• یکشنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99092317548
  • خبرنگار : 50187

پورابراهیمی مطرح کرد:

بازنگری در بیمه شخص ثالث امری ضروری است

بازنگری در بیمه شخص ثالث امری ضروری است

ایسنا/کرمان رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بازنگری در مجموعه اقدامات بیمه شخص ثالث را امری کاملا ضروری می دانیم و با توجه به تغییراتی پیرامونی که در این حوزه اتفاق افتاده طبیعتا یکی از اقدامات ما این مهم خواهد بود.

دکتر "محمدرضا پور ابراهیمی" در بیست و هفتمین همایش ملی بیمه و توسعه با اشاره به ضریب نفوذ صنعت بیمه به عنوان موضوعی مهم در اقتصاد کشور اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم این ضریب نفوذ را افزایش دهیم باید یکسری اقدامات را انجام دهیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه برای بخش بازرگانی حدود ۷ درصد در نظر گرفته شده که اکنون با این عدد فاصله داریم گفت: باید در مدت زمان باقی مانده تلاش بیشتری انجام شود و در برنامه ششم توسعه که از سال بعد قرار است تدوین نهایی آن شود، باید در خصوص این ماموریت ها بازنگری جدی انجام شود.

پورابراهیمی ادامه داد: مطالبی که از طرف کارشناسان و مدیران صنعت بیمه مطرح می شود طبیعتا مسیر حرکت ما را باید برای آینده به شکلی هموار خواهد کرد که شاخص های هدفگذاری شده که البته با متوسط عملکرد کشورهای دیگر فاصله زیادی دارد لذا باید به نحوی اقدام شود که بتوانیم هر چه سریع تر این فاصله ها را کم کنیم و به اهداف نزدیک تر شویم.

وی به اصلاح آیین نامه ذخایر بیمه ای که یکی از ماموریت های بیمه مرکزی است اشاره و بیان کرد: این موضوع برای ما حائز اهمیت است که چقدر می توانیم نسبت به درآمدهای پایدار شرکت های بیمه ای در حوزه فعالیت، ماموریت ها و تعهداتی که در ارتباط با این موضوعات متقبل می شوند، عمل کنیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر می رسد بازنگری جدی در مجموعه این فعالیت ها و اقدامات باید انجام شود. اقدامی که سال ها به دلایل و شرایط مختلف از آن فاصله گرفتیم و اقداماتی که در خصوص بازنگری در نحوه اصلاح سرمایه گذاری های صنعت بیمه ای برای اینکه بتواند از منابعی که به دست می آید امکان بازپرداخت تعهدات خود را بر اساس سرسیدهای مختلف و متغیر عملیاتی کند یک موضوع مهم است.

وی افزود: همچنین افزایش و گسترش رشته های بیمه ای در بخش های اقتصادی یکی از احکام مهمی است که در برنامه ششم توسعه مد نظر قرار گرفته شده است. البته یکی از محورهای مهم این بخش بیمه شخص ثالث است که بر اساس گزارش هایی که در نشست مشترک که اخیرا و در ابتدای تشکیل مجلس یازدهم با حضور مدیران صنعت بیمه و وزیر اقتصاد و دارایی داشتیم مفصل مورد بحث قرار گرفت.

پورابراهیمی ادامه داد: گزارش آسیب شناسی و بیان راهکارها در خصوص عملکرد بیمه شخص ثالث یکی از موضوعاتی است که در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفته و فکر می کنم ظرف همین هفته در دستور کار این کمیسیون قرار خواهد گرفت و به صحن علنی مجلس می آید.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسی اصلاح ماده هشت قانون بیمه شخص ثالت که در چارچوب لایحه به مجلس ارائه شده در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار دارد تاکید کرد: بازنگری در مجموعه اقدامات بیمه شخص ثالث را امری کاملا ضروری می دانیم و با توجه به تغییراتی پیرامونی که در این حوزه اتفاق افتاده طبیعتا یکی از اقدامات ما این مهم خواهد بود.

وی گفت: همزمان با بررسی لایحه دولت که محور آن اصلاح ماده هشت قانون بیمه شخص ثالت است، گزارش آسیب شناسی را در زمینه مرتبط با مجموعه عوامل و اقدامات بیمه شخص ثالث ارائه شد  

پورابراهیمی افزود: اگر معادل یک سوم از منابع اخذ شده از حوزه صنعت بیمه به ماموریت هایی مانند ناجا، حوزه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی اختصاص پیدا کند اثر بخش است و کارایی این مهم در کاهش کمی آن از نظر مجلس حائز اهمیت است.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طبیعتا برای ما حتما به شکلی باید رابطه منطقی بین اختصاص منابعی که از شخص ثالث به سمت دستگاه های مرتبط با کاهش حوادث و تلفات و میزان خسارت ها انتقال پیدا می کند با درصدی که در ارتباط با تحقق این واقعی و میدانی پیدا می کند، برقرار باشد لذا این گزارش آسیب شناسی نیز همزمان با لایحه اصلاح موادی از قانون در دستور کار قرار دارد.

وی به پیگیری های کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در زمینه اصلاح قانون تاسیس صندوق بیمه همکانی اشاره کرد و گفت: این مهم یکی از موضوعات مهم ما بود و با توجه به اینکه این قانون در حدود ۱۰ سال بین مجلس دولت و شورای نگهبان رفت و برگشت داشت خوشبختانه در طول دو ماه گذشته نهایی شد و یکی از اقدامات بسیار مهم بانک مرکزی در سال ۹۹ تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی مرتبط با این مهم است.

پورابراهیمی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در سال جاری در صنعت بیمه به عنوان یکی از تحولات مهم صنعت بیمه رخ داده این بوده که بتواند به گسترش و فرهنگ بیمه در کشور کمک کند که خوشبختانه الزاماتی که در این قانون دیده شده و ما به جزء افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی که از نظر شورای نگهبان باید از روش دیگری نسبت به آنها اقدام می کردیم، تقریبا تمام اقشار جامعه هدف پوشش بیمه ای قرار دادیم.

وی ادامه داد: این شاید یکی از بزرگترین تصمیمات و اقداماتی است که می تواند حوزه تصمیم گیری بیمه در کشور را با یک رویکرد فرهنگ سازی به آحاد جامعه منتقل کند و در شهر و روستا همه موظف باشند در زمینه پوشش بیمه ای ساختمان های خود اقدام کنند که البته مکانیزم های آن در قانون آمده است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به حوزه مقررات و قوانینی که در حوزه بیمه ای کشور نیازمند تغییرات محتوایی است اشاره کرد و افزود: اساسا در حوزه صنعت بیمه ما نیازمند این مهم هستیم متناسب با شرایط و مقتضیات کشور اقدام کنیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در برنامه های توسعه ای مجلس روئوس اقدامات را در دستور کار قرار می دهد اما در حوزه قوانین و مقرراتی که مرتبط با رویکرد صنعت بیمه ما نیازمند قوانین جزئی و قوانینی که می تواند مبنای اقدامات مشخصی در حوزه مختلف باشد را در دستور کار قرار دهد.

پورابراهیمی تاکید کرد: ما این آمادگی را داریم که در دوره یازدهم مجلس با همکاری کارشناسان و صاحب نظران و متخصصان اقتصادی و صنعت بیمه این اقدام را در دستور کار قرار بدهیم و یک اصلاح قوانین و مقررات را به شکل جامع و کامل در بخش های مختلف در نظر بگیریم و خروجی آن بتواند شرایط ویژه ای ایجاد کند برای اینکه ما بروز رسانی قوانین را در صنعت بیمه با شرایط جدید بتوانیم عملیاتی کنیم.

وی گفت: البته محدودیت هایی که در حوزه مشکلات مرتبط با تحریم های اقتصادی طی سال های اخیر شاهد بودیم اثراتی را بر همه بخش های اقتصادی کشور بویژه صنعت بیمه کشور گذاشته که خوشبختانه راهکارهای متناسبی با آن در برخی مقاطع اتخاذ شده که البته این نیز یکی از تجربیات اقتصادی کشور در حوزه تدوین قوانین مبنای تصمیم قرار بگیرد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانین موجود متناسب با شرایط جنگ اقتصادی موجود نیست افزود: هیچگاه از طرف افرادی که در حوزه اجرا هستند تقاضایی برای انجام این متناسب سازی عنوان نشده است لذا این فرصت بسیار خوبی است که ما هم از تجربیاتی که در سال های اخیر داشته ایم، استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: البته ما چشم انداز و روند اقتصادی کشور را مثبت ارزیابی می کنیم و تصور ما این است علیرغم فشارهایی که در حوزه تحریم ها در سال های اخیر و علیرغم برخی تصمیمات غیرکارشناسی که در بخش های اقتصادی کشور شاهد بودیم، مسیر حرکت اقتصاد کشور برای رسیدن به شاخص هایی که عملکرد بهتری را نشان بدهد مسیر بهتری نسبت به گذشته است و پیش بینی ما این است در سال ۱۴۰۰ با برنامه ریزی و عملکرد بهتر نسبت به آنچه که هدف های ما در حوزه شاخص های اقتصادی بوده، بتوانیم بهتر عمل کنیم.

پورابراهیمی در پایان خاطر نشان کرد: مجلس و قوه مقننه و نظام پارلمانی بویژه کمیسیون اقتصادی که با حوزه فعالیت های صنعت بیمه مرتبط است آمادگی کامل در راستای اصلاح و بازنگری قوانین موجود صنعت بیمه و تدوین احکام مهم و اساسی برای برنامه هفتم توسعه و هم در حوزه اصلاح قوانین جزئی آمادگی کامل دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha