• شنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99061510239
  • خبرنگار : 50294

سایه سنگین کرونا بر ماه مهر

سایه سنگین کرونا بر ماه مهر

ایسنا/کردستان مهر که می‌آید تصویری از هیاهو و شادی و لبخند کودکانه دانش‌آموزانی که راهی مدرسه می‌شوند در دل کوچه‌پس‌کوچه‌ها و خیابان‌های شهر نقش می‌بندد، هیاهویی که خبر از بیداری میز و نیمکت‌های مدرسه از خواب تابستانی دارد، اما امسال هنوز قدم به پاییز نگذاشته گویی مدرسه پذیرای حضور دانش‌آموختگان است.

بعد از هفت ماه دوری از دوستان و در قرنطینه ماندن و خالی ماندن کلاس‌ها و بی‌یار و همدم ماندن میز و نیمکت‌های کلاس درس، مدرسه‌ها با آغوشی باز، بار دیگر منتظر آمدن دانش‌آموزان خود هستند.

بار دیگر پس از مدت‌ها خیابان‌های ماتم‌زده و کوچه‌های در قرنطینه مانده شهر لبریز از هجوم شادی‌های کودکانه‌ای خواهد شد که با اشتیاق به سوی مدرسه خود گام برمی‌دارند.

پس از هفت ماه فاصله در پشت پنجره‌های دلتنگی و تنهایی، حال شمارش معکوس برای طنین آهنگ زندگی و در کنار هم بودن آغاز شده است.

اینک هنوز تابستان است و حکمرانی پاییز آغاز نشده اما باز شدن مدرسه‌ها با خود بویی لبریز از پاییز را در شهر پراکنده کرد، فصلی که همه آن را به نام مدرسه می‌شناسند.

در پی اینهمه زیبایی و شور و اشتیاق، دیدن لبخندهای کودکانه پنهان شده در پس ماسک‌های سفید و سرد و بی‌روح این روزها تنها تصویر تلخی خواهد بود که بر جان آدمی چنگ می‌اندازد.

چه فرقی می‌کند که در چه سنی باشی، همیشه شور و حال آغاز مهر و لبخندهای کودکانه‌ از بازگشایی مدارس یکی از زیباترین خاطرات دوران کودکیمان است، لبخندی که در این روزگار پشت ماسک‌ها به جا مانده است.

آغاز سال تحصیلی در یک قدمی پاییز

کرونا بهانه‌ تلخی شد تا سال تحصیلی گذشته از نیمه سال تعطیل شود و آموزش حضوری جای خود را به آموزش مجازی دهد، آموزشی که از مکان و زمان خارج شد و هر لحظه برای خود مدرسه‌ای شد.

اما این آموزش مجازی معایب و مزایای خاص خود را هم داشت که انتقادات و پیشنهادات فراوانی را به دنبال داشت، جدای از گله و شکایت والدین از آموزش مجازی و استفاده از سامانه شاد برای تدریس امسال ترس حاکم از شیوع کرونا و وخامت اوضاع در فصل پاییز نیز به نگرانی بیشتر والدین دامن زده است.

بسیاری از والدین از تعطیلی درس و آموزش فرزندانشان ناراضی بوده و از سوی دیگر نگران سلامتی فرزندانشان هستند که همین امر سبب تمایل بیشتر والدین به سمت مدارس غیرانتفاعی و خصوصی شده است و از طرف دیگر هستند والدینی که از بازگشایی مدارس ناراضی هستند و بر سلامت فرزندانشان بیش از آموزش تاکید دارند.

یکی از والدین می‌گوید: جدا از مشکلاتی که سامانه شاد با خود به همراه داشت، بچه‌های ابتدایی نمی‌توانند با آموزش مجازی کنار بیایند و سعی در یادگیری داشته باشند از طرف دیگر هم نمی‌توان بچه‌ها را به زور به کاری وادار کرد.

وی ادامه می‌دهد: هرچند که شاید بازگشایی مدارس برای دانش‌آموزان خطرآفرین باشد اما این یک واقعیت است که آموزش مجازی هیچگاه نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای آموزش حضوری باشد.

او می‌گوید: از آنجایی که هم از یک طرف نگران فرزندم هستم و از طرف دیگر موافق حضورش در مدرسه، بهترین راه برای این کار را ثبت نام در مدارس خصوصی و غیر دولتی دانستم زیرا باتوجه به تعداد کم دانش‌آموزان می‌توانند فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند و هم اینکه بهتر از مدارس دولتی به آن رسیدگی می‌شود، و از طرف دیگر مدارس غیردولتی هرروز دایر هستند این در حالی است که مدارس غیر دولتی برای دانش‌آموزان ابتدایی تنها دو روز در هفته دایر خواهد بود.

یکی دیگر از والدین نیز می‌گوید: به خاطر کرونا که نمی‌شود مدرسه و آموزش را تعطیل کرد، اتفاقا بازگشایی مدارس فرصت مناسبی است تا کودکان از طریق معلمان و خانواده راه‌های خود مراقبتی را یاد بگیرند.

وی ادامه می‌دهد: سال تحصیلی گذشته به دلیل اینکه سامانه شاد نتوانست در بحث آموزش به دانش‌آموزان کمک شایانی کند امسال تصمیم گرفتم فرزندم را در مدرسه غیرانتفاعی آن هم با هزینه زیاد ثبت نام کنم تا روند آموزشش به صورت حضوری پیش برود.

پدر یکی از دانش‌آموزان نیز می‌گوید: این‌همه که صبر کردیم و چند ماه در خانه حبس بودیم و سال تحصیلی گذشته نیز در خانه سپری شد این چند ماه تحصیلی هم تا تکلیف کرونا مشخص می‌شد صبر می‌کردیم.

ادامه می‌دهد: این‌همه گفته شده که پاییز فصل خطرناکی برای کرونا و قرار است ورق برگردد حال با بازشدن مدارس و حضور فرزند خود در مدرسه چکار کنیم.

می‌گوید: بله آموزش مهم است کسی منکر این نیست که آموزش مجازی هیچگاه جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد اما فصل پاییز که کرونا نیامده خود مستعد هزار بیماری فصلی بود حال با آمدن کرونا چگونه می‌خواهیم از بیمار نشدن فرزندانمان جلوگیری کنیم؟ کودکی که هنوز با پیچ و خم و خطرات دنیا آشنایی ندارد چگونه می‌خواهد در نبود خانواده از خود مراقبت کند؟

دیروز هم سامانه جدید شاد با حضور وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل شرکت همراه اول رونمایی شد که علاوه بر ارتقای شبکه آموزشی "شاد" ١٨ ابزار رسانه‌ای به آن افزوده شد.

یکی از معلمان نیز می‌گوید: هرچند حضور در کلاس موثرتر از آموزش مجازی است اما در حال حاضر و در شرایط موجود و باتوجه به درپیش داشتن شرایط سخت کرونایی در فصل پاییز، آموزش مجازی بهترین راه‌حل و بهترین گزینه ممکن است.

وی درخصوص مشکلات سامانه شاد افزود: هرچند که سال گذشته آموزش مجازی به دلیل نبود برنامه‌ریزی‌های از پیش طراحی شده و نبود زیرساخت‌های لازم  با چالش‌های متعددی روبه‌رو بود اما امسال کیفیت سامانه ارتقا یافته و با بروزرسانی آن توسط دانش‌آموزان و خانواده می‌توانند از ابزارهای متعددی بهره‌مند شوند که یکی از آن‌ها برقراری ارتباط تصویری با معلمان و پخش زنده کلاس‌ها است.

یکی دیگر از معلمان می‌گوید: بازگشایی مدارس بهترین خبر این روزهای تلخ کشور است، هرچند که کرونا هنوز هم در شهر جولان می‌دهد اما بازگشایی مدارس به این معنی است که همه به یک اندازه و به یک میزان از آموزش و خدمات آموزشی بهره‌مند می‌شوند.

می‌گوید: کم نیستند دانش‌آموزانی که نه از وسیله هوشمند برخوردارند و نه به اینترنت دسترسی دارند و همین خود جرقه‌ای برای ترک تحصیل دانش‌آموزان بی‌بضاعتی است که قربانی دست فقر می‌شوند و بازگشایی مدارس با همه احتمالات خطرآفرین خود نوید برابری آموزش را در جامعه به ارمغان خواهد آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha