• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۱ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 91092816684
  • منبع : فضای مجازی

پشت پرده مثلث ائتلافی حداد عادل، قالیباف و ولایتی چیست؟

"پشت پرده ماجرای مثلث ائتلافی حداد عادل، قالیباف و ولایتی چیست؟" عنوان تحلیلی است که در روزنامه مردم‌سالاری منتشر شده است.

"پشت پرده ماجرای مثلث ائتلافی حداد عادل، قالیباف و ولایتی چیست؟" عنوان تحلیلی است که در روزنامه مردم‌سالاری منتشر شده است.

به گزارش ایسنا در این مطلب آمده است:

« آقایان ولایتی، قالیباف و من با هم رقابت نخواهیم کرد و هر سه وارد عرصه نخواهیم شد، بلکه ساز و کاری را طراحی می‌کنیم که بر اساس مشروعیت و مقبولیت و کارآمدی، هر کس مناسب است بیاید و تعدد کاندیدا اتفاق نیفتد.

این جملات غلامعلی حدادعادل تائیدی بود بر همه اخبار و شایعاتی که در چند روز اخیر در مورد ائتلاف موسوم به 2+1 مطرح شده بود؛ ائتلافی سه ضلعی که البته تکمیل‌کننده طرح پیشین برخی اصولگرایان تک‌رو است. خبرگزاری آریا پیش از این گزارش داده بود که بر مبنای طرحی که برخی اصولگرایان تک‌رو از جمله ایثارگران و رهپویان مد نظر دارند قرار است، مدلی جدید برای انتخابات 92 به کار گرفته شود که بر مبنای آن به محمدباقر قالیباف پیشنهاد شده معاون اولی حداد عادل در کابینه آینده را پذیرفته و از انجام کارهای تبلیغاتی موازی خودداری کند و البته در کمپین مورد نظر آنها نیز قرار گیرد. آن خبر البته با واکنش‌های فراوانی مواجه شد و اگر چه غلامعلی حدادعادل با گلایه از آریا آن را تکذیب کرد اما محمدباقر قالیباف ترجیح داد سخنی درباره آن نگوید. همین سکوت به باور برخی تحلیلگران نشانه آن بود که چنین طرحی واقعیت داشته و آن‌گونه که برخی روایت می‌کردند با مخالفت ابتدایی شهردار تهران مواجه شده بود. اما ابتدای هفته جاری برخی رسانه‌های اصولگرا اعلام کردند که ائتلافی موسوم به 2+1 شکل گرفته که دو ضلع آن محمد باقر قالیباف و علی‌اکبر ولایتی و ضلع سوم آن غلامعلی حداد عادل است. اگر چه علی اکبر ولایتی و محمدباقر قالیباف هنوز به اظهارات حداد عادل مهر تایید نزده‌اند اما سایر اصولگرایان نسبت به آن واکنش‌های متفاوتی نشان داده‌اند.

جامعتین از ائتلاف فراگیر استقبال خواهند کرد نه از ائتلاف جزیره‌ای

ابوالقاسم رئوفیان، دبیر کل حزب ایران‌زمین در گفت‌وگو با آریا درباره ائتلاف سه جانبه ولایتی،حداد عادل و قالیباف،گفت:تلاش در جهت ائتلاف اصولگرایان باید فراگیر باشد اما اینکه نتیجه ائتلاف‌ها جزیره‌ای باشد و به نوعی چندین نامزد با تابلوی اصولگرایی وارد عرصه رقابت شوند از توجیه عقلانی و پشتوانه منطقی برخوردار نیست. بنده نفس این نشست را تمجید می‌کنم اما نمی‌توان این ائتلاف را فراگیر نامید بلکه این ائتلاف بخشی است که موجب می‌شود در اردوگاه بزرگ اصولگرایی چندین پایگاه با فرمانداری خاص خود ایجاد شود اما اگر یک ائتلاف فراگیر شکل بگیرد اصولگرایان یک پایگاه خواهند داشت. شعار تشکیل دولت فراگیر می‌تواند از طریق ائتلاف فراگیر بین اصولگرایان به نتیجه برسد . ما در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم به چنین دولتی نیاز داریم تا به وحدت بیشتری در جامعه برسیم. این فعال سیاسی تصریح کرده است: ائتلاف سه‌جانبه حداد عادل، قالیباف و ولایتی انتخابات را از حالت سه قطبی خارج می‌کند زیرا بخش‌های دیگری از بین اصولگرایان هر کدام یک نامزد معرفی خواهند کرد دولت بخش دیگری از اصولگرایان محسوب می‌شود و اصلاح‌طلبان قطب دیگر انتخابات خواهند بود در حالی که به مصلحت نیست انتخابات از حالت سه قطبی خارج می‌شود. البته قابل قبول نیست که قالیباف و ولایتی طرح حداد را پذیرفته باشند زیرا مادامی که این دو نفر نظر و تصمیم خودشان را در پذیرش چنین ائتلافی اعلام نکرده باشند نمی‌توان چنین چیزی را پذیرفت؛ در واقع قرار نیست مسائل مطرح شده در این دیدار مورد پذیرش ولایتی و قالیباف قرار گرفته باشد.

دبیر کل حزب ایران زمین با اشاره به دیدار حداد عادل با آیت‌الله مهدوی کنی گفت: این دیدار نشان می‌دهد که این جمع می‌خواهند به یک کاندیدا از میان خودشان برسند و خواهان نظر جامعه روحانیت مبارز در این خصوص هستند البته این اقدام به این معنا نیست که این مدل مورد پذیرش جامعه روحانیت قرار گرفته باشد و یکی از این سه نفر برای کاندیداتوری انتخاب شوند؛ در واقع جامعتین از ائتلاف فراگیر استقبال خواهند کرد نه از ائتلاف جزیره‌ای.

حداد عادل یک چهره فرهنگی است که در عرصه آموزش و فرهنگ فرد شناخته شده‌ای در جامعه است اما به عنوان یک رجل سیاسی از پشتوانه اجتماعی برخوردار نیست و آرای لازم برای انتخابات ریاست‌جمهوری به دست نخواهد آورد . از ائتلاف 2+1که از سوی حداد عادل مطرح شده مشخص است منظور حداد از یک خودش است و قالیباف و ولایتی 2 هستند اما این سوال بزرگ در ذهن ایجاد می‌شود؛ چرا حداد که از ابتدا از حامیان جدی دولت بوده و حتی برخی از اشتباهات دولت را توجیه می‌کرده امروز با قالیباف که از منتقدان جدی دولت بوده و انتقادهای بجا و درستی هم از دولت داشته یکی شوند و به ائتلاف بیندیشند یا آقای ولایتی که از اصولگرایان معتدل است و همواره بر اساس عقلانیت و خرد سیاسی حرکت می‌کرده حالا با حداد یکی شود در واقع اگر قالیباف و ولایتی به لاریجانی یا محسن رضایی نزدیک می‌شدند این سوال پیش نمی‌آمد اما اکنون سوال بزرگی در افکار عمومی پدید آمده است که چرا این ائتلاف صورت گرفته است؛ از این رو بنده معتقدم نمی‌توان چنین ائتلافی را تا زمانی که دو نفر دیگر بر آن صحه نگذاشته‌اند پذیرفت زیرا بنده معتقدم این دو نفر با حداد عادل قابل جمع نیستند.

به قالیباف گفتم ائتلاف با حداد، کار غلطی است

مهرداد بائوج لاهوتی، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی هم تاکید کرد: من از قبل شنیده بودم که قرار است حداد و قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم با هم کار کنند اما بنده به قالیباف هم گفته‌ام که برایم جای تعجب دارد که می‌خواهند با حداد ائتلاف کنند . قالیباف ستادهای شهرستانی خود را دایر کرده است و همانطور که به بنده گفته یکی از کاندیداهای جدی انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم است و در این زمینه به طور جدی در حال فعالیت است؛ بنابراین ائتلاف با حداد عادل ممکن است در راستای اخذ یک سمت پایین‌تر از ریاست‌جمهوری در کابینه دولت آینده برای قالیباف محسوب شود. اگر قالیباف بخواهد با این ائتلاف اهداف انتخاباتی خود را دنبال کند ضربه سهمگینی به خودش و اهداف انتخاباتی‌اش وارد خواهد کرد؛ در واقع این ائتلاف به نفع قالیباف نخواهد بود. بنده نمی‌دانم به چه دلیل این سه شخصیت تصمیم به چنین ائتلافی گرفته‌اند این ائتلاف به معنای حذف دو نفر دیگر است. این نماینده مجلس تلاش قالیباف را برای انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم بیش از حداد و ولایتی دانست و افزود: قالیباف از این حیث از امتیاز بالاتری نسبت به این دو نفر برخوردار است؛ لذا چنین ائتلافی در نهایت به زیان شهردار تهران منجر می‌شود.

حداد،سخنگوی ولایتی و قالیباف نیست

سخنانی که آقای حداد عادل به نقل از این جمع سه نفره مطرح می‌کند ممکن است سخنان خود ایشان باشد.

دکتر عبدالرضا عزیزی، عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با آریا درباره ائتلاف سه جانبه ولایتی،حداد عادل و قالیباف تاکید کرد: نشست بین بزرگان موضوع عجیبی نیست خصوصا در حال حاضر که به انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم نزدیک می‌شویم اما باید در نظر داشت سخنانی که آقای حداد عادل به نقل از این جمع سه نفره مطرح می‌کند ممکن است سخنان خود ایشان باشد؛ زیرا حداد سخنگوی این جمع سه نفره نیست.

نقطه اشتراک ائتلاف 2+1

آنچه مسلم است هر ائتلاف سیاسی بر مبنای اشتراک اهداف و نظرات شکل می‌گیرد. در واکاوای اینکه سه ضلع این ائتلاف چه نقطه یا نقاط اشتراکی دارند براحتی می‌توان به یک محور مشترک رسید؛ آن محور مشترک «نه به احمدی‌نژاد» است. در این میان غلامعلی حدادعادل کاندیدای مورد حمایت اصولگرایان تکرویی مانند رهپویان و جمعیت ایثارگران است که اگر چه در روزگاری حامی‌سفت و سخت محمود احمدی‌نژاد بودند اما حالا با چرخشی 180 درجه‌ای به منتقد جدی او بدل گشته‌اند. ضلع دیگر این ائتلاف نیز محمدباقر قالیباف است که مهمترین منتقد محمود احمدی‌نژاد به شمار می‌رود و نبردهای رسانه‌ای او و احمدی‌نژاد آنقدر بین و آشکار بوده که می‌توان براحتی میزان اختلاف عقاید آن دو را از آن برداشت کرد. اما این ائتلاف یک ضلع مهم دیگر هم دارد ؛ علی اکبر ولایتی . او اگر چه از اصولگرایان ریشه‌دار به شمار می‌آید اما همه می‌دانند به هاشمی رفسنجانی نزدیک است؛ رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام که مانند محمدباقر قالیباف از منتقدین سرسخت محمود احمدی‌نژاد است. علی اکبر ولایتی هیچ گاه انتساب خود را به هاشمی رفسنجانی تکذیب نکرده است. جان کلام اینکه یک سه ضلعی با وجه مشترک «نه به احمدی‌نژاد» پدید آمده است.

نقاط افتراق

با اندکی دقت در تفکرات و جای‌گیری این سه شخصیت در آرایش سیاسی اصولگرایان می‌توان به این نتیجه رسید که آنها زاویه زیادی با یکدیگر دارند.

علی اکبر ولایتی که از اصولگرایان سنتی و ریشه‌دار بوده و البته سابقه طولانی حضور در مناصب رسمی نظام را هم دارد از میان این ائتلاف بیشترین نزدیکی سیاسی را به اکبر هاشمی رفسنجانی دارد. او در سال 84 نیز با مسجل شدن کاندیداتوری هاشمی از ائتلاف اصولگرایان خارج شد و از کاندیداتوری صرف نظر کرد. وی در اندیشه سیاسی تفاوت دیدگاه فراوان با محمد باقر قالیباف و غلامعلی حداد عادل دارد و در چند ماه اخیر سعی کرده است اظهار نظر انتخاباتی نداشته باشد. از سوی دیگر غلامعلی حدادعادل که گزینه مورد علاقه اصولگرایان تک‌رو است در دوره‌ای از مدافعان محمود احمدی‌نژاد بود اما با پایان مجلس هفتم مخالفت او با محمود احمدی‌نژاد بار گرانی برایش پدید آورد ؛ چنانکه برخی علت خداحافظی او با کرسی ریاست مجلس را همان پایان پراختلاف مجلس هفتم در مقابل دولت ارزیابی کردند. حالا او که گویا عزمش را برای انتخابات جزم کرده زودتر از دو ضلع دیگر رسما فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده است. محمدباقر قالیباف هم که زمانی در سال 84 با حمایت اصولگرایان تکرو بنا داشت وارد پاستور شود اکنون بار دیگر در کمپین آنها قرار گرفته اما این بار جایگاهی که برای او مد نظر دارند گویا کرسی ریاست نیست. او مسلما تفاوت دیدگاه‌های فراوانی با دو ضلع دیگر این ائتلاف دارد و البته یک نقطه ضعف دیگر هم دارد و آن فقدان تشکیلات حامی است.

ائتلاف فراگیر؟

آیا این ائتلاف همه اصولگرایان است؟ پاسخ این سوال خیلی روشن است. گستره این ائتلاف فقط سه ضلع را شامل می‌شود و دیگر اضلاع مهم اصولگرایان بنا به صلاحدید برخی اصولگرایان تکرو نادیده انگاشته شده است. آنها البته هنوز نتوانسته‌اند همراهی دیگر اصولگرایان همسو با خودشان همچون جبهه پایداری را جلب کنند. جبهه پایداری که اکنون به شاخه راست و چپ تبدیل شده گویا ائتلاف و رفتن زیر این چتر را نمی‌پذیرد. چنین است که برخی تحلیلگران با توجه به نقاط افتراق گسترده این ائتلاف و نیز عدم شاملیت طیف‌های اصیل اصولگرا می‌گویند این ائتلاف مقطعی است و زمان زیادی دوام نخواهد آورد. حال آنکه کاتالیزور تحقق این پیش بینی نیز حضور اصولگرایان تکرو در صدر این ائتلاف موسوم به 2+1 است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۰۹-۳۰ ۱۱:۴۲

آیا اگر چند نفر بخواهند با هم ائتلاف کنند به کسی ربطی دارد؟! این موضوع می‌تواند نشان دهد که این افراد تشنه قدرت و مقام نیستند و اگر واقعا نیت درونی آنها خدمت است که باید تحسین شوند. البته خداوند آگاهتر است.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۵:۲۳

سوابق گذشته هر فرد نشان می‌دهد كه تشنه قدرت است یا خدمت؟!