• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99041713097
  • خبرنگار : 50181

رئیس اتاق بازرگانی استان:

70 درصد صادرات کرمانشاه به اقلیم کردستان عراق می‌رود

 70 درصد صادرات کرمانشاه به اقلیم کردستان عراق می‌رود

ایسنا/کرمانشاه رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه طی 10 سال گذشته مقصد حدود 70 درصد صادرات استان به اقلیم کردستان عراق بوده، گفت: باید تمرکز بیشتری بر بازار بخش عربی عراق داشته باشیم.

کیوان کاشفی در نشست خبری امروز (17 تیر) که به مناسبت هفته صنعت و معدن برگزار شد از سهم قابل توجه صادرات به کردستان عراق از کرمانشاه یاد کرد و افزود: اگر تحلیلی بر آمار صادرات 10 سال اخیر استان داشته باشیم، حدود 70 درصد این صادرات به اقلیم کردستان عراق رفته است.

وی ادامه داد: این موضوع چند دلیل دارد که مهمترین آنها قانونمند، مدون و کامل‌تر بودن نظام تجاری اقلیم کردستان نسبت به بخش عربی عراق است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه کمتر شاهد تنش و مشکلات در مرزهای کردنشین عراق با استان هستیم، اظهار کرد: برای مثال در ایام شیوع کرونا مرزهای پرویزخان، شوشمی و شیخ صله کمترین میزان تعطیلی را داشتند، اما مرزهای سومار و خسروی و مهران که مرتبط با بخش عربی عراق است، ماه‌ها بسته بود.

به گفته کاشفی، هم اکنون نیز بازگشایی این مرزها برای دو روز در هفته انجام شده که این رویه مشکلات متعددی را در امر صادرات ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: با وجود این موارد نباید فراموش کنیم اقلیم کردستان عراق فقط شامل چند استان است و باید علاوه بر بخش کردی، بر بخش عربی عراق که بازار بزرگتری را شامل می‌شود نیز تمرکز ویژه داشته باشیم که البته این مهم از سیاست‌های اصلی ما است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه سومار را اصلی‌ترین و نزدیک‌ترین مرز استان با بخش عربی دانست که دسترسی مناسبی به بغداد دارد و افزود: از همین رو بر رسمی شدن این مرز، بهبود جاده دسترسی و فراهم شدن زیرساخت‌ها در این مرز تمرکز ویژه‌ای داریم.

کاشفی در ادامه از شرایط ویژه کشور و لزوم حمایت از صنایع و معادن در شرایط کنونی یاد کرد و گفت: متاسفانه هم اکنون به چند دلیل شرایط اقتصادی نامناسبی در کشور داریم که یکی از این عوامل مشکلات ناشی از تحریم‌ها است که کم کم خود را نشان می‌دهد.

وی نابسامانی‌های اقتصادی در داخل کشور و پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا را از دیگر عواملی دانست که شرایط را برای بخش تولید سخت کرده و افزود: اگرچه در گذشته پیامدهای اقتصادی کرونا بیشتر در حوزه خدمات و اصناف مشهود بود، اما اکنون با تداوم محدودیت تجارت در مرزها، در حوزه صنعت و کشاورزی نیز خود را نشان داده است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران معتقد است، در چنین شرایطی باید دو رویکرد اصلی را در کشور دنبال کنیم که مهمترین آن حمایت از واحدهای تولیدی با کمک بخش دولتی و خصوصی است.

کاشفی خاطرنشان کرد: به علاوه باید برای تحقق شعار جهش تولید که مدنظر مقام معظم رهبری است، تلاش کنیم تا همه ظرفیت‌های بالقوه در بخش تولید کشور بالفعل شود.

جهش تولید در کشور استارت خورده

در ادامه جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز اشاره‌ای به مشکلات اقتصادی موجود در کشور داشت و گفت: معتقدم با وجود همه این مشکلات، جهش تولید در کشور استارت خورده است.

وی اظهار کرد: قوه قضاییه به عنوان یکی از سه قوه  اصلی در زمینه حمایت از تولید پای کار آمده و سایر قوا نیز باید همکاری لازم را برای تحقق جهش تولید داشته باشند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه جهش تولید نیازمند ملزومات دیگری مانند فروش کالاهای تولید شده در کشور هم هست، یادآور شد: برای این منظور نیازمند افزایش صادرات و فراهم شدن زیرساخت‌های مربوط به آن هستیم.

به گفته شکری، در شرایطی که هنوز حمل یکسره در مرزها راه‌اندازی نشده و فعالیت بسیاری از مرزها 24 ساعته نیست، نمی‌توان گفت همه شرایط برای جهش تولید فراهم است.

وی تاکید کرد: حلقه دیگر جهش تولید اصناف هستند که کالاهای بخش تولید را به فروش می‌رسانند و باید مورد حمایت قرار بگیرند.

رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه در ادامه از مناسب نبودن فرهنگ کار در استان هم یاد کرد و ادامه داد: ریشه اصلی این موضوع شیوه تربیتی خانواده‌ها است که فرهنگ کار را در فرزندان خود ایجاد نمی‌کنند و عمدتا بر تحصیلات آنها تمرکز دارند و نتیجه این شیوه جوانانی هستند که بیشتر به دنبال مشاغل پشت میز نشینی هستند.

شکری معتقد است، در بسیاری از استان‌های دیگر شرایط به این شکل نیست و حتی خانواده‌های مرفه نیز فرزندان خود را برای یادگیری کار به مغازه‌ها یا کارگاه‌ها می‌فرستند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر دانشگاه‌ها نیز عمدتا آموزش‌های تئوری را ارائه می‌دهند و این در حالی است که کارخانجات نیروی کار دست به آچار می‌خواهند.

به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اگر این فرهنگ اصلاح شود، برای همه کار وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha