به گزارش ایسنا، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی درباره احتمال تکترخی شدن قیمت بنزین در بودجه ۹۹ به عصر ایران گفت: «مجلس در سال ۹۸ به خاطر حکم حکومتی در مورد بنزین نمیتوانست ورود پیدا کند اما در سال ۹۹ با چند شرط میتواند به موضوع بنزین ورود داشته باشد. اصل ۷۵ قانون اساسی میگوید ما حق نداریم یک ریال درآمد دولت را کم کنیم و یک ریال هم نمیتوانیم هزینه آن را افزایش دهیم. در واقع درآمد را میتوانیم افزایش دهیم و هزینه را نیز میتوانیم کاهش دهیم ولی عکس آن نمیتوانیم عمل کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: دولت مدعی است از حیث افزایش قیمت بنزین ۳۱هزار میلیارد درآمد دارد. اگر فرمولی در مجلس تهیه کنیم که ۳۱هزار میلیارد تومان به اضافه یک ریال بیشتر شود و درآمد دولت تامین شود، آقایان دولت نمیتوانند اعتراض کنند. در حال حاضر از محل افزایش قیمت بنزین ۳۱ هزار میلیارد ریال درآمد کسب میشود که ما این عدد را با فرمولی که طراحی کردهایم به دولت میدهیم.
او افزود: ما در محاسباتمان گفتهایم اگر بنزین تکنرخی بخواهیم داشته باشیم، باید بین هزار و ۷۰۰تومان تا ۲ هزار تومان یک نرخ را ثابت کنیم و صد درصد با این قیمت، عدد ۳۱هزار میلیارد تومان دولت نیز تامین میشود. برآوردهای ما میگوید اگر قیمت بنزین را حتی ۲ هزار تومان تعیین کنیم چیزی بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل میشود.
جعفرزاده ایمنآبادی تاکید کرد: ما طبق اصل ۷۵ نمیتوانیم درآمد دولت را کاهش دهیم و باید آن را افزایش دهیم. پس باید مصوبهای در کمیسیون تلفیق و صحن علنی در لایحه بودجه ۹۹ داشته باشیم که ۳۱ هزار میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت بنزین تامین شود. ما در کمیسیون برنامه و بودجه به اتفاق دیگر خبرگان مجلس کار کارشناسی حرفهای در این زمینه انجام دادهایم که در عین حال که مغایر اصل ۷۵ نباشد، اصل ۵۱ و ۵۲ را نیز خدشهدار نکند و جلوی رانت و فساد را هم بگیرد و درآمد دولت تامین و رضایت مردم هم جلب شود.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: با بنزین تکنرخی یعنی نرخی ثابت بین هزار و ۷۰۰ تومان تا ۲ هزار تومان هم اصل ۷۵ رعایت میشود، هم مردم رضایت دارند و هم درآمد دولت تامین و در عین حال جلوی رانت و فساد هم گرفته میشود. قرار است این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس مطرح شود و عقلانی این است که کمیسیون با آن موافقت کند. دولت نیز دلیلی برای مخالفت ندارد.»
انتهای پیام
نظرات