به گزارش ایسنا، این روزنامه همچنین نوشت، ترکیه مخالف سرسخت عضویت دو کشور فنلاند و سوئد در ناتوست و از هیچ تلاشی برای جلوگیری از عضویت این دو در ناتو دریغ نمیکند اما حالا جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده شاید به دنبال ایفای نقش میانجی در مذاکرات بین ترکیه و این دو کشور اروپایی باشد.
منابع آگاه در ناتو همچنین بر اهمیت نشست بین بایدن با سائولی نینیسته، رئیس جمهوری فنلاند و مگدانلا اندرسون، نخست وزیر سوئد با محوریت عضویت در ناتو تاکید کرده و افزودند: بایدن شاید نقش میانجی را ایفا کند.
این منابع همچنین اضافه کردند: روشی که سوئد برای در نظر گرفتن نگرانیهای ترکیه در رابطه با حضور قانونگذاران کرد در پارلمان سوئد در پیش گرفته، برای حل این موضوع بسیار موثر خواهد بود.
فنلاند و سوئد روز چهارشنبه درخواستهای خود را برای عضویت در ناتو به ینس استولتنبرگ، دبیرکل این ائتلاف نظامی ارسال کردند. این که آیا دو کشور به عضویت این ائتلاف پذیرفته خواهند شد یا نه، منوط به تایید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه گفت که آنکارا به متحدان خود در ناتو اطلاع داده که به عضویت سوئد و فنلاند "نه" خواهد گفت و موضع خود را تغییر نخواهد داد. نینیسته پس از آن اعلام کرد، دولت هلسینکی نگرانی ترکیه در مورد پیوستن به ناتو را جدی گرفته و در روزهای آینده به گفتگو با آنکارا ادامه خواهد داد.
انتهای پیام