«فتانه کاوریزاده» در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریها از جمله ویروس کرونا دارد، اظهار کرد: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع به معنای مصرف انواع مختلف مواد غذایی است که شامل شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، سبزیها، میوهها، شیر و فراوردههای آن، گوشت و تخم مرغ، و حبوبات و مغز دانهها می شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان تصریح کرد: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن روزانه باید از منابع ویتامین C شامل انواع میوهها و سبزیهااز جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم ، گوجه فرنگی، جوانه گندم، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوههای در دسترس استفاده کنیم.
کاوری زاده توصیه کرد: با توجه به این که پیاز خام حاوی ویتامین C است می توان به صورت روزانه همراه با غذا و همچنین در در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C میباشد،استفاده کرد.
وی با اشاره به نقش ویتامین آ (A) و ای (E)در تقویت سیستم ایمنی بدن، گفت: روزانه باید از منابع غذایی این دو ویتامین مانند هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر وبرگ های تیره رنگ کاهو،جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شیر و کره استفاده کرد.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: در این شرایط باید از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و انواع سوسیس و کالباس، غذاهای چرب و سرخ شده به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن خودداری کرد.
کاوری زاده با بیان اینکه منابع غذایی حاوی ویتامین D مانند ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ به افزایش سطح ایمنی بدن کمک میکنند، تاکید کرد: با توجه به کمبود این ویتامین در جمعیت ایران، توصیه می شود مکمل آن را با تجویز پزشک دریافت کنیم.
انتهای پیام
نظرات