• شنبه / ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95012107299
  • منبع : فضای مجازی

نقدی بر اظهارت اخیر علم‌الهدی درباره اختلاس

روز گذشته در صفحه اینستاگرام آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، به این پرسش که "بدحجابی بدتر است یا اختلاس؟" پاسخ داده شد. به گفته امام جمعه مشهد، بدحجابی گناهی بدتر از اختلاس است. این اظهارنظر برخی انتقادات را به دنبال داشته است.

روز گذشته در صفحه اینستاگرام آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، به این پرسش که "بدحجابی بدتر است یا اختلاس؟" پاسخ داده شد. به گفته امام جمعه مشهد، بدحجابی گناهی بدتر از اختلاس است. این اظهارنظر برخی انتقادات را به دنبال داشته است.

به گزارش ایسنا، روزنامه «19 دی» در یادداشت امروز خود آورده است:

بدحجابی گناهی عمومی است که انسان‌های بسیاری را منحرف می‌کند. انسان‌هایی که مال مردم را می‌خورند یا حرف حرامی می‌زنند یا نگاه حرامی می‌کنند، مرتکب گناهانی شده‌اند که فقط خود آن‌ها را منحرف می‌کنند. در حالی که بدحجابی گناهی است که انسان را ابزار می‌کند تا شیطان دیگران را منحرف سازد. (آیت‌الله علم‌الهدی، جلسه تفسیر سوره ناس: 18 فروردین 95)

اظهارات آیت‌الله علم‌الهدی امام جمعه مشهد و نماینده ولی فقیه در استان خراسان روز گذشته در اینستاگرام منتسب به ایشان تحت عنوان بدحجابی بدتر است یا اختلاس منتشر شد و بازتاب‌های فراوانی را در شبکه‌های اجتماعی به خود اختصاص داد. در این رابطه با تصریح به اینکه بدحجابی گناهی فردی و اجتماعی است که باید با آن برخورد درستی شود ذکر چند سؤال ضروری است:

1- چگونه می‌توان بدحجابی را گناهی عمومی تلقی کرد، اما خوردن مال مردم (حق‌الناس) یا گفتن حرف حرام (تهمت، دروغ، افترا، قذف و ...) را گناهی غیرعمومی دانست؟! آیا هنگامی که معاون اول رئیس‌جمهور وقت بخش قابل توجهی از مال مردم را نوش‌جان می‌کند، یک گناه غیر عمومی (بخوانید خصوصی) است؟ دروغگویی‌ها، تهمت‌ها و فحاشی‌های یک رئیس‌جمهور را از مقام ریاست جمهوری چطور می‌توانیم یک گناه غیرعمومی تلقی کنیم؟!

2- چطور می‌توان مدعی شد انسان‌هایی که مال مردم را می‌خورند یا حرف حرامی را می‌زنند مرتکب گناهانی شده‌اند که فقط خود آن‌ها را منحرف می‌کند؟ رفتارهایی هم چون تعرض به بیت‌المال، دروغ‌های علنی و تهمت‌های آشکار آیا تبلیغی منفی از سوی مسئولان نظام برای مردم نخواهد بود؟

3- مهم‌ترین نکته که در این اظهارنظر باید مورد توجه قرار گیرد آن است که بدحجابی گناهی است که غالباً از سوی مردم رخ می‌دهد (و نه مسئولان نظام) در حالی که خوردن مال مردم یا گفتن حرف حرام در برخی از موارد از سوی مسئولان نظام نیز صورت می‌گیرد و این پرسش اساسی مطرح می‌شود که انجام گناهی از سوی مردم جنبه عمومی‌تری دارد یا گناهی که از سوی برخی مسئولان نظام اتفاق می‌افتد؟ چه بسیار گناهانی که مردم در خفا انجام می‌دهند اما گناهان مسئولان نظام که آئینه تمام‌نمای جمهوری اسلامی هستند، چگونه قابل توجیه خواهد بود؟

نتیجه آنکه بهتر است امام جمعه محترم مشهد با تأمل بیشتری اقدام به اظهارنظرهای اینچنینی کند تا مبادا مورد سوءاستفاده خیانتکاران و سودجویان واقع شود. از آن‌جا که ایشان خود یکی از مسئولان نظام به شمار می‌آیند، همواره باید تبعات حرف‌های خود را بسنجند و کلامی را بر زبان جاری نسازند که خدای ناکرده مقصودهای نا به جا از آن برداشت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۱۱:۲۰

در اين وانفساي سکوت در مقابل گسترش روزافزون بي حجابي و بدحجابي، حرف ايشان تلنگري در باب کوبيدن اين رفتار منفي اجتماعي است و به صورت مثالي بيان شده و اختلاس افراد تک خور را مطرح کرده نه اختلاس هاي سازمان يافته و تشکيلاتي که مفسد اقصادي محسوب مي شوند. حالا شما بالاخره به طرفداري از بي حجاب ها قلم زده ايد يا به طرفداري از اختلاس کنندگان ؟! اگر حرف آقاي علم الهدي کمي جاي تامل دارد خوب نقد شما هم جاي تامل دارد!

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۱۳:۱۵

اختلاس افراد تک خور؟!! مگه داريم؟

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۱۱:۵۵

اخه اين هم شد حرف ؟ از رفتار هاي حضرت علي با کساني که بي عفتي کرده اند و يا با کساني که مالي از مردم خورده اند کاملا مشخص است که کدام بدتر هستند .

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۱۲:۱۵

توجه به سخن امام خميني راه گشاي حقيقت امر خواهد بود که فرمودند حفظ نظام اسلامي از نماز و روزه واجب تر است اختلاس کل نظام را به خطر ميندازد پس ....

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۱۵:۳۸

بسيار نقد خوبي نوشتيد

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۱۶:۳۸

در همين شهري که اقاي علم الهدي حضور دارند در روز روشن پول هزاران نفر خورده شد و صدا از کسي درنيامد ايا اينها حق الناس و گناه عمومي نيست؟ پشت اين خورندگان مال حرام به کجا گرم است که از هر پيگيري در اينباره جلوگيري مي کنند و ان را بايکوت خبري کرده اند؟ ما حتي نمي دانيم موضوع پديده از چه قرار است مردم مشهد مظلومانه سکوت کرده اند و دارند قانوني کار را پيش مي برند اما هيچکس جوابگو نيست

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۱ ۲۰:۱۲

محض اطلاع جناب آقاي علم الهدي حجاب مساله شخصي است و به خود فرد مربوط ميشود ولي اختلاس موضوع ملي است شخص اختلاس کننده از جيب مردم مناطق دورافتاده و محروم دزدي ميکند

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۰۸:۲۹

اختلاس لقمه حرام است وکساني که بالقمه حرام زنگي ميکنند نميتوان قبول کرد که خانواده آنها افراد باحجابي هستند .بنابراين بي حجابي واختلاس دونقطه مشترک هستند

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۰۹:۵۵

اقاي سعيد در غرب دروغ گناه نابخشودنيست اما درنظر شما وهمفکرانتان چطور؟ بنشينيد وگناهاني که قران بزرگ شمرده فهرست کنيد ببينيد حکم دروغ ودزدي چيست.

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۲ ۱۵:۵۴

اختلاس امري عمومي و اجتماعي است

avatar
۱۳۹۵-۰۲-۰۶ ۰۲:۰۵

اختلاس که پول بيت الماله يعني پول تمام افراد جامعه و باعث فقر جامعه ميشه که فحشا هم يکي از اثرات فقر هست پس چطور افراد کمتري درگير هستن؟؟؟؟؟؟