به گزارش ایسنا، روزنامه آرمان نوشت: «سعید حجاریان در مجلس بود. شاید کمی عجیب باشد که شنیده یا خوانده شود که تئوریسین اصلاحات در بهارستان حضور داشته است. او هیچگاه خود را برای حضور در مجلس کاندیدا نکرد و همواره ترجیح داد نقش مشورتی و هدایتی خود را برای جریان اصلاحات حفظ و تقویت کند. اگر به اظهارات او درباره مجالس مختلف دقت شود، بیش از هر موضوعی به تحلیل شرایط پیش رو و برنامههایی پرداخته که باید مورد توجه نمایندگان قرار گیرد. تاثیرگذاری دیدگاهها و نظرات حجاریان چنان بود که دایره را از جریان اصلاحات فراتر برد و عدهای از اصولگرایان هم به تمجید مواضع و راهکارهای ارائه شده از سوی او پرداختند که به عنوان نمونه میتوان به آنچه محمدرضا باهنر، نماینده ادوار مجلس و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین بیان کرده بود، اشاره داشت.
چندی پیش سعید حجاریان پیشنهاد اصلاح قانون انتخابات را مطرح کرده بود که مورد استقبال آگاهان به موضوع قرار گرفت و باهنر هم به یکی از نشریات درباره پیشنهاد حجاریان گفته بود: « آمار بالای ردصلاحیتها میتواند برای سایر کشورها سوال ایجاد کند اما وقتی دقیق نگاه کنیم واقعا تعداد بسیار بالایی از این افراد صلاحیت رئیسجمهور شدن را ندارند. ممکن است انسانهای خوبی باشند اما ریاستجمهوری حد و اندازهاش بزرگتر از این حرفهاست. طبق قانون اساسی بعد از رهبری بالاترین مقام کشور است. این گونه نیست که هر فردی که انسان خوبی بود، رئیسجمهور خوبی هم میشود. آقای حجاریان در این مورد کاملا درست گفتهاند.»
یا این که چنان به گفتار حجاریان اعتماد دارند که آن را باز خوانی و البته برای حفظ جایگاه اصولگرایی خود به طرحها و پیشنهادات حجاریان موضوعی را اضافه میکنند که مصداق آن باز هم باهنر است که گفته بود: «این احزاب هستند که میتوانند افراد را برای پستهای مهم تربیت کنند و به قول آقای حجاریان کادرسازی شود. اما من یک مساله دیگری را هم میخواهم بیان کنم که آقای حجاریان به آن اشاره نکرده بود و آن نقش احزاب در کنترل فسادهاست.»
پیشنهاد حجاریان روی میز نمایندگان
اکنون هم طرح دیگری از او مد نظر نمایندگان است که به نظر میرسد به دلیل این که در پیشنهادات و طرحهای حجاریان مولفه منافع و مصالح ملی بسیار پر رنگ است، از سوی هر دو جناح مورد توجه قرار میگیرد. آنچه اخیرا او بیان کرده، پیشنهادی درباره فیشهای حقوقی نامتعارف است. به تازگی بحث فیشهای حقوقی نامتعارف داغ شده بود و برخی از دو جناح سیاسی پرداخت چنین حقوقهای بالایی را مربوط به زمانی میدانستند که دولت دارای گرایش سیاسی رقیب بر سر کار بوده است. در این شرایط سعید حجاریان به اصلاحطلبان پیشنهاد داد تا پرچمدار مبارزه با فساد باشند، فیشهای حقوقی خود را منتشر کنند و در آزمون «قانون از کجا آوردهاید؟» شرکت کنند.
تئوریسین اصلاحات گفت: «بد نیست که در این میان اصلاحطلبان فیشهای حقوقی خود را منتشر و اعلام کنند که قوه قضائیه قانون «از کجا آوردهاید؟» را از آنها شروع کند. معتقد هستم اکثریت قریب به اتفاق اصلاحطلبان از این آزمون سربلند بیرون میآیند. جوانهای اصلاحطلب که تازه وارد صحنه شدهاند و چیز از خودشان ندارند، بزرگترها و قدیمیها پیشقدم شوند و در این آزمون شرکت کنند. نکته اینجاست که اگر از میانشان کسی وجود داشت که از رانتها استفاده کرده بود و در اموراتش فساد مشاهده شد را هم باید معرفی کنند و به هیچوجه از او حمایت نکنند. من مطمئن هستم اصلاحطلبان رو سفید از این امتحان بیرون میآیند.» پس از این پیشنهاد بود که معدود اصولگرایانی هم به نوعی آن را از سوی خود مطرح کردند اما آنچه اهمیت داشت در این راستا بود که افراد دارای جایگاه با اهمیت به بررسی این پیشنهاد بپردازند و یکشنبه این اتفاق رخ داد. عبدالکریم حسینزاده، نایبرئیس فراکسیون امید از بررسی پیشنهاد تئوریسین جریان اصلاحات (حجاریان) در جلسه هیات رئیسه فراکسیون امید خبر داد. حجاریان به این نکته واقف است که جریان اصولگرا در بسیاری مواقع پس از اجرای طرحی از سوی اصلاحطلبان اقدام به اجرای آن میکند. بنابراین پیشبینی میشود با بررسی این پیشنهاد در فراکسیون اصلاحات، اصولگرایان هم به زودی سازوکاری برای انتشار فیشهای حقوقی خود در نظر بگیرند.»
انتهای پیام
نظرات