• شنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 92093020362
  • منبع : فضای مجازی

فیلتر «وی‌چت» و ادامه روش‌های «گازانبری»؟

فیلتر «وی‌چت» و ادامه روش‌های «گازانبری»؟

«فیلتر شد!» و «توقیف شد!» تیتر تکراری دهه 80 و 90 جامعه ایرانی است که این‌بار نصیب «وی‌چت» شد. بنا به اظهارات یک منبع مطلع و آگاه در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، «وی‌چت» فیلتر شده است.

«فیلتر شد!» و «توقیف شد!» تیتر تکراری دهه 80 و 90 جامعه ایرانی است که این‌بار نصیب «وی‌چت» شد. بنا به اظهارات یک منبع مطلع و آگاه در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، «وی‌چت» فیلتر شده است.

به گزارش ایسنا، عصر ایران با این مقدمه ادامه داد: البته برای جامعه جوان و هوشمند ایرانی به مصداق راه‌های رسیدن به خدا، روش‌های متعددی برای رسیدن به فیلترشده‌ها وجود دارد اما مسئولان فیلترینگ به مصداق «العاقل یکفیه الاشاره» اگر در روش بیش از 10 ساله‌شان تامل و تدبیر می‌کردند، از رشد سریع کاربران شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های فیلترشده متوجه می‌شدند که چقدر در رسیدن به اهدافشان توفیق داشته‌اند.

مردمی که به خیز «من سرهنگ نیستم؛ حقوقدان هستم» حسن روحانی لبیک گفتند و او را انتخاب کردند، انتظارشان این است که از روش‌های «گازانبری» اجتناب شود، رویه ها به‌روز و اصلاح شوند و راه‌های آزموده‌شده و بدون نتیجه، دوباره به کار گرفته نشود.

از دیدگاهی دیگر انتشار این خبر مبهم که وزرای دولت که عضو کارگروه هستند به فیلترینگ وی‌چت رای مثبت داده‌اند نشان می‌دهد برخلاف لبخندها و صحبت‌های روکش‌شده رسانه‌ای، آنها به دلیل فاصله نسلی‌شان چندان درک و شناختی از فضای مجازی، ابزارها و فرهنگ اینترنت ندارند.

این رای مثبت در حالی داده شده که حسن روحانی رئیس‌جمهور که همزمان ریاست شوراهای عالی امنیت ملی، انقلاب فرهنگی و فضای مجازی را بر عهده دارد در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی خارجی درباره اینترنت گفته بود: «ما خواهان آن هستیم که مردم در زندگی خصوصی خود کاملا آزاد باشند. در دنیای کنونی، دسترسی آزاد به اطلاعات و آزادی گفت‌وگو و اندیشه، حق همه و از جمله مردم ایران است.»

خوب است مسئولان دولتی که اکثریت اعضای کارگروه تعیین مصادیق را تشکیل می‌دهند به این سوال پاسخ دهند که تداوم فیلترینگ ابزارهای اینترنتی نافی دیدگاه‌ها و نظرات روشن و صریح رئیس‌جمهور نیست؟ آیا وزیران، همگام با نظر رئیس‌جمهور به فیلترینگ این ابزارها رای مثبت داده‌اند؟ یا اینکه نظرات رسانه‌ای با دستورات اجرایی متفاوت است؟ این حق مردم است که بدانند مبنای تصمیم و عمل مسئولان دولتی چیست.

به نظر بسیار روشن است که تدام این روش‌ها نه‌تنها موثر نیست بلکه عین «بی‌تدبیری» و گامی است «امیدسوز».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۱:۰۲

حالا اين "کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه" !!!! زير نظر کجاست و وابسته به کجاست؟

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۱:۰۴

همين الان به اذعان مقامات رسمي کشور با تمام فيلترينگي که صورت مي‌پذيرد حداقل 15 ميليون نفر توي فيس‌بوک حضور فعال دارند. آقاي روحاني هم زمان انتخابات حرف‌هاي قشنگ زياد مي‌زد ولي در انتخاب وزرا مخصوصا وزير کشور که حتي حاضر نشد براي استاني مثل کردستان استاندار محلي انتخاب کنه يا وزير دادگستري که از جناح مخالف اصلاح‌طلبان است، اثري از اميد نديديم

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۱:۰۶

اعضاي اين كميته: 1) دادستان کل کشور (رئيس کارگروه) 2) وزير يا نماينده وزير اطلاعات 3) وزير يا نماينده وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي 4) وزير يا نماينده وزير دادگستري 5) وزير يا نماينده وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات 6) وزير يا نماينده وزير علوم تحقيقات و فناوري 7) وزير يا نماينده وزير آموزش و پرورش 8) فرمانده نيروي انتظامي 9) يک نفر خبره در فناوري اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي 10) يک نفر از نمايندگان عضو کميسيون قضايي و حقوقي به انتخاب اين کميسيون به تاييد مجلس شوراي اسلامي 11) رئيس سازمان تبليغات اسلامي 12) رئيس سازمان صدا و سيما 13) نماينده دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مشکل ما اينه که اين مسئولين به جاي پرداختن به مشکلات اصلي مردم و مبارزه با فساد فقط دنبال اين مسائل حاشيه‌اي و جزئي هستن. لطفا نظرمو کامل بذاريد.

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۱:۳۰

به نظر من هم تدام اين روش‌ها نه‌تنها موثر نيست بلکه عين «بي‌تدبيري» و گامي است «اميدسوز».

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۲:۲۳

هيچ ربطي به روحاني و ... نداره. مهم مخابراته كه ديده بازارش كساد شده.

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۲:۵۴

هر چيزي يک جنبه مثبت دارد و يک جنبه منفي مانند چاقو كه دست آدم خلافکار بيفتد شکم پاره مي‌کند، دست دکتر متخصص بيفتد غده سرطاني بر ميدارد. حال براي مبارزه با خلافکار بايد جلوي توليد چاقو را گرفت؟ نه آقا راه چاره جاي ديگري است. به قولي سوراخ دعا را گم کرده‌ايم. چرا که آنهايي که اهل خلافند از فيلترشکن استفاده مي‌کنند. شما بياييد فرهنگ صحيح استفاده را ترويج نماييد

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۳:۴۵

قدر آب و برق و گاز رو بدونيد ... يهو ديدي فيلتر شد!!!!