ابوترابی‌فرد:

آزادگان در دوران اسارت حافظ قرآن و نهج‌البلاغه شدند

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد، با اشاره به اینکه آزادگان در دوران اسارت یا حافظ قرآن شدند یا نهج‌البلاغه گفت: آنها اردوگاه را تبدیل به مرکز فرهنگی کردند و امروز اگر ما مساجد را به مرکز فرهنگی تبدیل کنیم در جامعه معجزه می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، آیین اختتامیه جشنواره کتاب بچه‌های مسجد(فهما) امروز یکشنبه 30 آبان‌ماه با حضور «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین «سیدمحمدحسن ابوترابی» امام جمعه موقت تهران، حجت‌الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور، «قادر آشنا» مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «علی رمضانی» مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، «سعید سعادتی» معاون فرهنگی هنری ستاد فهما، «اسماعیل آذر» رئیس هیات داوران جشنواره، در محل مسجد امام حسین(ع) تهران برگزار شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد، در ابتدای سخنرانی خود ضمن ابراز امیدواری نسبت به تبدیل کتابخانه مساجد به یک کتابخانه پراثر و نقش آفرین اظهار کرد: ما دو کتاب ارزشمند «تکریم» و «تشریع» را در اسلام داریم که هر مسلمانی باید تمامی ساعات عمرش را با این کتاب‌ها سپری کند؛ ما شخصیت‌های بزرگی داشتیم که نَه تنها در حالت بیداری که در حالت خواب نیز با کتاب مأنوس بودند.

امام جمعه موقت تهران افزود: هرکدام از این شخصیت‌های بزرگ و مهم نگاه و نگرشی را مطرح نمی‌کردند مگر اینکه با مطالعه باشد و مطالعه نداشتند مگر اینکه پندی داشته باشد و پندی نداشتند مگر آنکه آن پند ما را به پروردگار نزدیک کند.

وی افزود: ما در چنین مدرسه ای هستیم اما میزان مطالعه در کشور ما خوب نیست؛ این در حالی است که آزادگان در اردوگاه‌ها و در آن شرایط بسیار سخت اردوگاه را تبدیل به المجمع الثقافی کرده بودند، اردوگاه‌ها تبدیل به مراکز فرهنگی شده بودند؛ گاهی اگر نهج البلاغه و کتابی را می‌آوردند روی پاکت های تاید و هر چیز دیگری چند نسخه از آن را می‌نوشتند و این گونه شد که بسیاری در اردوگاه‌ها حافظ نهج البلاغه و قرآن شدند، بسیاری زبان عربی و حتی یک زبان دیگر را یاد گرفتند.

حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی فرد تصریح کرد: این گونه بود که اسرای ما در اردوگاه‌ها یا دانشجو بودند و یا استاد و یا حتی هر دو، هرکسی هرچه که در توان داشت به دیگران می آموخت.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم مساجد خود را به چنین مراکز بزرگ فرهنگی تبدیل کنیم، قطعا معجزه خواهد شد و به کار بسیار بزرگی دست زده‌ایم، من از همه کسانی که در این کار بزرگ تلاش می کنند اعم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و کشور و مدیران ستاد تشکر می کنم و هر کاری که از دستم بربیاید برای کمک به آنها انجام خواهم داد.

در جریان برگزاری آیین اختتامیه جشنواره کتاب بچه‌های مسجد (فهما) اسامی برگزیدگان در بخش‌های مختلف اعلام شد.

به گزارش ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، آیین اختتامیه جشنواره کتاب بچه های مسجد(فهما) امروز یکشنبه 30 آبان‌ماه با حضور «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین «سیدمحمدحسن ابوترابی» امام جمعه موقت تهران، حجت‌الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور، «قادر آشنا» مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «علی رمضانی» مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، «سعید سعادتی» معاون فرهنگی هنری ستاد فهما، «اسماعیل آذر» رئیس هیات داوران جشنواره، در محل مسجد امام حسین(ع) تهران برگزار شد.

در جریان برگزاری این مراسم اسامی برگزیدگان در بخش‌های مختلف اعلام و به طور ویژه از «گلعلی بابایی» نویسنده ای که کتابش از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تقریظ شد نیز تقدیر به عمل آمد.

اسامی برگزیدگان این جشنواره به شرح ذیل است:

«علی رستمی» از استان تهران (مقام نخست کتابخوانی)

«غلامرضا اقتصادی» از استان بوشهر (مقام دوم کتابخوانی)

«حمیدرضا علی وردی» از استان مرکزی (مقام دوم کتابخوانی)

«علی پیران» از استان اردبیل(مقام سوم کتابخوانی)

«فاطمه زهرامیر» از استان گلستان (مقام سوم کتابخوانی)

«محمد امیری» مسئول کتابخانه «نور الهدی» از استان کرمانشاه(مقام نخست کتابخانه مسجد)

«عبدالمهیمن نیک اندیش» مسئول کتابخانه «شهید تلیانی» از استان بوشهر (مقام دوم کتابخانه مساجد)

«فرزاد میرشکاری» مسئول کتابخانه «فاطمه ها» از جنوب کرمان (مقام سوم کتابخانه مساجد)

«عبدالوهاب ایمان‌فر» مسئول کتابخانه «توحید» از استان سیستان و بلوچستان(کتابخانه شایسته تقدیر)

«عباس خاکباز» مسئول کتابخانه «باقرالعلوم» از استان قزوین (کتابخانه شایسته تقدیر)

«خیرالنساء امانی» از استان چهار محال و بختیاری (مقام نخست کتابداری)

«امیرعباس نیروزاده» از استان بوشهر (مقام دوم کتابداری)

«ملیکه شعبانی» از جنوب کرمان (مقام سوم کتابداری)

«ریحانه زمانی» از استان تهران (کتاب شایسته تقدیر)

«فرشته خودکاری» و «راضیه زنده دل» از استان تهران (مقام نخست تالیف)

«مجتبی دولتی» از استان کرمان (مقام دوم تالیف)

«ابراهیم مشایخی» از استان بوشهر(مقام سوم تالیف)

«شهاب قنبری» از استان تهران (مقام برتر بخش ویژه کودک)

حجت الاسلام و المسلمین «سید محمدحسن ابوترابی فرد» از استان تهران (مقام برتر سفیران کتاب)

«حاج صفر گنجه کویری» از جنوب کرمان (مقام برتر سفیران کتاب)

«علیرضا پولاد» از استان بوشهر (استان ویژه شایسته تقدیر)

«محمدرضا مظاهری» از استان چهار محال و بختیاری(استان ویژه شایسته تقدیر)

«آسیه ارزانی نافچی» از استان چهار محال و بختیاری(کارشناس مسئول شایسته تقدیر)

انتهای ‍‍‍‍‍‍‍پیام

  • یکشنبه/ ۳۰ آبان ۱۴۰۰ / ۲۰:۰۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 00061823011
  • خبرنگار :