علی کریمی امروز، ۲۲ مرداد ماه، در مراسم نکوداشت مرحوم علی محمد برادران رفیعی، رئیس اسبق دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد که در مرکز آثار مفاخر و اسناد این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: چهار دهه رفاقت با مرحوم برادران رفیعی و ۲ دهه کار مستمر ستادی و فرهنگی با او را از افتخارات خود برمیشمارد. حضور مرحوم برادران در آستان قدس رضوی همزمان با انقلاب اسلامی و با دعوت تولیت فقید وقت آستان قدس رضوی، مرحوم آیتالله طبسی، مصادف شد با ریلگذاریهایی که در این دستگاه مقدس به وجود آمد.
وی ادامه داد: نور رضوی و در سایه خورشید قرار گرفتن دکتر برادران باعث شد این چهره به ارزشهای ذاتی خود پی ببرد. اگر بخواهیم به توصیف شخصیت مرحوم برادران بپردازیم، وی در مرکز ثقل مثلثی قرار میگیرد که یک ضلع آن معلمی و دانشگاه، ضلع دیگر آن کتاب و قلم و ضلع سومش مدیریت و اجتماع بود.
قائم مقام اسبق تولیت آستان قدس رضوی در بیان خصلتهای مرحوم برادران بیان کرد: اگر بگوییم مرحوم برادران رفیعی پشت پا به ذخایر دنیا زد، گزاف نگفتهایم. اگر بگوییم نگاهی به تمکن و ثروت پدر نداشت و اگر بگوییم در تمام دوره مدیریت در آستان قدس رضوی، همه دریافتیاش را به بخش خیریهها واگذار میکرد، باز هم از شخصیت آن کم گفتیم.
وی افزود: مرحوم برادران رفیعی در ایجاد دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) همت گماشت و با همه کمبودها و سرسختیهایی که آن زمان در آستان قدس رضوی وجود داشت، این دانشگاه را در یک آپارتمان در خیابان شهید محمد منتظری تاسیس کرد و با اولین رشته به نام کتابداری فضای دانشگاه را معطر کرد. این دانشگاه امروز تبدیل به یک پایگاه بینالمللی شده است.
کریمی ادامه داد: مرحوم برادران رفیعی همچنین مرکزی به نام بهپوش را با کمک دکتر سعیدی تبدیل به مرکز بهنشر کرد و مجموعه لباسفروشی مقابل دانشگاه تهران را به بزرگترین کتابفروشی در این شهر بدل نمود. زمانی که در آستان قدس رضوی خبری از چاپ کتاب نبود، او با ۲ دستگاه چاپ ملخی، آن هم به صورت دسته دوم، در مرکز چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی کار نشر کتاب را پایهگذاری کرد.
قائم مقام اسبق تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: مرحوم برادران خود را برای گسترش علم، دانش و معرفت دینی در جامعه وقف کرد. زمانی که در آستان قدس رضوی با شرایط سخت توسعه همراه بودیم و کار عمرانی به همه امور ترجیح داشت، وی غافل از این موضوع نبود و با سرسختی، پافشاری و پیگیری مداوم جهت تحقق بودجههای فرهنگی آستان قدس رضوی اقدام میکرد.
وی برادران را پایهگذار مسائل فرهنگی در آستان قدس رضوی دانست و با اشاره به دقت و وسواس او در تجلی مرکز خراسان شناسی این آستان نیز گفت: توسعه کتابخانههای وابسته آستان قدس رضوی یکی دیگر از اقدامات مرحوم برادران است که در سرتاسر مشهد و در استانهای مختلف کشور به توسعه علم و دانش کمک میکند.
کریمی افزود: او علاقهمند بود کتاب و قلم را در سیره زندگی خود قرار دهد. از همین رو هنگامی که از تشکیلات آستان قدس رضوی با کارنامهای بسیار درخشان فارغالتحصیل شد، باز هم به سرای قلم رجوع کرد.
ویژهنامه نکوداشت مرحوم علی محمد برادران رفیعی رونمایی شد
در ادامه این برنامه ویژهنامه نکوداشت مرحوم علی محمد برادران رفیعی با حضور دکتر احد ضابط، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، علی کریمی، قائم مقام اسبق تولیت آستان قدس رضوی، دکتر محمدمهدی رکنی یزدی، استاد پیشکسوت دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد و فرزندان مرحوم برادران رفیعی رونمایی شد. این ویژهنامه به کوشش محمدتقی منشی طوسی، مولف این ویژهنامه عضو و مدیر پیشین گروه ترجمه بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و محمدرضا مروارید، دیگر مولف این ویژهنامه، منتشر شده است.
منشی طوسی به بیان چگونگی شکلگیری و نشر این کتاب پرداخت و برادران رفیعی را الگو، مراد و سرمشق بسیاری عنوان و بیان کرد: مرحوم برادران رفیعی را باید معمار بزرگ فرهنگ و بزرگمرد خرد، مهربانی، گذشت و فداکاری و... برشمرد.
وی بیان کرد: پس از برگزاری مراسم تشییع مرحوم برادران رفیعی قرار بر جمعآوری و انتشار این ویژهنامه شد و از میان کسانی که بیشترین نزدیکی را به خلقوخو و شناخت از او داشتند که اولین شخص رضا برادران، پسر آن مرحوم، بود، از وی خواهش کردم در مورد پدر مطلبی بنویسد و او نیز به گرمی استقبال کرد و به فاصله کوتاهی مطالب ارسال شد.
مولف ویژهنامه مرحوم علی محمد براردران رفیعی اضافه کرد: در تهیه این ویژهنامه از سخنان محمدحسین پاپلی، استاد پیشکسوت دانشگاه تربیت مدرس، محمدجعفر یاحقی، مدیر قطب علمی فردوسی و شاهنامه و رامپور صدر نبوی، استاغد پیشکسوت دانشگاه فردوسی مشهد، بهره گرفته شده است. همچنین از نوشته ارزشمند محمد نظرزاده، کارشناس ارشد تاریخ که چکیده ۲۰ جلسه مصاحبه و تاریخ شفاهی با مرحوم برادران رفیعی را تهیه کرد، استفاده شده است. اسناد و مدارکی هم از نفیسه برادران، دختر مرحوم، دریافت شد. علاوه بر این علی سوزنچی، کارشناس مرکز اسناد اسناد کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، فهرستی از اسناد و مدارک ارزشمندی که مرتبط به مرحوم برادران بود را در اختیار ما قرار داد.
منشی طوسی افزود: در این مجموعه علاوه بر مرور زندگی، خدمات و آثار علمی دکتر علی محمد برادران رفیعی، یادداشتهای تقدیمی، تصاویر و اسناد مربوط به وی نیز ارائه شده است.
انتهای پیام