به گزارش ایسنا، حجت الله عبدالملکی در نشستی خبری با موضوع ارائه گزارش عملکرد ۹ ماهه این معاونت بیان کرد: تعداد اشتغال مستقیم ایجاد شده و دارای طرح جاری توسط کمیته امداد تاکنون ۱۴۹ هزار و ۷۸۷ است.
وی با بیان اینکه نهادها در چند سال گذشته موظف شدند اشتغالهای غیر مستقیم را نیز اعلام کنند که فرمول آن را از وزارت کار دریافت کردهایم که تاکنون ۵٩ هزار و ٩١۵ شغل غیرمستقیم نیز ایجاد شده است، گفت: در مجموع ٢١٠ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم تا این لحظه ایجاد شده است.
عبدالملکی گفت: برنامه اشتغال کمیته امداد برای امسال ایجاد ٢٠٠ هزار شغل بوده است که تاکنون ۷۵ درصد برنامه ما محقق شده است. تا این لحظه نسبت به سال گذشته در همین زمان، ٢۵درصد افزایش عملکرد داریم.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در ادامه با بیان اینکه از تعداد اشتغالهای ایجاد شده ٢۵هزار و ۵٠٠ مورد از طریق تعامل با کارفرمایان بوده است، ادامه داد: همچنین از میان ۱۴۹ هزار شغل، ٣٢ هزار شغل از طریق برنامه راهبری شغلی کمیته امداد ایجاد شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام (ره) بیان کرد: درآمد خالص ماهانه طرحها در سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که امسال این رقم با ۳۳ درصد رشد به دو میلیون تومان رسیده است.
به گفته وی، ضریب اشتغالزایی هر طرح ۱.۳۳ است؛ یعنی به ازای هر طرحی که اجرا شده ۱.۳۳ اشتغال ایجاد شده است.
عبدالملکی در ادامه این نشست اظهار کرد: از دولت و مجلس درخواست کردیم تا مسئولیت کل مشاغل خرد روستایی و مشاغل خانگی کشور را علاوه بر اشتغال محرومان، به کمیته امداد واگذار شود که در این راستا رییس کمیته امداد با دکتر جهانگیری در دولت و دکتر قالیباف در مجلس نامه نگاری کردند و درخواست شده است تا نیازمندیهای مقرراتی و قانونی این کار در اختیار کمیته امداد قرار گیرد و منابع موردنیاز آن که برای سال اول ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه است در اختیار قرار گیرد و ما آماده ایم که برای سال ۱۴۰۰ که اولین سال تولیت امداد در موضوع اشتغال خانگی و اشتغال خرد روستایی است، ۵۰۰ هزار فرصت شغلی را ایجاد کنیم. این موضوع توجیهات دقیق علمی و فنی دارد، اول آن که عمده کسانی که مخاطب این مشاغل هستند اقشار کم درآمدند. به لحاظ موضوعی این گروهها براساس اساس نامه کمیته امداد می توانند مخاطب امداد باشند، زیرا مخاطب امداد نیازمندان و اقشار کم درآمد هستند.
عبدالملکی تصریح کرد: همچنین امداد به عنوان سازمان توسعهای در حوزه ایجاد اشتغال در کشور مورد تایید همه ارکان نظام قرار دارد و دولت قبول دارد که کمیته امداد به عنوان نهاد توسعه ای در اشتغال موفق عمل کرده است. در ادبیات نوین توسعه و پیشرفت اقتصادی، توسعه نه کار دولت است و نه می توان به طور کامل به مردم واگذار کرد. نهادهای واسطه ای شکل می گیرند که مردمی هستند اما با حاکمیت در ارتباط هستند.
وی افزود: هم دولت و هم مجلس کمیته امداد را در موضوع اشتغال به عنوان نهاد توسعه ای واسط که از صنف مردم است اما وجهه حاکمیتی دارد، پذیرفته است لذا اگر این مسئولیت به امداد واگذار شود به لحاظ مبانی توسعه و مبانی اقتصاد مقاومتی نیز کاملا منطقی است.
عبدالملکی در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: سال گذشته کمیته امداد یک سوم کل اشتغال ناخالص کشور را ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: همچنین کمیته امداد در سالهای گذشته به لحاظ مدلسازیهای نظری مربوط به ایجاد اشتغال و به لحاظ توسعه شبکه فعال برای ایجاد اشتغال در کشور تمام زیرساختها را آماده کرده و قرار است به زودی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز الگوی اشتغال کمیته امداد در اجلاس سازمان جهانی کارهای نو مطرح شود و وزارت کار پیگیر آن است تا یک پنل برای طرح الگوی اشتغال نیازمندان که کمیته امداد انجام داده در سازمان جهانی کار اخذ کنند و این الگو مورد بحث و بررسی بین الملی و جهانی قرار گیرد. این موضوع نشان می دهد که کمیته امداد در بحث مدل سازی اتفاقات خوبی را رقم زده است و معتقدیم که یکی از بهترین مدل هایی که در جهان مطرح است امروزه الگوی کمیته امداد است.
وی ادامه داد: به لحاظ سازمانی و شبکهای نیز کمیته امداد شبکه گستردهای دارد. ۵۰۰۰ مرکز نیکوکاری مردمی را در سطح کشور توسعه داده است که سازماندهی شدند و مجوز مرکز نیکوکاری دریافت کردهاند. از این تعداد حدود ۵۰۰ مورد آنها مراکز نیکوکاری کارآفرینی است که امورات اشتغال محرومین را به صورت خیریه پیگیری میکنند.
عبدالملکی گفت: همچنین نظام راهبری شغلی کمیته امداد، ۱۵۰۰ راهبر شغلی را در کل کشور که فعالان و کارآفرینان حرفه ای بخش خصوصی هستند را سازماندهی کرده است که این مجموعه بزرگ در اختیار اشتغال محرومان است.
عبدالملکی در ادامه به تفاوت شبکه راهبری شغلی با شبکه مراکز نیکوکاری کار آفرینی اشاره کرد و گفت: تفاوت شبکه راهبری شغلی با شبکه مراکز نیکوکاری کارآفرینی در این است که گروه اول در جریان توسعه زنجیره ارزش خودشان نیز سود کسب می کنند و برای محرومان نیز اشتغال ایجاد میکنند. مراکز نیکوکاری به دنبال سود نیستند و تمام اموراتی که برای اشتغال محرومان انجام می شود در ارتباط با خیریه است.
وی در ادامه به همکاری شبکه ای از کارفرمایان کشور با کمیته امداد اشاره کرد و افزود: همچنین شبکه بزرگی از کارفرمایان کشور با کمیته امداد همکاری میکنند که اینها بیش از ۲۰۰۰ کارآفرین هستند. زمانی که این شبکهها در کنار یکدیگر قرار میگیرند می بینیم که شبکه عمدتا مردمی و خصوصی که بیش از ۱۰ هزار نفر هستند، در کل کشور به مسئله اشتغال محرومان کمک میکنند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام (ره) در ادامه به ورود کمیته امداد از سال گذشته به مشاغل دانش بنیان اشاره کرد و افزود: این اتفاق خوبی بود که از سال گذشته رقم خورد. مدیریتی مختص این کار تحت عنوان مدیریت توسعه مشاغل نوین، نوآورانه و دانش بنیان شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در این مدت صدها شغل دانش بنیان ایجاد شده است، تصریح کرد: در موضوع استعدادیابی افراد مستعد مشاغل دانش بنیان و همچنین تربیت آنها، از طریق رویدادهای کار آفرینی خلاق، ۱۰ ها برنامه در سراسر کشور ایجاد شده است. همچنین برای پشتیبانی ویژه تر از این طرح دو صندوق شکل گرفته است.
وی در ادامه نیز با اشاره به طرحهای خدمات پهپادی در حوزه کشاورزی نیز بیان کرد: با همکاری یکی از راهبران شغلی دانش بنیان که شرکت در حوزه تولید پهپادهای غیر نظامی است، این کار انجام شد و ۷ گروه از مددجویان پهپادهای کشاورزی خودشان را تحویل گرفتند و برآورد شده که هر پهپاد می تواند ۵۰۰ میلیون تومان در سال از محل خدمات کشاورزی درآمد کسب کند.
بنابر اظهارات عبدالملکی هر پهپاد ۲۴۰ میلیون تومان هزینه شد و اگر این افراد به درستی فعالیت کنند در سال اول می توانند دو برابر پول پهپادی که به صورت وام قرض الحسنه ۷ ساله به آنها پرداخت شده را کسب کنند.
انتهای پیام
نظرات