رئیس پژوهشگاه رویان در گفتوگو با ایسنا، ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد: یکی از فعالیتهای آموزشی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی، برگزاری دورهها و کنگرههای علمی بینالمللی است. با همت همکاران و لطف خداوند توانستهایم، بیست و دو دوره کنگره بینالمللی سلولهای بنیادین و تولید مثل را به همراه جشنواره رویان برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه برگزاری کنگرههای بینالمللی میتواند تجربهای سودمند برای برقراری ارتباط جهانی باشد، توضیح داد: محققان و متخصصان صاحب نام برای شرکت در این رویداد دعوت میشوند؛ حضور آنها میتواند زمینهساز برقراری ارتباط متخصصان داخلی با این افراد باشد.
دکتر شاهوردی با اشاره به اینکه ماحصل تعامل متخصصان ایرانی و بینالمللی، شکلگیری انجام پروژههای مشترک و ارتباطات است، اظهار کرد: نه تنها این مولفهها، بلکه زمینه شکلگیری حمایتهای علمی هم میشود. متخصصان خارجی، امکانات و مواد آزمایشی را که تهیه میکند در اختیار ما قرار میدهند؛ بهرهمندی از این امکانات، رهآورد خوبی برای ما داشته است. این دستاوردها، سنگبنایی برای اقدامات بعدی است.
رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: ارتباطات با محققان و متخصصان آسیایی و خاورمیانه، از دیگر تجربیات برگزاری ادوار گذشته کنگره است. این تعامل و برقراری ارتباط میتواند فرصت مناسبی برای طرح موضوعات جدید و بررسی علمی باشد.
وی با بیان اینکه پتانسیل مناطق آزاد ایران، پتانسیل مناسبی برای برای برگزاری کنگرهها دارد، گفت: حدود ۲۶ کشور در غرب آسیا و شمال آفریقا وجود دارد. ما در ابتدا قصد داشتیم که در جزیره زیبای کیش شرایط میزبانی را برای حضور متخصصان این کشورها مهیا کنیم تا در کنار یکدیگر درباره مسائل علمی کنگره مباحثه کنند، اما بدلیل برخی ملاحظات و اینکه اکثر میهمانان از کشورهای اسلامی هستند در نهایت تصمیم گرفتیم که این کنگره را در شهر مشهد مقدس برگزار کنیم.
دکتر شاهوردی با بیان اینکه ایران در زمینه علوم تولید مثل، سلولهای بنیادی و بیوتکنولوژی به روز و کارآمد است، توضیح داد: شرایط را باید به نحوی ایجاد کنیم که کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا پذیرای دعوت ما باشند. به طور قطع، انعکاس اخبار علمی میتواند نگاههای جهان نسبت به منطقه را تغییر دهد. امیدوار هستم، انجام کارهای علمی بتواند وجهه علمی منطقه را در سطح جهانی ارتقاء دهد.
رئیس پژوهشگاه رویان افزود: درنظر داریم با کمک سازمانهای بینالمللی یک انجمن علمی را تشکیل دهیم که محوری مشترک برای تمام متخصصان منطقه باشد.
وی ادامه داد: این کنگره، روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد ماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار میشود. امیدواریم این رویداد علمی به صورت حضوری برگزار شود. اگر شرایط طبق پیشبینیها پیشنرود و با شرایطی مانند اوجگیری کرونا مواجه شویم، کنگره را به صورت تلفیقی حضوری و مجازی برگزار میکنیم.
دکتر شاهوردی در پایان تاکید کرد: کنگره ملی ما که هر سال در تهران برگزار می شد، امسال نیز در شهریور ماه برگزار خواهد شد و در واقع این کنگره بین المللی که خرداد ماه با حضور کشورهای از غرب آسیا و همچنین شمال آفریقا با نام "وانا" برگزار میشود به نوعی برای آشنا کردن هرچه بیشتر محققان و پژوهشگران آنها با توانایی های ایران در زمینه سلولهای بنیادی و بیوتکنولوژی است.
انتهای پیام