• یکشنبه / ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99111208674

مشاور استاندار فارس تاکید کرد

تقویت استارتاپ‌ها و مراکز نوآوری در دانشگاه‌ها

تقویت استارتاپ‌ها و مراکز نوآوری در دانشگاه‌ها

ایسنا/فارس مشاور استاندار فارس بر لزوم تقویت استارتاپ‌ها، مراکز نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه‌ها و قرار گرفتن آن در برنامه‌های مراکز آموزش عالی تاکید کرد.

آیت‌الله رزمجو در مراسم قدردانی از پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس ضمن تبریک ایام دهه فجر، گفت: در دنیای امروز کشوری تواناتر است، که داناتر باشد، امروز توسعه علمی از توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مهم‌تر است و اگر توسعه علمی پیدا کنیم، قطعاً به ابعاد دیگر توسعه پایدار دست می‌یابیم.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه آزاد فارس، رزمجو گفت: امروزه مسئولیت ما دانشگاهیان بسیار سنگین است استاد و دانشجو باید به سمت کارآفرینی حرکت کنند و رسالت دانشگاه ها متفاوت از دیروز است ،عضو هیئت علمی ما باید در توسعه استان و کشور نقش‌آفرینی کند امروز باید استادی را استخدام کنیم که دغدغه توسعه دانشگاه‌ها و استان را داشته باشد.

وی افزود: امروزه استارت‌آپ‌ها، مراکز نوآوری و مراکز کارآفرینی باید در دانشگاه تقویت شود و برنامه‌های دانشگاه باید به این سمت و سو برود و اگر غیر از این باشد با مشکلات متعددی روبرو خواهیم شد، امروزه دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس با داشتن ۵۵ هزار دانشجو  ظرفیت بسیار خوبی دارد و قطعاً بخش عظیمی از این دانشجویان در سطح تحصیلات تکمیلی است و باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.

استاد دانشگاه شیراز گفت: در حال حاضر با محوریت استاندار فارس، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی، سازمان‌ها، ادارات و صنعت در فارس از هماهنگی و انسجام خوبی برخوردارند و یکی از نتایج این هماهنگی این است که استان فارس برای پنجمین سال متوالی براساس شاخص های وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت کشور به عنوان استان اول کشور در حوزه پژوهش معرفی شود.

کلیدی‌ترین مولفه حوزه پژوهش، تفکر و اندیشه است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز با بیان اینکه کلیدی‌ترین مولفه حوزه پژوهش، تفکر و اندیشه است، گفت: ذهن غوطه ور و متلاطم انسان در بستر سئوال است که آرامش پیدا می‌کند، یعنی وقتی که ما با پیچیدگی‌های ذهن مواجه می شویم، وقتی که مجهولات یکی یکی کشف می شود و می‌بینیم که که داریم به ساحل آرامش می رسیم و لذا عده‌ای از بشریت و انسان‌ها با به کار بستن فکر و اندیشه از عمق زیبایی‌هایی جهان هستی لذت می برند.

حجت الاسلام دکتر سجاد نیکخو گفت: عده‌ای به خودشان زحمت اندیشیدن، تفکر و تعقل نمی‌دهند و لذا با کوله‌باری از جهل جهان ماده را ترک می‌کنند و وقتی به متن قرآن مراجعه می‌کنیم و یا ادبیات پژوهش را در نظام دینی بررسی می‌کنیم به اهمیت پژوهش و تعقل و تفکر در قرآن مواجه می‌شویم.

 وی افزود: در واقع کلیدی‌ترین مولفه حوزه پژوهش تفکر و اندیشه است در واقع فکر و اندیشه است که نوع نگاه ما را به محیط پیرامونی و مسائلی که به صورت روزمره باهاش مواجه هستیم عوض می‌کند، وقتی که این فکر به کمک ابزاری به نام قلم توسعه و ترویج پیدا می کند می تواند بر روی یک نسل تغییر ایجاد کند، پژوهش می تواند یک باب جدید را بر روی سبک زندگی مردم در همه ابعاد باز کند.

نیکخو خاطرنشان کرد: مقوله مهمی به نام پژوهش طبیعتاً با یکسری خطراتی روبرو هست، حوزه پژوهش از یک جهاتی در آستانه خطر است، چه کار کنیم که این حوزه را از خطراتی که تهدید می‌کند محفوظ کنیم و بی شک یکی از این اقدامات بومی سازی علوم انسانی است و تا علوم انسانی ما بومی نشود، پژوهش‌های ما قطعاً کاربردی  و موثر نخواهد بود چون ما از مبانی داریم استفاده می‌کنیم که یک فکر دیگر در جای دیگر برای محیط دیگر نوشته شده است. لذا ما در پژوهش‌های مان اگر از مبانی که مبنی بر شرایط زمانی و مکانی خودمان باشد استفاده نکنیم این پژوهش‌ها کاربردی نخواهد بود و مصداق و مصداق آن پژوهش‌های سیر کتابخانه‌ها و جای دیگر خاک می‌خورند و ارزش و بار علمی ندارند و راهگشا نیست.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس اضافه کرد: نکته دوم طراحی عالمانه نظام مسائل جامعه است، نظام مسائل جامعه را  عالمانه طراحی و اولویت‌بندی کنیم و بعد پژوهش‌ها را بر این اساس هدایت کنیم و نکته سوم پرهیز از نگاه کمیت محور و بازداری پژوهش است؛ مسئولان دانشگاه باید در نگاه اول تغییر در سیاست‌های ارتقای مرتبه علمی اساتید را مدنظر قرار دهند، بحث مقاله پژوهش در ارتقای مرتبه علمی اساتید نباید صوری باشد باید کاربردی تر به این قضیه نگاه شود آنچه که ما می بینیم این است که بین حوزه و دانشگاه و صنعت قهری وجود دارد اما واقعاً چقدر از پژوهش‌های دانشگاه در اختیار صنعت است که واقعاً اینطور نیست پس باید بین دانشگاه و صنعت آشتی برقرار کنیم.

پژوهش برای اشتغال، برای گسترش فرهنگ کار و کار برای اخلاق باشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز در این مراسم گفت: امروزه آموزش دارد تبدیل می‌شود به آموزش برای پژوهش، پژوهش برای اشتغال، برای گسترش فرهنگ کار و کار برای اخلاق.

محمدکاظم کاوه پیشقدم با بیان اینکه پژوهش یکی از بزرگترین کارهای مورد تاکید دین است که در قرآن هم به آن اشاره شده، گفت: پژوهش مراحل مختلفی را در طول قرون و اعصار گذشته طی کرده و زمانی پژوهش صرفاً گردآوری بود و بعد پژوهش تبدیل شد به نوآوری و امروزه هدف اصلی پژوهش کارآفرینی و تولید است.

کاوه پیشقدم گفت: بنابراین پژوهش‌ها جهتی را طی کنند که به سمت اشتغال برود و همانطور که میدانیم در دانشگاه‌های نسل جدید از این مراتب فراتر رفته و پژوهش‌ها به سمت خود اشتغالی رفته است و همین دلیل است که هیچ وقت ما نمی توانیم از پژوهش غافل بشیم.

او افزود: آموزش و پژوهش دو رکن اصلی اند، در حال حاضر حتی آموزش هم دارد تبدیل می‌شود، به آموزش برای پژوهش و پژوهش برای اشتغال و برای گسترش فرهنگ کار و کار برای اخلاق و این مسیری است که در حال طی شدن است و خوشبختانه اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس به این مسأله توجه جدی دارند و دشواری ها و مشکلات  هم نتوانستند مانعی برای پژوهش باشد.

دبیر هیئت امناء دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس خاطر نشان کرد: همیشه پژوهشگران در سختی بوده‌اند که به نتایج خوبی دست یافته‌اند، بزرگانی نظیر ابن سینا، ابوریحان بیرونی، ادیسون، آلبرت اینشتین و.. در شرایط سخت کاری به تحقیق، پژوهش و نوآوری روی آوردن و در تاریخ ماندگار شدند.

کاوه پیشقدم گفت: پژوهش اولویت و سر لوحه کاری استادان دانشگاه باشد و در این راستا مسیر دانشگاه به سمت حمایت است، مسیری را برای پژوهش طی کنید که بیان کردیم، پژوهش‌ها را به سمت تولید، اشتغال و کارآفرینی سوق دهیم و به دانشجویان این مسیر را یاد بدهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha