رضا مظاهری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کاهش حدود ۸۰ درصدی بازدیدکنندگان موزههای استان در طول ۶ ماهه اخیر، افزود: درآمد موزهها از محل فروش بلیط است و مسلما با کاهش این حجم بازدیدکننده و کاهش درآمدها روند نگهداری موزهها نیز دچار اخلال میشود.
وی با بیان اینکه با این شرایط بعید است که خسارات جبران شود، چراکه همه چیز مشروط و منوط به درآمد ناشی از فروش بلیط است، گفت: به نظر میرسد با توجه به پایان تابستان و سفرها، شرایط بدتر شود چراکه عموما سفرها در نیمه نخست سال به دلیل هوای مساعد این فصول انجام می شود و احتمالا تا پایان سال همچنان شاهد افت بازدیدکنندگان از موزهها خواهیم بود.
مظاهری با اشاره به وجود ۱۳ موزه دولتی در استان مرکزی که ۱۰ مورد آن فعال است و یک موزه خصوصی در روستای انجدان شهرستان اراک، افزود: شرایط موزه خصوصی استان مرکزی به مانند موزههای دولتی است، البته این موزه تا حدودی در عرصه فروش کتاب، داروی گیاهی و صنایع دستی فعالیت دارد، اما این موزه هم با کاهش ۵۰ درصدی بازدیدکننده روبرو شده که به تبع آن درآمد موزه کاهش یافته است.
وی تعداد بازدیدکنندگان از موزههای استان در طول یک سال را بالغ بر ۳۰ تا ۳۵ هزار نفر دانست که عمده آن مربوط به اراک و موزه چهار فصل است و اظهار کرد: شاید در حال حاضر در خوشبینانه ترین حالت میزان بازدید از موزهها به ۳ هزار نفر رسیده باشد که روند نگهداری موزهها را تحت تاثیر قرار داده است.
مسئول موزههای استان مرکزی اظهار کرد: علاوه بر کرونا وضعیت اقتصادی جامعه نیز بر میزان بازدید از موزهها تاثیر گذار است و با توجه به کاهش چشمگیر درآمدها، تاکنون وزارت میراث فرهنگی قولی مبنی بر حمایت از موزهها نداده و تاکنون راهکاری برای جبران این خسارات مطرح نشده است و به نظر میرسد این خسارات جبران هم نشود.
انتهای پیام
نظرات