شش استان خبر داد و گفت: با استفاده از این نقشه هر صنعت یا بخشی که بخواهد فعالیت اقتصادی کنند، اگر به محیط زیست آسیب وارد سازد باید هزینههای کلانی را پرداخت کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: زیربنای توسعه و سلامت در کشور موضوعات محیط زیستی است و این موضوع بسیار ویژه مورد توجه قرار گرفته است و برنامههای گستردهای در این راستا داریم.
وی افزود: «پیروز» - توله یوز ایرانی - نقطه اتصال ایرانیان در سراسر دنیا شده است و این نشان میدهد محیط زیست ظرفیتهای سرمایه اجتماعی زیادی دارد. چرخه تولید «پیروز» عالمانه و فناورانه بود و مستند کاملی بهزودی در این زمینه پخش میشود.
معاون رییس جمهوری با تاکید بر آنکه هر زمانی از علم استفاده شده، موضوعات محیط زیستی پیشرفت کرده است، ادامه داد: امروزه مباحث خشکسالی، کمبود آب و معضل گرد و خاک و آلودگی هوا با استفاده از فناوری قابل رفع است.
سلاجقه به وضعیت پسماند در کشور اشاره کرد و گفت: اکنون پسماند در سراوان با ٩٠ متر ارتفاع به کوه زباله تبدیل شده که باید ساماندهی شود.
وی درباره قانون هوای پاک نیز اظهارکرد: از دستگاهها خواستیم برای اجرای قانون هوای پاک در سال ١۴٠٢ اعتباری را در نظر گیرند.
سلاجقه با اشاره به صندوق ملی محیط زیست اظهار کرد: مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سالهای گذشته در صندوق ملی محیط زیست جمعآوری شد اما در خدمت محیط زیست نبود. این مبلغ از یک سال گذشته در اختیار سازمان محیط زیست قرار گرفت و برای محیط زیست هزینه شد. تعهد کردهایم محیط زیست به دور از مسائل سیاسی به مسأله درجه یک کشور تبدیل شود.
رییس سازمان محیط زیست در ادامه گفت: چندی پیش از یکی از معادن کشور بازدید داشتم که حجم انبوهی از خاک را زیر و رو میکرد این در حالیست که بخش زیادی از محیط زیست منطقه آسیبدیده بود و گونههای جانوری بسیاری از منطقه متواری شده بودند. با یک برآورد سرانگشتی میتوان متوجه شد که ارزش این گونهها چقدر زیاد است؛ به طوری که قیمت یک عدد از این گونههای جانوری در ایران ١٧ هزار دلار، پاکستان ۶۵ هزار دلار و اروپا ١١٠ هزار دلار است.
سلاجقه به کاپ ٢٧ اشاره کرد و گفت: دنیا به این سمت رفته که در سال ٢٠٢۶ مالیات کربن را در مرزها بگیرد و تا سال ٢٠۵٠ کربن را به صفر برساند.
وی افزود: قرار بود کشورهای توسعهیافته سالانه ١٠٠ میلیارد دلار به صندوق سبز واریز کنند اما در مدت شش سال گذشته فقط ۴٠ میلیارد دلار واریز شده است.
سلاجقه تاکید کرد: اکنون دیگر زمان آلوده کردن محیط زیست و فرار گذشته است دیگر مردم به امضای تفاهمنامه و نشست قانع نمیشوند و میخواهند نتیجه را ببینند.
وی با اشاره به استقبال خوب صنعتگران از نمایشگاه محیط زیست افزود: صنایع اعلام کردند که در حال گذر از مرحله سنتی به مرحله فناورانه هستند که عبور از آن مرحله، به طور قطع به حفظ محیط زیست کمک خواهد کرد. سازمان محیط زیست هم در بخش پایش مناطق چهارگانه مصمم است.
به گزارش ایسنا در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست از انیمیشنها و تیزرهای محیط زیستی با حضور رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست رونمایی شد.
سلاجقه در حاشیه این رونمایی اظهار کرد: تلاقی محیط زیست، فناوری و فرهنگ بسیار دارای اهمیت است و نقطه عطفی جهت بهبود وضعیت محیط زیست محسوب میشود. امیدواریم با رونماییهای امروز در ابعاد مختلف فرهنگی بتوانیم محیط زیست را ارتقا دهیم.
انتهای پیام