به گزارش ایسنا، چندی پیش سه خدمه مأموریت شنژو-۱۴ به نامهای چن دونگ (Chen Dong) فرمانده ماموریت، لیو یانگ (Liu Yang) و کای شوژ (Cai Xuzhe) به ایستگاه فضایی تیانگونگ فرستاده شدند. قرار است این فضانوردان، شش ماه در آنجا بمانند تا فرایند مونتاژ این ایستگاه فضایی عظیم را تکمیل کنند. تاکنون بیش از ۷۰ روز است که این سه فضانورد در فضا حضور دارند.
بستههایی که از آخرین سفر فضایی طولانیمدت چینیها به زمین بازخواهند گشت، شامل برنج، دانههای سویا و سبزیجات و انواع گونههای باکتریایی ضروری برای نگهداری مواد غذایی است. انتخاب این مواد توسط "Beijing Capital Agribusiness & Foods Group " انجام شده است که هدف آن پرورش گیاهان و میکروارگانیسمها در مدار و استفاده از آنها در تولید غذا و نوشیدنی است.
فرآیند پرورش مواد در فضا به قرار دادن دانهها در معرض تشعشعات کیهانی و ریزگرانش برای ایجاد جهشهای ژنتیکی اشاره دارد.
پس از بازگرداندن این مواد غذایی به زمین، دانشمندان جهشهای ژنتیکی را بررسی و ارزیابی خواهند کرد. غذای پرورشیافته در فضا برای مصرف انسان بیخطر است. "ژائو هوی"، کارشناس آکادمی فناوری فضایی چین گفت که جهش در دانههای پرورشیافته در فضا فقط در ماده ژنتیکی خود آنها رخ میدهد.
چین که در حال حاضر پرجمعیتترین کشور جهان است، اولین آزمایش پرورش مواد غذایی در فضا را در سال ۱۹۸۷ انجام داد و بستههایی از دانهها را روی یک ماهواره پرتاب کرد و پس از قرار گرفتن آنها در معرض تشعشعات کیهانی، آنها را به زمین بازگرداند. از آن زمان، صدها دانه گیاهی سوار بر دهها ماهواره و فضاپیما به فضا ارسال شدند.
در سفر فضایی، بذرهای گیاهان در معرض تشعشعات کیهانی و ریزگرانش قرار میگیرند که این امر به جهشهای ژنتیکی منجر میشود. سفر در فضا مرحله مهمی از پرورش فضایی است و به دنبال آن آزمایشهای پرورشی روی زمین انجام میشود.
ایستگاه فضایی چین در حال حاضر از ماژول اصلی تیانه، ماژول آزمایشگاهی ونتیان، فضاپیمای شنژو-۱۴ و فضاپیمای باری تیانژو-۴ تشکیل شده است.
انتهای پیام