به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «یکی از شرکتکنندگان مسابقه خنداننده شو اعلام کرد متولد سال ۷۴ است. این یعنی او در ۲۲ سالگی به یکی از برنامههای مهم تلویزیون یعنی خندوانه راه پیدا کرده است. حضور او در این صحنه باعث شده است همنسلیهای او یعنی متولدین دهه ۷۰ بگویند: «پرچم دهه هفتادیها بالاست.»
چند سالی است میان متولدین دهه شصت و دهه هفتاد رقابتی ایجاد شده است که کدام بااستعدادتر و بهتر هستند. هر کدام سعی میکنند خود را نسل برتر معرفی کنند. این بحث به ویژه در دانشگاه و سربازی رواج دارد و البته بسیاری جدی است.
نگارنده این مطلب نیز متولد دهه شصت است اما باید اعتراف کرد متولدین دهه هفتاد واقعگراتر از همنسلیهای ما هستند. برخی از آنها به آرزوهای خود میرسند و این در حالی است که فاصله متولدین دهه شصت با آرزوهای خود درست مانند فاصله زمین تا خورشید بود و البته شاید همچنان باشد.
متولدین دهه شصت همیشه در حال جنگیدن برای به دست آوردن حداقلها بودهاند. این حداقلها از نشستن در سر نیمکت سه نفره مدرسه شروع و به یک صندلی در دانشگاه، رفتن به سربازی و به دست آوردن کار ختم میشد. واقعا برای همنسلیهای ما رفتن به دانشگاه یعنی تمام موفقیتهایی که یک جوان میتواند به دست آورد. نرفتن به دانشگاه نیز یعنی پایان دنیا. برای دهه شصتیها به دست آوردن تمام اینها با یک رقابتی سخت همراه بوده است. رقابت برای رفتن به دانشگاه سراسری یا آزاد، رفتن به سربازی، رفتن به محل کار یا حتی راه پیدا کردن به تیم فوتبال محل یا مدرسه.
همه این جنگها باعث شده بود آرزوهای بزرگ بسیاری از متولدین دهه شصت مانند رفتن به تلویزیون به عنوان یک ستاره طنز تنها و تنها یک آرزو و یک حسرت بود. متولدین دهه هفتاد اما برای رسیدن به موفقیتهای خود سختیهای زیادی نکشیدهاند. آنها به واسطه وسعت شبکههای مجازی زودتر از هر زمانی وارد جامعه شدند. دهه هفتادیهای بدون هیچ استرسی میتوانند خواستههای خود را فریاد بزنند.
دهه شصتیها اما به دلیل جنگهایی که برای رسیدن به حداقلها داشتند، دیگر توان داد زدن نداشتند. یکی از استرسهای متولدین دهه شصت حرف زدن در جمع و بیان نظرات خود بود. آنها همیشه سرکوب شده بودند اما امروز متولدین دهه هفتاد یا هشتاد در تلگرام یا اینستاگرام حرفهای خود را میزنند و گاهی این حرفها شبیه پرخاش است.
دهه شصتیها حتی در بیان احساسات خود هم دچار مشکل هستند. آنها به راحتی احساسات خود را بروز نمیدهند. این احساسات حتی در مورد پدر و مادرها هم وجود داشت. متولدین دهه هفتاد و حتی هشتاد به راحتی احساسات خود را بروز میدهند و آنها را سرکوب نمیکنند.
متولدین دهه شصت به شدت به دنبال گذشته و نوستالژیها خود هستند اما متولدین دهه هفتاد نگاه به آینده دارند.
آری متولدین دهه شصت روزگار سختی را سپری کردند. شاید متولدین دهه هفتاد ندانند صف ایستادن برای پست کردن دفترچه کنکور یعنی چه اما قطعا آنها واقعگرا هستند بر خلاف ما که آرمانگرا بودیم.»
انتهای پیام
نظرات