• جمعه / ۱ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۶:۰۹
  • دسته‌بندی: توپ و تور
  • کد خبر: 99113022825
  • خبرنگار : 71576

تعویق پنجره سوم‌کاپ آسیا به سود ایران بود

توفیق: پوست اندازی تیم ملی بسکتبال زمان بر است

توفیق: پوست اندازی تیم ملی بسکتبال زمان بر است

دبیر سابق فدراسیون بسکتبال معتقد است تعویق مسابقات پنجره سوم انتخابی کاپ آسیا به سود ایران بود و پوست اندازی در تیم ملی نیز کم کم در حال رخ دادن است.

علی توفیق در گفت‌وگو با ایسنا، درباره به تعویق افتادن بازی‌های پنجره سوم انتخابی بسکتبال کاپ آسیا توضیح داد: از نظر من به دلیل تعداد بیشتر غایبین تیم ملی بسکتبال در این دور از اردوها و نبود بازیکنانی چون یخچالی که در پنجره دوم ستاره تیم بودند، این تعطیلی می‌تواند کمک کننده باشد.

او افزود: به هر حال بازیکنی چون یخچالی از عناصر اصلی تیم ملی ایران است که در بازی مقابل عربستان هم امتیاز آورترین بازیکن ایران شد. در این پنجره ما حدادی را نیز در اختیار نداشتیم و آرون گرامی‌پور هم بر خلاف پنجره دوم در کنار تیم نبود، هرچند که دور بودن او از شرایط آرمانی کاملا صحت دارد.

کارشناس بسکتبال ایران تاکید کرد: شاید آرون در پنجره دوم هم آماده نبود، اما به هر حال او از بازیکنان خوب ما است که در دفترچه آنالیز فیبا هم جزو ۱۰ نفر برتر قرار داشت. این موضوع نشان از توانایی بالایی او است که هرچقدر هم ناآماده باشد، می‌تواند به کمک تیم بیاید. در مجموع معتقدم به تعویق افتادن پنجره سوم می‌تواند این شانس را به ما بدهد که با بیشترین توان، با نفرات اصلی و قدرت هرچه بیشتر در مسابقات شرکت کنیم. می‌توانم بگویم که این لغو و به تعویق افتادن به سود تیم ملی ایران شد.

او افزود: از طرف دیگر هم ادامه داشتن مسابقات لیگ بازیکنان را از نظر آمادگی فیزیکی در شرایط خوبی قرار می‌دهد و بازیکنان از کوران مسابقات لیگ وارد میادین بین‌المللی می‌شوند. اگر آسیب دیدگی پیش نیاید بازیکنان می‌توانند برخلاف پنجره دوم با یک شرایط ایده‌آل وارد مسابقات شوند که این موضوع می‌تواند نیمه پر لیوان باشد. با این وجود از طرفی هم این اتفاق می‌تواند باعث آسیب دیدگی شود که اگر خدایی نکرده مصدومیت پیش بیاید کار را سخت می‌کند. در مجموع جنبه مثبت لغو مسابقات با توجه به عدم حضور بازیکنان اصلی در ترکیب و درگیر شدن برخی بازیکنان با کرونا، بیشتر بود و به سود ایران شد.

کارشناس بسکتبال ایران در رابطه با نبود جایگزین برای بازیکنی چون حدادی نیز گفت: در مورد حدادی باید بدانیم که او به واسطه شرایط فیزیکی  خاص، توانایی فنی و ضریب هوشی بالا یک بازیکن و مهره فوق‌العاده و نخبه است. ولی در صورت کلی ما پوست اندازی را برای تیم ملی ایران شاهد بوده‌ایم که کم کم رخ داد. در یک دوره‌ای که به سال‌های ۹۲، ۹۳ و ۹۴ برمی‌گردد، بازیکنانی مثل مشایخی، یخچالی، مظفری و رضایی‌فر از تیم جوانان به تیم بزرگسالان وارد شده و جایگزین ستاره‌های سابق ما شدند. نمی‌توان به یکباره ۱۲ نفر تیم را کنار گذاشته و نفرات جدیدی را جایگزین کرد، این پروسه باید کم کم پیش برود.

او افزود: پوست اندازی به تدریج در حال رخ دادن است و حالا شاید در این میان قابلیت‌های بالای یکسری بازیکنان مثل صمد، حدادی و کامرانی باعث شده تا آن‌ها شاخص باشند. به هر حال این نفرات بدن‌های خود را حفظ‌ و قابلیت بالای تکنیکی داشته‌اند که همچنان در سطح بالایی بازی می‌کنند. ضمن اینکه ممکن است بخشی از این اتفاق هم به دلیل عدم ریسک پذیری مربی‌ها باشد.

توفیق در مورد ضعف بسکتبال ایران در پست پنج نیز گفت: اگر ورژن دوم حدادی را بخواهید، باید دید که آیا بازیکنی با دو متر و ۱۸ سانت قد داشت‌اید یا خیر؟ نمی‌شود ترابی که ۲۱۲ سانت قد دارد به یکباره ۲۱۷ یا ۲۱۸ سانت بشود. نمی‌خواهم از فدراسیون دفاع کنم، اما اگر یک بازیکن با سایز حدادی بود و با او کار نشد، می‌توان آن را کم‌ کاری دانست. اگر بازیکنی با سایز حدادی داشتیم و کوتاهی می‌شد حق با منتقدین بود، ضمن اینکه همیشه یکی دو بازیکن شاخص و باتجربه باید برای حفظ شاکله اصلی تیم و انتقال تجربیات به جوانان، در ترکیب حضور داشته باشند.

توفیق همچنین درمورد کادرفنی فعلی تیم ملی ایران نیز گفت: به هر حال کادرفنی  فعلی از بهترین‌های ایران هستند. جزو قهرمان‌های ملی و تحصیل کرده به شمار می‌روند که در باشگاه‌های خود نیز نتایج قابل قبولی را کسب کرده‌اند. با توجه به فعالیت در باشگاه‌های خوب تجربه عملی قابل قبولی نیز دارند. در بحث مدیریت و هدایت تیم ملی، به نظرم از تجربه کافی برخوردار هستند.

او درباره لیگ امسال نیز گفت: از منظر کمی می‌توان گفت که فدراسیون عملکرد خوبی داشت. به هر حال همه جا تعطیل بود و شاید متصور نبودیم که لیگ‌های پایین‌تر را بخاطر محدودیت‌هایی که دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا در نظر می‌گرفت شروع کنیم. فدراسیون از نظر کمی حضور حداکثری تیم‌ها را مد نظر قرار داد و به جای ۸ - ۱۰ تیم تعداد تیم‌ها را به ۱۶ باشگاه افزایش داد تا نیروی بیشتری درگیر بسکتبال شوند که تصمیم خوبی هم بود. می‌شود در این زمینه نمره قبولی داد اما از نظر کیفیت اینطور نیست. 

وی افزود: با توجه به نحوه توزیع بازیکنان خوب در میان تیم‌های مختلف، فاصله زیادی میان تیم‌ها هست که مسابقات را از آن حالت تماشاگر پسند یا اسپانسر پسند دور کرده است. تقابل نزدیک و رقابتی تیم‌ها می‌تواند جذب هوادار و اسپانسر بیشتری داشته باشد که الان در لیگ بسکتبال اینطور نیست، چون تیم‌ها سطح خیلی متفاوتی با یکدیگر دارند. باید بررسی و کارشناسی شود که وقتی تعداد تیم‌ها بالا رفت، با یکسری سیاست‌ها بشود تعادل را در میان تیم‌ها ایجاد کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha