به گزارش ایسنا، یافتههای پژوهشی در سال ۱۴۰۰ بر روی پنج تابلوی این هنرمند فقید نشان می دهد که «حبیبالله صادقی در این آثار بر مفهوم نبرد جبهه حق علیه باطل تأکید بسیار داشته است و با رنگهای روشن و درخشان و نیز تیره و سیاه دو جبهه حق و باطل را از هم متمایز نشان داده است.»
این پژوهش که با پاسخگویی به این پرسش که «حبیبالله صادقی واقعه کربلا و روز عاشورا را چگونه در آثار خود بازنمایی کرده است؟» ارائه میشود.
در پژوهش حاضر اطلاعات کتابخانهای و دادههای اسنادی و تصویری با رویکرد توصیفی ـ تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
نمونههای مورد مطالعه در پژوهش شامل پنج اثر نقاشی از حبیبالله صادقی پیرامون موضوع عاشورا و واقعه کربلا است و عنوان این پنج اثر شامل تابلوهای نقاشی «فرات تشنه میماند»، «گهواره خونین»، «محاصره» و دو تابلو با عنوان «ظهر عاشورا» است.
در ادامه تصاویر این پنج تابلو نقاشی عاشورایی را مشاهده می کنید:
نتایج پژوهش نشان میدهد حبیبالله صادقی در این آثار بر مفهوم نبرد جبهه حق علیه باطل تأکید بسیار داشته است و با رنگهای روشن و درخشان و نیز تیره و سیاه دو جبهه حق و باطل را از هم متمایز نشان داده است و تا حد امکان از ترسیم صحنه ضعف و شکست حضرت امام حسین (ع) و یاران ایشان خودداری کرده است. برای مثال قطع شدن دستان حضرت ابوالفضل (ع) یا تیرخوردن حضرت علیاصغر (ع) و یا غل و زنجیر شدن حضرت امام سجاد (ع) را به طور مستقیم مصور نکرده است و از زاویه دیگری و بسیار خلاقانه به ترسیم و خلق این صحنهها پرداخته است.
این پژوهش توسط مجید مزیدی شرف آبادی (دانشجوی دکترای رشته تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی دانشگاه شاهد تهران)، منصور کلاهکج(استادیار دانشکده هنر دانشگاه شهید چمران اهواز) و سحر ذکاوت (دانشجوی دکتری تخصصی، رشته تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی، دانشگاه شاهد تهران) انجام شده است.
انتهای پیام