دکتر قدیر رجب زاده اظهار کرد: همزمان با شیوع بیماری کرونا در کشور کلیه پتانسیلهای موجود در این مرکز پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت و ضمن شناسایی ظرفیتهای موجود اقدامات لازم در قالب تیمهای اجرایی و تحقیقاتی از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ آغاز شد.
وی ادامه داد: با توجه به نیاز گسترده کشور به مواد ضدعفونی کننده بر پایه اتانول، این موسسه با همکاری بخش خصوصی، اقدام به راه اندازی خط تولید اتانول از منابع ارزان و جدید (پسماندکارخانجات صنایع غذایی) نمود. با بهینه سازی خط تولید در این واحد، ظرفیت تولید به روزانه یک تن اتانول ٩٦ درصد به روش تخمیر ارتقاء یافت.
سامانه ضدعفونی کننده سطحی افراد (Clean Corridor)
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی همچنین از ساخت دستگاه تونل _ پاک که توسط متخصصان و مهندسان داخلی و زیر نظر این موسسه طراحی و ساخته شده است خبر داد.
وی افزود: این سامانه به صورت تمام اتوماتیک با تولید آئروسول (Aerosol) از آب شارژ شده در فضای پلاسمایی، اقدام به ضدعفونی و میکروب زدایی سطحی از پوشش لباس، کفی و رویه کفش به عنوان اصلیترین عوامل انتقال ویروس مینماید. همچنین این سامانه دارای سیستم تب سنجی هوشمند و بدون دخالت اپراتور و نمایشگر داخل و بیرون کابین جهت اطلاع نگهبان برای ورود افراد به داخل اماکن عمومی و سازمانی است.
رجبزاده اظهار کرد: این سامانه با استقرار در درب ورودی واحدهایی که با ارباب رجوع سروکار دارند، نظیر ارگانهای نظامی، دولتی، بانکها، مجلس، شورای شهر، هتلها، فرودگاهها، بیمارستانها، رستورانها و دیگر اماکن عمومی میتواند با ضدعفونی سطوح و البسه در از بین بردن زنجیره انتقال تاثیر گذار باشد.
تولید آب شارژ شده پلاسما به منظور ضد عفونی بیمارستانها و اماکن عمومی
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، رجب زاده با بیان اینکه این مرکز در سال ۱۳۹۷ با مشارکت بخش خصوصی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راه اندازی نمود، گفت: فناوری پلاسما در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی و صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گستردهای دارد. یکی از فرآوردههای این مرکز، تولید آب شارژ شده در فضای پلاسمایی است که حاوی مقادیر قابل توجهی هیدروژن پراکسید و پراستیک اسید است که براساس مستندات سازمان جهانی بهداشت، این دو ماده خاصیت کشندگی بسیار بالایی بر ویروسها و از جمله ویروس کرونا دارند.
وی افزود: تاکنون عملیات ضدعفونی با آب پلاسمایی در بیمارستانهای مختلف مشهد و تهران و همچنین میادین تره بار تهران و نیز بعضی از ساختمانهای اداری به صورت رایگان انجام شده است.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، در مورد سایر فعالیتهای تحقیقاتی مرتبط با ارتقاء سلامت و ایمنی جامعه در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این موسسه در راستای ماموریت ملی خود در زمینه ارتقاء سطح سلامت جامعه از طریق ارائه محصولات غذایی سالم و مغذی، پروژههای متقاضی محور متعددی را به انجام رسانده که نتایج آن در صنایع غذایی مختلف عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: محصولات غذایی توسعه یافته در این موسسه، علاوه بر دارا بودن نقش اصلی به عنوان غذا، به دلیل غنی سازی با ویتامین D با استفاده از فناوری نانو، میکروارگانیسمهای مفید، پپتیدها و سایر ریزمغذیها دارای خواص فراسودمند و در نهایت باعث ارتقاء سطح ایمنی بدن در مقابله با بیماریهایی نظیر کووید-۱۹ میشود. در عین حال بر اساس گزارشهای علمی متعدد اثر بخشی محصولات پروبیوتیک، سین بیوتیک و ویتامینD در کنترل بیماری کوید-۱۹ اثبات شدهاند.
وی در خصوص برخی از پروژههای تحقیقاتی انجام شده در این موسسه گفت: نان سین بیوتیک با مکملهای اینولین و باکتریهای پروبیوتیک ریزپوشانی شده، تولید نبات فراسودمند حاوی سویه پروبیوتیک، شکلات کمکالری کاهنده استرس حاوی سویه پروبیوتیک، بستنی پروبیوتیک حاوی بتاگلوکان و اثر آن بر عملکرد سیستم ایمنی در بیماران مبتلا به سرطان پستان، میکرو کپسولهای حاوی کلسیم و ویتامین D جهت غنیسازی چای سیاه کیسهای، شکلات غنی شده (فراسودمند) با کلسیم و ویتامینهای D و امگا ۳ و غنی سازی نان جو با ویتامین D درون پوشانی شده و بررسی تاثیر آن بر شاخصهای سلامت افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ از جمله طرحهای تحقیقاتی انجام شده در این موسسه برای ارتقاء سطح ایمنی و سلامت جامعه است.
انتهای پیام
نظرات