• یکشنبه / ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99111208640
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد

۸ میلیارد دلار، خسارت سالانه زیست محیطی هوا در اصفهان

۸ میلیارد دلار، خسارت سالانه زیست محیطی هوا در اصفهان

ایسنا/اصفهان معاون محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌ زیست با بیان اینکه آلودگی هوا و چالش‌های زیست محیطی یکی از بزرگترین معضلات کشور هستند، گفت: اصفهان در سال، ۸ میلیارد دلار خسارت زیست محیطی هوا دارد.

مسعود تجریشی امروز (یکشنبه- ۱۲ بهمن ماه) در مراسم امضای تفاهم نامه تشکیل کنسرسیوم مشترک مراکز علمی- پژوهشی استان شامل دانشگاه‌های اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، صنعتی اصفهان، پیام نور استان اصفهان، کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان که به منظور رفع چالش آلودگی هوا در دانشگاه اصفهان به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: تجربه تشکیل نخستین کنسرسیوم در کشور به سال های ۹۳ و ۹۴ باز می گردد که پروژه ارزنده ای با همکاری ۱۳ دانشگاه کشور در سال ۹۶ رقم خورد و خروجی آن مبنای تصمیم گیری های کشور برای رفع آلودگی هوای کلان‌شهرها است.

وی با بیان اینکه تشکیل کنسرسیوم های همکاری، راهی برای هم افزایی بیشتر مراکز علمی و افزایش توان و قدرت این مراکز است، افزود: با تشکیل کنسرسیوم های علمی مشترک، دانشگاه های کشور به جای اینکه برای گرفتن پروژه های ملی با هم رقابت کنند، می توانند هم افزایی داشته باشند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که خروجی این کنسرسیوم علمی بتواند در رفع مشکلات زیست محیطی کلان‌شهر اصفهان مفید واقع شده و این پروژه الگویی برای دیگر استان های کشور در رفع چالش های زیست محیطی و تحویل محیط زیستی سالم به نسل آینده باشد.

تجریشی، به مصوبه مجلس نیز اشاره کرد و گفت: از سال جاری بر اساس مصوبه مجلس اینگونه مقرر شد که یک درصد عوارضی که از صنایع آلاینده بعد از پایش آنها اخذ می شود، ۳۵ درصد منابع به صندوق محیط زیست بازگردد و برای سال ۱۴۰۰ نیز این موضوع تایید شده و انتظار می رود به ماده دائمی تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: بر این اساس، عددی حدود ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان به صورت نقدی به صندوق پرداخت، که به منظور جلوگیری از تخریب محیط زیست و اقدامات مناسب در راستای حفظ محیط زیست هزینه می شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، از اعطای تسهیلات به صنایع آلاینده خبر داد و گفت: امسال این موضوع آغاز شده و فعالیت دیگر، پایش صنایع پایش بزرگ است که در حال انجام است تا مشکلات مشترک صنایع را مشخص و در جهت ارائه راهکار برای رفع آنها اقدام کنیم.

تجریشی اضافه کرد: تاکنون ۲۶ کد ایسیک آغاز شده و ۱۰ قرار داد به صندوق محیط زیست ارجاع شده است. همچنین صنایع در دو فاز پایش می شوند. پایش صنایع هر استان به کنسرسیوم ارجاع داده می شود و امیدواریم این الگو طی چند سال آینده نیز در استان های فارس، آذربایجاین شرقی، خراسان و خوزستان طی  سه الی ۴ سال آینده استفاده شود.

وی تشکیل این کنسرسیوم های علمی را یک بازوی قدرتمند برای سازمان محیط زیست دانست و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، متأسفانه شهر اصفهان ۸ میلیارد دلار خسارت زیست محیطی هوا در سال دارد. تالاب گاوخونی خشک است و دانشگاه به عنوان رسالت اجتماعی باید بتواند به تضاد حفاظت از محیط زیست و توسعه صنعتی بپردازد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: انتظار داریم این چالش ها به تدابیر و راهکارهای مدبرانه تبدیل شوند. این راهکارها تنها از طریق مجموعه های علمی محقق می شود تا سیاهه مسائل زیست محیطی استان ترسیم کنیم و در بلند مدت برنامه ریزی مناسب انجام شود.

تجریشی تشکیل این کنسرسیوم را راهی برای ایجاد مدل شبکه سازی و نهادسازی برای حل مشکلات کشور دانست.

به گزارش ایسنا، در راستای رسیدن به محیط زیست سالم و رفع چالش های پیش رو در حوزه محیط زیست در استان اصفهان، به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست، حمایت استانداری اصفهان و پیگیری پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان و همراهی مراکز علمی پژوهشی استان شامل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه کاشان، دانشگاه پیام نور استان اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، توافق نامه تشکیل کنسرسیوم این مراکز  در حوزه محیط زیست به امضا رسید.

این کنسرسیوم دارای ۴ رکن اصلی است و اهداف اصلی آن شناسایی مسائل و مشکلات زیست محیطی، کمک به رفع نیازها، شناسایی شبکه متخصصین، ارائه مشاوره، حمایت از شرکت های نوپا و پژوهشکده های فعال و حمایت از تجاری سازی ایده ها و ... است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha