• یکشنبه / ۹ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 94120905952
  • منبع : فضای مجازی

وطن امروز: مطالبات اصلاح‌طلبان پس زده شد

«مطالباتی که نومحافظه‌کاران - که ائتلافی از الیگارشی و اصلاح‌طلبان است - تلاش کردند به جامعه تحمیل کنند، با هوشیاری اکثریت پس زده شد. در این فضای مجازی و خبری، از جریان روشنفکر تا رسانه‌های وهابی طرفدار داعش و بهائیت نیز از آنان حمایت می‌کردند.»

«مطالباتی که نومحافظه‌کاران - که ائتلافی از الیگارشی و اصلاح‌طلبان است - تلاش کردند به جامعه تحمیل کنند، با هوشیاری اکثریت پس زده شد. در این فضای مجازی و خبری، از جریان روشنفکر تا رسانه‌های وهابی طرفدار داعش و بهائیت نیز از آنان حمایت می‌کردند.»

به گزارش ایسنا، این بخشی از یادداشت روزنامه «وطن امروز» است. در این مطلب می‌خوانید:

1- در تاریخ انتخابات جمهوری اسلامی، 7 اسفند ایرانیان شاهد تجربه جدید و متفاوتی از گذشته بودند. برای نخستین‌بار در انتخابات مجلس شورای اسلامی مردم نامزدهایی را برای مجلس برگزیدند که در مجموع به جریان سیاسی منتقد دولت (اصولگرایان) تعلق دارند. اگر تاریخ گذشته را بنگریم درمی‌یابیم که وقتی دولت چپ دهه 60 روی کار آمد مردم در انتخابات بعد مجالس سوم را با ترکیبی برگزیدند که همسو با دولت وقت بود. این اتفاق برای دولت‌های بعد نیز رخ داد به طوری که مجالس چهارم و پنجم با دولت پنجم و ششم همسو بود؛ مجلس ششم با دولت هفتم و مجلس هشتم با دولت نهم. اما در انتخابات 7 اسفند براساس اخبار رسمی و موثق، اکثریتی که مردم برای مجلس برگزیدند به جریان منتقد دولت تعلق دارد. این تجربه جدید بسیار مهم و قابل تأمل است و بی‌تردید نقش مهمی در تحولات آینده سیاسی کشور برجا خواهد گذاشت. به‌طوری که این جدید بودن می‌تواند در انتخابات بعدی به نحو دیگری رخ دهد! همان‌طور که وقتی مجالس هفتم و نهم متفاوت از دولت وقت شکل گرفت نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری بعد نیز گونه دیگری رقم خورد.

2- نومحافظه‌کاران - که ائتلافی از الیگارشی و اصلاح‌طلبان است - در یک سال گذشته بسیار به نتایج سیاسی و انتخاباتی «برجام» امیدوار بودند و گمان می‌کردند با برنامه‌ریزی می‌توانند آنچه را که خود برد سیاسی تلقی می‌کنند محلی برای جلب افکار عمومی و جذب جامعه به سوی خود قرار دهند. لذا با این تصور با تمام نیرو وارد عرصه انتخابات شدند تا مجلسی متشکل از هم‌پیمانان الیگارشی و نومحافظه‌کاری را تشکیل دهند. آنها از تمام نمادها و نیروهای خود بهره بردند. از رسانه‌های خرد جدید مانند تلگرام و اینستاگرام گرفته تا رسانه‌های بین‌المللی! همه را به استخدام گرفتند و معتقد بودند با این ائتلاف الیگارشیک، محال است شکست بخورند! اما نتیجه انتخابات سراسر کشور گونه دیگری رقم خورد. به گونه‌ای که اکنون به جای مجلس ششم به چیزی شبیه مجلس پنجم می‌اندیشند. یعنی جریانی که آمده بود به پشتوانه گفتمان ساختارشکن و با کمک رسانه‌های سلطه جهانی مجلس ششم بسازد امروز به مجلس پنجم هم قانع است! روز شنبه پس از انتخابات این حس شکست به اندازه‌ای بود که نومحافظه‌کاران حتی نمی‌توانستند آن را پنهان و آثار آن را از چهره پاک کنند.

3- واقعیت این است که نومحافظه‌کاران همانند جریان دوم خرداد به جای آنکه در پی شناخت دقیق و محقق ساختن مطالبات مردم برآیند، دست به مطالبه‌سازی کاذب زدند. آنها تلاش کردند خواسته‌های خود را به عنوان خواسته‌های مردمی به آنان تحمیل کنند اما به هر حال هر خواسته‌ای یک حس است که از واقعیت نشأت می‌گیرد. آن را که نمی‌توان تغییر داد. زمانی که مطالبات اقتصادی جامعه درباره برخورد با فساد اقتصادی، مبارزه با تورم، چاره‌اندیشی برای بیکاری و بسیاری از مسائل عینی روی زمین مانده است و نومحافظه‌کاران به آن توجهی نداشته و ندارند چگونه می‌توانند انتظار داشته باشند مردم به آنان اعتماد کنند؟ درست است که در جامعه طبقات مختلف با مطالبات مختلف زندگی می‌کنند و طبقه لاغر اشراف و مرفه نیز در میان آنها هست که مطالبات دیگری دارند اما چنانکه این انتخابات نیز نشان داد مساله اکثریت جامعه چیزی است که در گفتمان نومحافظه‌کاران نیست.

نومحافظه‌کاری ایدئولوژی و گفتمان اشرافیت و الیگارشی است که تلاش می‌کند با اجیر کردن سلبریتی‌ها (چهره‌های مشهور) و روشنفکران خریداری‌شده منافع الیگارشی را به عنوان منافع توده جا بزند! مطلبی که در یادداشت دیگری باید به آن پرداخت و در اینجا به آن اشاره می‌شود این است که جهان کالایی‌شده و پول‌زده امروز به قدری به ابتذال رسیده است که سلبریتی‌ها و روشنفکران خریداری‌شده توسط الیگارشی می‌خواهند برای سرنوشت توده تعیین تکلیف کنند! درحالی که نسل‌های پیشین آنان همسو با مردم و مستقل از الیگارشی بودند.

به هر طریق مطالباتی که نومحافظه‌کاران تلاش کردند از طریق این وابستگان به خود به جامعه تحمیل کنند با هوشیاری اکثریت پس زده شد. زیرا شناخت نیازهای واقعی از نیازهای کاذب دشوار نیست. به هر حال همه اینها موجب می‌شود آنها در آینده وزن سیاسی خود را در کشور بشناسند و اسیر فضای مجازی نشوند. در این فضای مجازی و خبری، از جریان روشنفکر تا رسانه‌های وهابی طرفدار داعش و بهائیت نیز از آنان حمایت می‌کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۴۸

بله از آرائ تهران مشخصه که مردم اصلاح طلب ها را پس زدن

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۴۹

بله راي عارف - مطهري- و.... وهاشمي نشان از پيشي گرفتن مردم دارد. چرا خودت را به نفهمي زده اي؟

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۵۵

زهي خيال باطل. لطفا واقعيات را ببينيد و سعي نكنيد همه چيز را كتمان كنيد.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۳:۵۹

سلام روي شما زياده واقعا از سال 88 تا الان از تمام امكانات خودتون از جمله صدا و سيما براي تخريب امثال خاتمي و رفسنجاني و..استفاده كردين الان كه رفسنجاني اول شده پيامش اينقدر براي شما گنگه

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۴:۰۹

چه بي انصاف

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۴:۱۲

ببخشيد از اين سي نفري که در تهران برنده شدند را چندنفرشان را مردم ميشناختند پس مطمئن باش مردم به ايده اصلاح ايمان قلبي دارند تا انسان عيب خودش را قبول نکند نميتواند خود را اصلاح کند اعتقاد شما هم اينه که کلا گل بي خار هستيد

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۴:۳۶

برخی توجهي به فرامين مقام معظم رهبري ندارد وبه دنبال تفرقه ونفاقند/ به فرمايش امام راحل منافقين از کفار بد ترند

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۴:۵۱

چي داداش؟ جون داداش خوبي؟!!!

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۵:۳۹

سلام بابا ايشان حرف انتخابات دوره قبل رو با ادبيات امروز ميزنه!!!

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۵:۳۹

خدايا!!!!! ديگه مردم چجوري بگن از افراط و تحجر خسته شدن؟

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۶:۰۴

نميبايستي اين خبر رو نشر ميکردید . اگر اصولگرا ها اينطور رد صلاحيت ميشدند امروز 1 نفر هم تو مجلس نداشتند .الان بايد ديگه متوجه شده باشن تائيد صلاحيت واقعي رو مردم انجام ميدن . تبريک به مردم که پيروز اصلي بودن

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۶:۲۰

اصلاح طلبان پيروز قاطع خبرگان و مجلس

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۷:۱۴

ها ...اين اليگارشي که گفتي يعني چه؟

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۷:۲۲

درسته که در تهران اکثرا اصلاح طلب هستند ولي من گمان مي کنم مردم اکثر شهرستانها جريان سياسي ندارند و تحت تاثير تبليغات قرار مي گيرند و اکثرا اصولگرايان وارد مجلس شدند البته خودم سياسي نيستم و نميخوام به مردم ساير شهرستانها توهين کنم

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۸:۱۴

خوبه. خدارو شکر هنوز از توهم در نيومدن و مي‌شه بعد از برداشتن «گام دوم» به سمت برداشتن موفقيت‌آميز «گام سوم» در رياست جمهوري بعدي حرکت کرد.تا وقتي تو توهم باشند شکست دادنشون آسونه.حتي اگر اين حرفها به قصد بازگرداندن روحيه و اميدبخشي به نيروهاشون باشه.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۱۸:۱۷

اينکه اصولگراها تعداد بيشتري در مجلس دارند واضحه چون اگه مردم به همه کانديداهاي اصلاح طلب هم راي مي دادند آخرش 70 نفر وارد مجلس مي شد که در مقابل سه برابر اصولگرا قرار داشتند. اين که ديگه افتخار نداره.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۲۱:۰۲

سلام.نميدونم چي بگم فقط ميدونم اوني که خودشو به خواب ميزنه را نميشه بيدار کرد.

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۹ ۲۲:۰۴

واقعا چه تحليل مضحکي...همين شهر ما ??کانديد مجلس داشت که فقط ?تاي اونا اصلاح طلب بودن..با اين وجود راي اول مردم گزينه اصلاح طلبه...خواهشا خجالت بکشيد..

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۰۱:۲۷

سلام شنيدي ميگن طرف 100 متر تو آفسايده!

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۰۸:۳۲

شما با خودتون چند چندي???!!?

avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۰ ۰۹:۵۵

هفتاد نفراصلاح طلب در برابر سه هزار نفر اصولگرا