بسته اخبار سیاسی ۲۲ دی

ماموریت وزارت نیرو/جلوگیری از افزایش قیمت‌ها/جزییاتی از یک جلسه طالبان

مذاکرات وین/ انتقال آب از دریای عمان/ دیدار های طالبان در تهران/ حذف ارز ترجیحی و ... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری ضمن تاکید بر ضرورت فوریت بخشیدن به مذاکرات وین، از تصمیم دولت قبلی آمریکا برای خروج از برجام انتقاد کرد و گفت: عمیقا مایه تاسف است که به خاطر یک تصمیم نامعقول یا نسنجیده دولت قبلی، این دولت بدون برقرار بودن راستی آزمایی ها و پروتکل های نظارتی سرسختانه روی کار آمد.

همچنین با توجه به تعللی که از سوی طرف‌های غربی در وین وجود دارد، وزیر امور خارجه فرانسه گفت: ایران و قدرت های جهانی با وجود برخی پیش رفت هایی که در پایان دسامبر ۲۰۲۱ انجام شده است، هنوز از هرگونه توافقی برای احیای توافق هسته ای فاصله دارند. 
ژان ایو لودریان در یک جلسه استماع پارلمان فرانسه در این باره گفت: مذاکرات ادامه دارند. کند هستند، خیلی کند و این باعث ایجاد شکافی می شود که فرصت یافتن راهکاری در راستای منافع تمامی طرفین را به خطر می اندازد. 

از ابتدای مذاکرات در آذرماه اعضای اروپایی برجام و آمریکا بدون هیچ ابتکار عمل و پیشنهادی برای کاهش اختلافات و بازگرداندن اعتماد به میز مذاکرات رفتار کرده اند و با وجود گذشت چندین ماه از مذاکرات همچنان این کشورها به زیاده خواهی و انفعال خود در گفتگوها ادامه می دهند. این در حالی است که این کشورها از طولانی شدن مذاکرات همزمان با توسعه برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی می کنند.

بدون شک کسانی که سعی دارند برجام را از حیز انتفاع بیندازند و همان طور که خودشان می گویند توافق را به طور کامل "تهی" کنند سه کشور اروپایی و آمریکا هستند.

از دیگر اخبار پرمخاطب حوزه سیاست خارجی توضیحات سرپرست سفارت افغانستان در ایران در یک نشست خبری پیرامون سفر امیرخان متقی، وزیر امورخارجه دولت موقت طالبان به تهران و  مذاکره وی با محمد اسماعیل خان، از رهبران جهادی و احمد مسعود، فرمانده جبهه مقاومت پنجشیر بود.

عبدالقیوم سلیمانی ضمن رد هرگونه اختلاف بین دو طرف بیان داشت: فضا کاملا صمیمانه بود، صحبت‌های امیرخان متقی در این مذاکره خوب بود و در برابر صحبت های طرف مقابل موضع‌گیری منفی نداشت.

امروز همچنین گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت.

در نتیجه بررسی های مجلس، وزارت نیرو مکلف شد تا زمینه سرمایه‌گذاری برای برداشت آب، نمک‌ زدایی و انتقال آب از دریای عمان با اولویت انتقال آب به استان سیستان و بلوچسستان را فراهم کند.

تاکید رئیس جمهور بر جلوگیری قاطعانه از افزایش قیمت کالاها از دیگر اخبار پر بازدید بود.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه هیات دولت خطاب به مسئولان ذیربط با تاکید بر اینکه به هیچ وجه اجازه ندهید قیمت کالایی افزایش پیدا کند، گفت: دستگاه‌های مختلف هر امکاناتی اعم از نیرو و اختیارات که نیاز دارند اعلام کنند و در مقابل مکلف هستند که به طور قاطع مانع هرگونه افزایش قیمت شوند.

سفارت ایران در آتن هم از ارسال ۲۰۰ هزار دوز واکسن آسترازانکای اهدایی دولت یونان به کشورمان خبر داد و در صفحه توییتر خود نوشت: در پی هماهنگی های متعدد در روزهای اخیر و دیدار احمد نادری سفیر کشورمان در یونان با ازمیرلیس دبیرکل اقتصادی وزارت امور خارجه این کشور، صبح پنجشنبه تعداد ۲۰۰ هزار دوز واکسن آسترازانکای اهدایی دولت یونان به تهران ارسال خواهد شد.

حذف ارز ترجیحی موضوع سوالات خبرنگاران از سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس بود.

سید نظام الدین موسوی با بیان این که بنا براظهارات صریح رئیس سازمان برنامه و بودجه در صحن علنی مجلس، دولت به دلیل محدودیت های ارزی ناچار به حذف ارز ترجیحی است گفت: هنوز برنامه مشخصی درباره چگونگی حذف ارز ترجیحی و مقابله با آثار آن بر روی معیشت مردم به مجلس ارائه نشده، این درحالی است که هم در قانون بودجه ۱۴۰۰ و هم در تفاهمی که بین سازمان برنامه و کمیسیون های مجلس انجام شده بود،  دولت برای تدوین بسته های حمایت معیشتی از مردم، اختیارات لازم را داشته است.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

یارانه غیرنقدی جایگزین حذف ارز ترجیحی در سبد هزینه خانوار شود

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نباید به نام فقرا و به کام اغنیا باشد

هشدار شهریاری نسبت به تبعات حذف ارز ترجیحی

دولت برای حذف ارز ترجیحی نمایندگان را قانع کند

***

تحلیل حسن لاسجردی از تحولات کشور عراق در آستانه تشکیل دولت جدید از خبرهای پرمخاطب بامداد امروز بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان درباره نقش مقتدی صدر در تحولات سیاسی عراق معتقد است: الان همه تلاش مقتدی صدر تشکیل یک دولت متمایل به خود است اما این بدان معنا نیست که مقتدی صدر نخواهد سایرین را در این دولت مشارکت دهد؛ وضعیت عراق نیز به گونه‌ای نیست که او بر مواضع خود اصرار کند و نگذارد سایر گروه‌های سیاسی نقش آفرینی کنند.

گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز  (چهارشنبه) بیست و دوم دی ماه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۲ دی ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 00061865175
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها