به گزارش ایسنا به نقل از سایت وکیل فرنیان فر، در دین مبین اسلام نیز همواره به انتخاب نام مناسب از سوی والدین برای فرزندان توصیه شده است.
اکثر متقاضیان تغییر نام افرادی هستند که نام اجتماعی و نام شناسنامهای آنها با یکدیگر متفاوت است به بیان سادهتر والدین برای نوزاد در بدو تولد به دلیل اعتقادات مذهبی و یا پارهای از اختلافات خانوادگی نامی را انتخاب و بر اساس آن شناسنامه اخذ میکنند و بعد فرزند خود را به نام دیگری صدا می زنند. متاسفانه از زمانی که این افراد وارد مدرسه و زندگی اجتماعی می شود متوجه این موضوع خواهد شد که همین امر موجب آسیب به هویت فرد و صدمات روحی می گردد. تا جایی که در سنین بالاتر شغل و حرفه ایشان را دچار مشکل خواهد نمود.
با توجه به موارد فوق الذکر در قانون امکان تغییر نام تحت شرایطی برای افراد پیشبینی شده است در ادامه به شرایط تغییر نام توسط وکیل تغییر نام می پردازیم جهت کسب اطلاعات بیشتر با وکیل متخصص تغییر نام همراه باشید.
چرا تغییر نام امر مهم و پیچیدهای است ؟
همانطور که پیش تر اشاره شد افراد به واسطه نام و نام خانوادگی خود در جامعه هویتیابی می شود و نام و نام خانوادگی شهروندان در شناسنامه به عنوان یک سند رسمی درج می شود بنابراین بسیار طبیعی است که قانون گذار نسبت به سند رسمی صادر شده سخت گیری نماید چرا که پس از تغییر نام فرد کلیه مدارک وی از جمله کارت ملی، مدرک تحصیلی و ... به نام جدید تغییر خواهد نمود که این مورد ممکن است عواقبی را در پی داشته باشد از جمله آن که موجب گمراهی قانون در مواجهه با مجرمین گردد.
تغییر نام از طریق اداره ثبت احوال
به موجب ماده 20 قانون ثبت احوال فرد می تواند به اداره ثبت احوال مراجعه نموده و درخواست تغییر نام خود را به انضمام مدارک شناسایی پس از پرداخت هزینه تعیین شده ارائه دهد. سپس اداره مذکور درخواست متقاضی تغییر نام را با توجه به موارد قانونی بررسی می نماید که آیا نام فرد غیرمتعارف و نامناسب است یا خیر. در صورت رد در خواست افراد موضوع در هیئت حل اختلاف اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه مجدد مورد بررسی قرار می گیرد.
تغییر نام در دادگاه عمومی
با توجه به موارد فوق الذکر مراجعه به ثبت احوال برای تغییر نام تنها شامل مواردی است که نام فرد اسمی غیرمتعارف، نامناسب و ... باشد در غیر این صورت افراد برای تغییر نام خود بایستی به دادگاه عمومی مراجعه کنند.
برای طرح دادخواست تغییر نام مانند سایر موارد ابتدا باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و دادخواست خود را به همراه مدارک شناسایی و... به دادگاه عمومی صلاحیت دار ارسال نمایید.
نکته : در خصوص طرح دادخواست تغییر نام در دادگاه عمومی ذکر این نکته حائز اهمیت است که قاضی دادگاه باید در این موارد به اقناع برسد که خواهان به علت داشتن دو نام در زندگی اجتماعی دچار آسیب های فروان شده و با نام شناسنامه ای خود هیچ گونه انس و الفتی ندارد و این موضوع باعث آسیب های فراوان روحی و شغلی شده است. لذا دفاعیات وکیل و متن دادخواست و همچنین ارائه مدارک جهت اثبات این مهم بسیار تعیین کننده است.
جهت دریافت مشاوره حقوقی و آشنایی کامل با مراحل و شرایط تغییر نام به وب سایت https://farniyanfar.com مراجعه نمایید و یا با شماره 09128467446 تماس حاصل فرمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی