به گزارش ایسنا، سید صادق حسینی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:
اول، حکیم لقمان، تاجر ۴۵ ساله اهل دهوک کردستان عراق با پسرعموهایش سعید، محسن و شیخ بلال ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ در کافهای در محله شلوغ و توریستی آکسارای استانبول شام میخوردند و با هم صحبت میکردند که مورد توهین و تحقیر چند نفر قرار میگیرند. آنها بعد از خروج از کافه با گروهی ۱۲-۱۰ نفره مواجه میشوند و مورد حمله قرار میگیرند، حکیم با ضربه چاقو در محل درگیری کشته میشود و پسرعموهایش هم زخمی میشوند و وقتی به پلیس ترکیه مراجعه و طرح شکایت میکنند، پلیس آنها را ساعتها بدون آب و غذا بازجویی میکند. این حادثه تلخ واکنشهای مردم اقلیم کردستان عراق را شوکه کرد و واکنش برخی چهرههای سیاسی ترکیه را درپی داشت.
دوم، رییسجمهور پزشکیان در نخستین سفر خارجی خود به عراق رفت. با رییسجمهور و نخست وزیر و رهبران سیاسی و قومی در بغداد و کربلا و نجف هولیر و سلیمانیه و بصره دیدار و گفتوگو کرد. اما آنچه در رسانهها و شبکههای اجتماعی بسیار بازتاب داشت، پاسخ رییسجمهور به سوال فارسی دست و پا شکسته خبرنگار روداو پربینندهترین شبکه تلویزیونی کردستان عراق بود که به کردی سورانی و با آرامش و لحنی دوستانه گفت: روابطمان خوب است و خوبتر هم میشود به امید خدا! ین ویدیوی ۳۱ ثانیهای از سوال و جواب فارسی و کردی در ابتدای دیدارهای رییسجمهور در بغداد و بعد از آن در سفر به اقلیم کردستان عراق و ملاقات با مقامات و رهبران سیاسی هولیر (اربیل) و سلیمانیه آن را تکرار کرد موجی از توجه را در میان افکار عمومی کردستان عراق در پی داشت.
سوم، دیپلماسی عمومی هوشمندانه رییسجمهور در سفر به عراق و اقلیم، گرههای مهمی که در چند سال اخیر روی افکار عمومی عراق به ویژه بخش کردی ایجاد شده بود را باز کرد و محبوبیت ایران را به طرز قابل توجهی در همسایه بزرگ غربی افزایش داد. مردم اقلیم گشادهرویی و نگاه برادرانه رییسجمهور پزشکیان را با رفتار دیگر همسایهشان با کردها مقایسه کردند. آنها که هنوز از قتل لقمان حکیم در استانبول که گفته شده به خاطر کردی صحبت کردن شوکه هستند...دیدند رییسجمهور ایران چگونه با رویی گشاده و به زبان کردی از دوستی و برادری و همکاری میگوید. دوستی و برادری که البته در زمان هجوم داعش به صورت عملی نشان داده شد. نکتهای که بافل طالبانی پسر رهبر فقید اتحادیه میهنی و رییسجمهور پیشین عراق جلال طالبانی در دیدار با رییسجمهور تاکید کرد: باور ما این است که اگر هزار سال هم تلاش کنیم، نمیتوانیم پاسخگوی محبتها و حمایتهای جمهوری اسلامی ایران باشیم. ابتکار کردی صحبت کردن رییسجمهور و پیام برادریاش نمونه موفقی از دیپلماسی عمومی بود و کاملکننده دیپلماسی سنتی که جایگاه ایران را در افکار عمومی عراق به خوبی ارتقا داد. رییسجمهور پزشکیان در بصره گفت: ما همیشه همسایه بودیم و خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات