به گزارش ایسنا و بنابر اعلام پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، دکتر محمد مهدی ناصحی در جلسه تفاهم نامه خدمات سطح اول روستائیان، عشایر و ساکنین شهرهایی با جمعیتی کمتر از ۲۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ که با حضور معاون بهداشت وزیر بهداشت برگزار شد، بیان کرد: باید تمام برنامههای خود را به نحوی تنظیم کنیم که بهترین خدمت را به خصوص در مناطق نیازمند ارائه کنیم. لازم است برای رسیدن به این هدف شبکههای بهداشتی و درمانی به ویژه در روستاها تقویت شوند موضوعی که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز بر آن تاکید بسیاری داشته اند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: برخی مناطق کشور از حداقلهای ممکن نیز برخوردار نیستند که باید توجه ویژهای به آنها شود تا علاوه بر ارائه خدمات مناسب از نظر پزشکی در حوزه پیشگیری و سلامت، مباحث مهمی همچون ماندگاری ارائه دهندگان خدمت به خصوص پزشکان نیز به درستی دیده شود.
وی افزود: برای تداوم کار باید رضایت بهورزی که چندین سال در یک روستا خدمت میکند، جلب شود به نحوی که برنامه های ارتقایی برای آن در نظر گرفته شود.
ناصحی بر اجرای دقیق برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در روستاها تاکید کرد و گفت: همچنین موضوعات مهمی همچون نسخه نویسی الکترونیک و اجرای صحیح آن و اصلاح هوشمند خدمات با استفاده از اطلاعات سامانهها از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: ما باید هر سال در زمینه نظام ارجاع و پزشک خانواده برنامه کاملتری را نسبت به سالهای قبل داشته باشیم. نظام ارجاع میتواند در بحث ساماندهی ارز دارو، پوشش بیمه همگانی، رفع همپوشانی و شناسایی و درمان بیماران صعب العلاج به ما کمک کند.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: با توجه به اعتبارات خوبی که امسال توانستیم در بیمه سلامت برای بیماران صعب العلاج جذب کنیم، این موضوع بسیار می تواند به خصوص برای دو صندوق ما از جمله بیمه همگانی و روستایی کمک کند که بتوانیم نظام ارجاع را چابک کنیم تا مردم بتوانند خدمت بهتری دریافت کنند. باید خود را مکلف کنیم که در بحث روستاها بهترین شکل و تاثیر را نظام شبکه داشته باشیم.
در ادامه دکتر کمال حیدری معاون بهداشت وزیر بهداشت بر اجرای برنامه پزشک خانواده در کشور تاکید کرد و گفت: در سنوات گذشته واقعی بودن سرانه برای رضایتمندی پرسنل بیشترین دغدغه ما بوده است. باید منابع را مدیریت کرد و نمیتوان واقعیتها را نادیده گرفت. مسائل اقتصادی بر ارائه خدمت تاثیر منفی داشته که سازمان برنامه باید به این مساله توجه کند تا بتوانیم خدمات منااسبی را ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد اعتبارات از سوی سازمان برنامه در بحث طرح تحول، واکسیناسیون و مراکز منتخب و شبانه روزی از سوی سازمان برنامه و بودجه اختصاص داده نشد، بیان کرد: اگر پرداختی سازمان بیمه سلامت ایران در سال گذشته انجام نمیشد، قطعا با آسیب جدی در این بخشها مواجه میشدیم. برای پرداخت اعتبارات برنامه پزشک خانواده در سال ۱۴۰۱ برنامهای برای مجلس و سایر بخش های مرتبط تنظیم شده است که امیدواریم در نهایت این اقدامات به نتیجه برسد تا با مشکلی مواجه نشویم.
انتهای پیام