به گزارش ایسنا، بنابر اعلام رادیاب، مهندسان همیشه به دنبال راهی برای مقاوم سازی ساختمان ها هستند و در این خصوص ایده ها و تجهیزات بسیاری را مورد استفاده قرار می دهند. یکی از تجهیزات بسیار مهمی که در ساخت سازه ها باید مورد استفاده قرار گیرد، وال پست است. با رادیاب ۸۸۸۸۴۴۷۳- ۰۲۱ تماس بگیرید تا درباره وال پست نوین اطلاعات ویژه ای را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
وال پست:
لازم به ذکر می باشد که وال پست به معنی نگهدارنده دیوارهای یک سازه و متصل کردن دیوارهای میانقاب به اسکلت سازه است تا از این طریق مقاومت دیوار در برابر بارهای جانبی مانند زلزله و بار باد بالا رفته و سازه یکپارچگی خود را حفظ نماید. بنا به عبارتی دیگر قاب های سازه ای باید به نوعی از دیوار در برابر نیروهای باد و زلزله و هم چنین به صورت کلی از هر نوع نیروی افقی یا عمود بر سطح دیوار محافظت نماید.
ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که آیا استفاده از وال پست ها در ساختمان ها امری ضروری است یا خیر؟! برای پاسخ به این سوال باید بیان شود که بله. طراحی و بهره گیری از وال پست ها در سازه امری بسیار ضروری است به دلیل آن که با استفاده از وال پست در سازه ها می توان از تغییر شکل خارج از صفحه دیوارهای غیرسازه ای جلوگیری به عمل آورد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که وال پست ها بارهای جانبی ناشی از زمین لرزه را تحمل نخواهند کرد. بهره گیری از وال پست ها در سازه ها و ساختمان ها در ایران حدود یک دهه است که بصورت سنتی رواج داشته اما در سال 1398 و با ابلاغ پیوست ششم آیین نامه 2800 نصب وال پست در تمامی سازه ها اجباری شده است . با اجرای درست وال پست ها در ساختمان می توانیم از تخریب دیوارها و عدم تداخل سختی آنها با اجزا اصلی سازه جلوگیری کنیم.
وال پست نوین:
همان گونه که اشاره کرده ایم، استفاده از وال پست ها چند سالی است که اجباری شده و سازندگان باید به آن توجه بسیاری داشته باشند. در کل امروزه وال پست های بسیار جدیدی به وجود آمده اند که به اصطلاح به آن ها وال پست های نوین می گویند.
اساس کار وال پست های نوین، حذف هرگونه اندر کنش بین قاب و میانقاب یا بطور کلی اسکلت سازه و دیوارهای جدا کننده می باشد. طراحی لرزه ای وال پست های نوین به گونه ای انجام شده است که ناودانی های وال پست به شکل کشویی بوده و آزادی حرکت در داخل صفحه دیوار برای آن ها فراهم می شود.
طرح وال پست های نوین بسیار مناسب است، به دلیل آن که به هنگام رخ دادن زلزله با تغییر مکان ستون ها و تغییر شکل تیرها، المان های وال پست در داخل بست می توانند جابه جا شوند و به این ترتیب هیچ گونه نیرویی به آن ها وارد نخواهد شد. زمانی که به دیوار نیرو وارد می شود به طور قطع دیوار دچار تخریب های شدید خواهد شد که این موضوع را در زلزله های اخیر مشاهده کرده ایم. اما با وجود وال پست های نوین دیوارها شکست و تخریب را تجربه نخواهند کرد و همزمان عملکرد این بست ها به صورتی است که وال پست را در جهت عمود بر صفحه دیوار مهار خواهد کرد. از این سیستم وال پست نوین می توان در موارد زیر و با توجه به موقعیت و عملکرد دیوار بهره برد:
· دیوارهای پیرامونی
· مهار تیغه های داخلی و دیوارهای منحنی
· دیوارپشت بام
· دیوار های دارای بازشو دیوار شامل درب و پنجره
· سایر موارد بنا به نظر دستگاه نظارت
مزایای جداسازی دیوار میانقاب از سازه چیست؟
جداسازی دیوار میانقاب از سازه بسیار مهم است و می تواند مزایای را به همراه داشته باشد. از جمله مزایای مهم جداسازی دیوار میانقاب از سازه می توان به موارد مهم زیر اشاره نمود:
· از تشکیل ستون کوتاه می توان جلوگیری به عمل آورد. دیوارهایی که تمام ارتفاع طبقات را پوشش نمی دهند، می توانند ستون کوتاه را ایجاد کنند که با استفاده از جداسازی میانقاب می توان از این مشکل جلوگیری به عمل آورد.
· بحث پیچش در سازه بسیار مهم است. با اجرای جداسازی دیوار میانقاب از سازه می توان از پیچش های پیش بینی نشده در سازه که به دلیل دخالت سختی میانقاب ها اتفاق می افتند، جلوگیری کرد.
· اجرای این جدا سازی باعث می شود که طبقه نرم در آرایش متفاوت میانقابها در طبقات و تغییر ارتفاع طبقات یا بازشوها رخ ندهد.
· با جداسازی دیگر سختی دیوارها به سازه آسیبی وارد نخواهد کرد.
سخن پایانی:
اگر وال پست در مرحله قبل از دیوارچینی اجرا نشود، آن گاه به هنگام وقوع زلزله نیروی افقی امواج زلزله که به صورت موازی و عمود بر صفحه دیوار قرار می گیرند، باعث تخریب دیوار خواهند شد اما خوشبختانه سیستم نوین وال پست با برند راد پست شرکت رادیاب امکان نصب وال پست در سازه های موجود را نیز فراهم کرده است.
انتهای رپرتاژ آگهی