به گزارش ایسنا، شاید برای نخستینبار باشد که نام «یونیورسیتاس ۲۱ » را میشنوید یا با این نام به واسطه رتبهبندیهای سالانه آن از سیستمهای آموزشی کشورهای مختلف آشنا باشید.
یونیورسیتاس ۲۱ (Universitas 21) یک شبکه بینالمللی از دانشگاههای مختلف جهان است که سال ۱۹۹۷ در ملبورن استرالیا تأسیس شد. در ابتدا تنها ۱۱ دانشگاه عضو این شبکه بودند، اما درحال حاضر و با گذشت ۲۵ سال از عمر فعالیت آن، ۲۸ دانشگاه از ۲۰ کشور مختلف جهان، عضو این شبکه بینالمللی یونیورسیتاس ۲۱ هستند.
فهرست دانشگاههای عضو یونیورسیتاس ۲۱
*قاره آسیا
چین: دانشگاه "جیائو تونگ"، دانشگاه "فودان"
ژاپن: دانشگاه "واسدا"
سنگاپور: دانشگاه ملی سنگاپور
کره جنوبی: دانشگاه کره
هند: دانشگاه دهلی
هنگکنگ: دانشگاه هنگکنگ
*قاره آفریقا
آفریقای جنوبی: دانشگاه "ژوهانسبورگ"
*قاره آمریکا
آمریکا: دانشگاه "مریلند"، دانشگاه "کالیفرنیا دیویس"، دانشگاه "کانکتیکات"
شیلی: دانشگاه "کاتولیک شیلی"
مکزیک: دانشگاه فنی "مونتاری"
کانادا: دانشگاه "مک مستر"
*قاره اروپا
انگلستان: دانشگاه "بیرمنگام"، دانشگاه "ادینبورگ"، دانشگاه "گلاسکو"، دانشگاه "ناتینگهام"
ایرلند: کالج دانشگاهی دوبلین
بلژیک: دانشگاه "کاتولیک لون" (KU Leuven)
سوئد: دانشگاه "لوند"
سوئیس: دانشگاه "زوریخ"
هلند: دانشگاه "آمستردام"
*قاره اقیانوسیه
استرالیا: دانشگاه "ملبورن"، دانشگاه "سیدنی"، دانشگاه "نیو ساوث ولز" (UNSW)، دانشگاه "کوئینزلند"
نیوزلند: دانشگاه "اوکلند"
یونیورسیتاس ۲۱ متعهد است که شرایط و مزیت عضویت یکسانی را برای تمامی دانشگاههای عضو این شبکه ایجاد و فرصتها، راهحلها و منابع آموزشی و پژوهشی مناسبی را برای تمامی دانشجویان و اساتید ۲۸ دانشگاههای عضو U21 در سراسر جهان فراهم کند.
پیشگام در ارائه نوآوریهای آموزشی و تجربههای دانشجویی
این شبکه جهانی پیشرو، دانشگاههای عضو خود را از طریق به اشتراک گذاشتن موفقیتها، توسعه همکاریهای بینالمللی و تبادل جهانی دانش، تقویت میکند. ابتکارها و برنامههایی که توسط ۲۸ دانشگاه عضو این شبکه بینالمللی طراحی و اجرا میشوند، با هدف اطلاعرسانی و توسعه عملکرد اعضا و دانشجویان، همچنین افزایش توانایی همکاری با سایر جوامع گستردهتر صورت میگیرند.
دانشگاههای عضو یونیورسیتاس ۲۱ در زمینه تجربههای دانشجویان، مشارکت پژوهشگران و نوآوریهای آموزشی، با یکدیگر همکاری میکنند و رقابتهای دانشجویی مختلفی از جمله پایاننامه سه دقیقهای، رقابت نوآوری U21/PwC، و رویداد RISE (تأثیر واقعی بر جامعه و محیط) را طراحی کردهاند.
شاید جالب باشد که بدانید ابتکار اولیه رقابت «پایاننامه سه دقیقهای» (Three Minute Thesis) به اختصار (3MT) برای نخستینبار سال ۲۰۰۸ توسط دانشگاه "کوئینزلند" استرالیا و یکی از دانشگاههای عضو یونیورسیتاس ۲۱ بنیان گذاشته شد و از سال ۲۰۱۰ در سایر دانشگاههای این کشور اجرا شد.
درحال حاضر رقابت پایاننامه سهدقیقهای در بیش از ۲۰۰ دانشگاه جهان از جمله دانشگاههای ایران برگزار میشود و از اهداف اصلی آن میتوان به ترویج و عمومیسازی علم در جامعه اشاره کرد.
شاید غیرممکن به نظر برسد که یک رساله دکترا با یک موضوع کاملا تخصصی که بیش از ۸۰ هزار کلمه است و ارائه کامل آن حدود ۹ ساعت زمان میبرد را فقط در مدت زمان ۳ دقیقه برای مخاطبانی که پیشزمینه قبلی در مورد موضوع پژوهش ندارند، ارائه کرد، اما این رقابت سالهاست که با حضور پرشور دانشجویان علاقمند برگزار شده و طرفداران زیادی هم دارد.
در این رقابت، دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) فرصت دارند خلاصهای از پایاننامه یا رساله خود را به شکل قابلفهم در جمعی با حضور هیئت داوران و مخاطبان تنها در ۳ دقیقه ارائه کنند.
نمایشگاه RISE (تأثیر واقعی بر جامعه و محیط)
رویداد RISE، عرصه بینالمللی برای نمایش دستاوردهای دانشجویان دانشگاههای عضو U21 در زمینه پایداری و نوآوری اجتماعی است؛ این رویداد با هدف سرعت بخشیدن به تأثیر پروژههای دانشجویی و اتصال آنها به یک شبکه جهانی حامیان طراحی شده است.
رویداد RISE 2022/23 از تاریخ ۱۷ تا ۲۸ اکتبر ۲۰۲۲ (۲۵ مهر تا ۶ آبان ۱۴۰۱) با حضور تیمهای دانشجویی از دانشگاههای عضو U21 برگزار میشود. رویداد متنوع دیگری نیز در طول سال با مشارکت دانشگاههای عضو U21 برگزار میشود.
نظام رتبهبندی یونیورسیتاس ۲۱
از سال ۲۰۱۲، رتبهبندی سیستمهای آموزش عالی ملی یو۲۱ (U21 Ranking of National Higher Education Systems) توسط یونیورسیتاس ۲۱ پایهگذاری شد. این نظام رتبهبندی که توسط پژوهشگران دانشگاه "ملبورن" استرالیا ابداع شده است، سیستمهای آموزش عالی ۵۰ کشور مختلف جهان را بر مبنای معیارهای مشخص و سپس براساس سرانه تولید ناخالص داخلی (GDP) رتبهبندی میکند که به کشورها اجازه میدهد در مرحله مشابهی از توسعه اقتصادی، با دیگر کشورها مقایسه شوند.
نظام رتبهبندی U21 با این هدف ابداع شده است که نشان دهد، کدام کشورها با ایجاد یک "محیط قویتر"، به رشد دانشگاهها کمک میکنند؛ زمینه را برای تجربههای دانشجویی با کیفیتتر برای دانشجویان فراهم میکنند؛ موسسههای آموزش عالی را برای رقابت در عرصه جهانی یاری میدهند.
انتهای پیام