• سه‌شنبه / ۷ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 96060704068
  • خبرنگار : 71359

سه هفته مانده به آغاز سال تحصیلی جدید

#ازمهرجانمانند؟!

#ازمهرجانمانند؟!

در توییتر یک طوفان دیگری به راه افتاد. فعالان حقوق کودکان،‌ فعالان حقوق اقلیت‌ها و خیلی از مردم عادی، سه چهار هفته مانده به آغاز سال تحصیلی جدید با هشتگ #ازمهرجانمانند یادآوری کردند که همه نگران بچه‌های مهاجرانی هستند که قانونی و غیر قانونی در ایران زندگی می‌کنند و می‌خواهند که بچه هایشان از حقوقی برابر با بچه‌های دیگری که در کشور زندگی می‌کنند برخوردار باشند.

ایسنا، فاطمه کریمخان: تا همین چند سال پیش، بچه‌های مهاجران برای ثبت نام و نشستن سر کلاس‌های درس با مشکلاتی رو به رو بودند. به خصوص در شهرهایی که تعداد خانواده‌های مهاجر در آن‌ها کم‌تر بود و خانواده‌هایی که کارهای اقامات قانونی‌شان  در ایران را انجام نداده بودند،‌ برای ثبت نام بچه‌ها در مدارس،‌ یا استفاده از امکانات خاص اموزشی مثل مدارس تیزهوشان، مدارس نمونه دولتی و مدارس بچه های استثنایی با مشکلاتی روبه‌رو بودند.

برخی از کسانی که با هشتگ #ازمهرجانمانند توییت می‌نوشتند،‌ از خاطرات روزهای دور خود نوشتند:

در آغاز سال تحصیلی ۹۴، یک دستور حاکمیتی شرایط را برای بچه‌های مهاجران تغییر داد. رهبری که پیش‌تر در سخنرانی‌های متعددی بر تکریم مهاجران در ایران تاکید کرده بودند،‌ این بار خواستار رفع هر گونه تبعیض در مورد تعلیم و تربیت بچه‌ها در کشور شدند: « هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که به‌صورت غیرقانونی و بی‌مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند.»

از سال ۹۴ تا به حال،‌ بخشی از مشکلات دانش آموزان خانواده‌های مهاجران برطرف شده است و حق دانش‌آموزان خانواده‌های مهاجر،‌ در  دستورالعمل ثبت نام مدارس به رسمیت شناخته شده است؛‌ هر چند هنوز مدارسی هستند که به هر دلیل از ثبت نام دانش ‌آموزان مهاجران خودداری می‌کنند،‌ اما کارشان تخلف محسوب می‌شود و خانواده‌ها می توانند از آن‌ها به اداره‌های آموزش و پرورش ناحیه و منطقه شکایت کنند.

 در افغانستان هنوز تعداد قابل ملاحظه‌ای از بچه‌هایی که در سن تحصیل قرار دارند نمی‌توانند در سیستم رسمی آموزش و پروش کشور درس بخوانند و این موضوعی است که برخی از کاربران توییتر به آن اشاره کردند:

 اما در ایران هم برخی خانواده‌های مهاجران هستند که دوست ندارند بچه‌هایشان به مدرسه بروند،‌ یا فکر می‌کنند که هزینه ثبت نام بچه‌ها در مدارس زیاد است. برای بهبود وضعیت بچه‌هایی که در این خانواده‌ها زندگی می‌کنند هم تعداد زیادی از فعالان اجتماعی بسیج شده‌اند تا رضایت خانواده‌ها را برای فرستادن بچه‌ها به مدرسه بگیرند.

با این حال، پیگیری‌های قبلی وزارت آموزش و پروش و توییت وزیر تازه نشان داد که دولت در مورد جلوگیری از ضایع شدن حق بچه‌های خانواده‌های مهاجران در  ایران جدی است. 

هر چند که هنوز بچه‌هایی در کشور زندگی می‌کنند که هفت پشت در همین مرزها خانه داشته‌اند،‌ اما راهی به مدرسه ندارند؛ بچه‌های بدون شناسنامه در سیستان و بلوچستان و بچه‌های خانواده‌های فقیر در همسایگی خودمان. علاوه بر آنها بچه‌های قربانی خشونت‌های خانگی،‌ بچه‌های کار،‌ بچه‌های دارای نیازهای ویژه و خیلی‌های دیگر.

شاید اگر همه ما، درک کنیم که به غیر از  خودمان و آدم‌هایی که دور و برمان زندگی می‌کنند، باقی مردم هم انسان هستند و همه باید برای حقوق یکدیگر تلاش کنیم تا همه با هم به حقوقمان برسیم، با سرعتی بیش از این پیشرفت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۱۳:۵۴

اين حرف ها رو كشورهاي اروپايي بايد بزنن كه پولشون حد نداره ،نه مايي كه خيلي از مردممون غذا واسه خوردن ندارن،اگه به مهاجرا امتياز بديم جمعيتشون از ما بيشتر ميشه و تشويق ميشن كه بيان،شما هم جاي دلسوزي براي خارجيا به فكر مردم خودتون باشيد چراغي كه به خانه رواست به مسجد حرام است

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۹

متاسفانه اينقد به اينا رو دادن امروز تو شريعتي بعد سبز شدن چراغ يه دختر بچه خودشو حين حركت ماشين تو اون شلوغي آويزون كرد و تا پول نگرفت نذاشت برم

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۱۴ ۰۵:۱۵

نه به نژاد پرستي همه انسانن مگه چه عيبي داره ما مقدار ي از پول كشورمون رو برا انسانيت خرج كنيم اينهمه پول و هزينه جنگ داديم چي شد؟

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۱۵ ۰۰:۰۷

خود خارجيا هم نميذارن اينا بيان،فقط متخصص ها و پولداراشونو برميداره،اينا فقط ميان ايران

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۲

همينايي كه دلتون واسشون ميسوزه روزي بالاي چند ميليون كاسبن،ولي زنان و مردان هموطني داريم كه تو خرج يك غذاي ساده هم موندن،در ضمن خيلي از اينا تو كار خلاف هستن(((به اميد تفكر)))

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۱۲:۰۳

برگردن برن کشور خودشون درس بخونن مگه ما گفتیم بیان اینجا امکانات ما رو به یغما ببرین و بغدش شکایت کنن. برن همون جایی که ازش اومدن

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۲۱:۰۲

به امید روزی که هیچ ایرانی و افغانی از تحصیل باز نماند

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۱۰ ۲۰:۵۷

متاسفانه تو ايران همه دلشون به حال خارجيا ميسوزه و كلي كمك به اونا ميكنن،در حالي كه بدبخت ترين آدماي جهان هموطنايي هستن كه تو همسايگيمون زندگي ميكنن

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۴:۵۰

جاي اين كارا برين دست يه عروس دوماد رو بگيرين كه نميتونن برن خونه بدبخت،يا دست اون بيوه اي رو بگيرن كه خرج چهارتا بچه شو ميده اي وطن پرست

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۱۲ ۱۲:۴۸

اينم از هموطناي خارجي دوستمون 😔😔

avatar
۱۳۹۶-۰۶-۱۵ ۰۹:۳۹

به امید روزی که هیچ ایرانی و افغانی از تحصیل باز نماند