• سه‌شنبه / ۳ دی ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98100301927
  • خبرنگار : 71614

محسن هاشمی:

صنعت آتش نشانی ویژه و گران است

صنعت آتش نشانی ویژه و گران است

رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه صنعت آتش نشانی یک صنعت ویژه و گران است، گفت: برخی از این تجهیزات و امکانات منحصر به فرد است و در برخی از کشورها تولید می شود؛ اما فعالیت هایی در زمینه ساخت داخل آغاز شده است.

به گزارش ایسنا، محسن هاشمی در حاشیه همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات آتش نشانی که صبح امروز در محل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اجرا شد، اظهار کرد: امروز صبح از نمایشگاه رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی بازدید کردیم که با همت روسای سازمان آتش نشانی برپا شده است. طی دهه گذشته فعالیت‌ها در این زمینه به صورت جدی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: آتش نشانی تهران خوشبختانه در این دهه تجهیز شده البته هنوز این تجهیزات کافی نیست و باید این تجهیزات به روزتر شود.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه باید به تعداد محله های شهر تهران ایستگاه آتش‌نشانی وجود داشته باشد افزود: در حال حاضر ۱۳۰ ایستگاه آتش نشانی در شهر تهران فعالیت می‌کنند. تعداد این ایستگاه ها با توجه به اینکه در تهران ۳۵۰ محل وجود دارند باید همچنان افزایش پیدا کند. اگر بتوانیم به این مرحله برسیم که در هر محله یک ایستگاه آتش‌نشانی وجود داشته باشد می‌توانیم بگوییم اوضاع خوب است.

هاشمی با تاکید بر اینکه صنعت آتش نشانی یک صنعت ویژه و گران است گفت: برخی از این تجهیزات و امکانات منحصر به فرد است و در برخی از کشورها تولید می شود؛ اما فعالیت هایی در زمینه ساخت داخل آغاز شده است. امروز که من بازدید می کردم متوجه شدم که خوشبختانه در همه زمینه‌ها صنعتگران ما وارد شدند و در بسیاری از موارد هم توانستند با نمونه خارجی رقابت کنند و نمونه های بهتری را در داخل بسازند که مورد توجه افرادی که ساخت و ساز انجام می‌دهند قرار گرفته است.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: سازمان آتش نشانی نیز باید این تجهیزات را تایید کند تا در ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرد. برگزاری چنین نمایشگاهی را باید غنیمت شمرد زیرا ارتباط بسیار تنگاتنگی بین سازمان آتش‌نشانی و این‌گونه صنعت برقرار می شود و افراد راحت تر می توانند از این تجهیزات استفاده کنند.  

وی با بیان اینکه مهمترین نکته اعلام حریق است گفت: در زمینه اعلام حریق توانسته‌ایم طی مدت زمان وضعیت مناسبی را پیدا کنیم. اعلام حریق در برخی از مواقع تبدیل به یک چوپان دروغگو شده است و گه گاهی سوت الکی می کشد و وقتی آتش‌نشانان به محل مراجعه می‌کنند متوجه می شوند که خبری نیست به مرور زمان ممکن است توجه خود را از دست بدهند. این دستگاه ها باید با دقت بالا تولید شوند تا بصورت بی هوده اعلام‌حریق نکنند. صنعتگران در این جهت در حال حرکت هستند.

هاشمی با بیان اینکه در زمینه تجهیزات فلزی مرتبط با حریق به خودکفایی رسیده‌ایم، تصریح کرد: در گذشته این نوع تجهیزات از خارج وارد می‌شد اما امروز توسط تولید کنندگان داخلی تولید می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تجهیزات روز به روز در حال ارتقاء است، اظهارکرد: یکی از مراحل گرفتن پایان کار یا حتی دریافت پروانه به آتش‌نشانی مربوط می شود و با حضور سازمان آتش‌نشانی به طور حتم این تجهیزات بیش از پیش مورد استفاده قرار می‌گیرد. آتش نشانی باید زمینه را فراهم کند تا شهروندان نسبت به خرید این تجهیزات اقدام کنند.  

رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه نوع اطفاء حریق نیز حائز اهمیت است، گفت: اطفاء حریق در برخی از موارد توسط پودرهایی انجام می‌شود که نوع گیاهی و آبی دارد که خوشبختانه در این نمایشگاه در رابطه با تجهیزات آب پاش خوب عمل شده است. تولیدگران ایرانی ، در زمینه تولید لباسهای مخصوص آتش‌نشانی از جمله ماسک و دستکش خوب عمل کردند البته هنوز زمینه ساخت پارچه فراهم نشده است، اما امیدواریم که همانند چادر مشکی بتوانند پارچه های مخصوص آتش نشانی را نیز تولید کنند.


هاشمی در ادامه اظهار کرد: در رابطه با سازمان آتش‌نشانی امروز نظرها تفاوت پیدا کرده و بودجه مناسب تری برای آنها در نظر گرفته شده بعد از حادثه پلاسکو و آن دختر خانمی که از یکی از ساختمان های خیابان جمهوری سقوط کردند نقطه عطفی در تامین اعتبارات آتش‌نشانی به وجود آمد و پس از آن دو درصد از عوارض ساختمانی به صورت مستقیم به حساب آتش‌نشانی منتقل می شود و از نظر مالی امکانات خوبی دارند. به عنوان مثال خوشبختانه سال گذشته پیش از گران شدن ارز و حمله اقتصادی ترامپ توانستند نردبان هایی را خریداری کنند. در حال حاضر آتش نشانی تهران مجهز به ۴۲ نردبان با سایزهای مختلف است که می تواند برج های پایتخت را پوشش دهد.

محسن هاشمی همچنین در همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی با بیان اینکه سابقه آتش نشانی به حدود یک قرن پیش برمی‌گردد، اظهارکرد: امروز درباره اولین سالی که آتش نشانی در تهران افتتاح شده است سوال پرسیدم اما هر کسی یک سال را مطرح کرد. به نظرم بهتر است آمار خود را در این خصوص دقیق تر کنیم. همچنین پرسیدیم چرا این نمایشگاه برگزار شد؟ اما اینطور به نظر می‌آمد که چون زمینه برای برگزاری نمایشگاه در دی ماه فراهم بوده، پس این اقدام انجام شده است.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه دی ماه یک ماه مهمی است گفت: ۱۶ سال قبل زلزله بم که یک حادثه دلخراش بود در دی ماه اتفاق افتاد، همچنین  حادثه پلاسکو نیز در دی ماه اتفاق افتاد و به نظر می رسد قرار است حوادث شهری در دی ماه اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: می‌توانیم این ماه را به صورت ثابت برای برگزاری این همایش در نظر بگیریم حوادثی از جمله سیل زلزله و آتش سوزی اجتناب ناپذیر هستند اما با آمادگی کافی تجهیزات لازم نیروی انسانی و آموزش می توانیم به سمتی حرکت کنیم که آسیب پذیری را کاهش دهیم و خوشبختانه سازمان آتش نشانی به عنوان یک سازمان پیشرو در این زمینه عمل می‌کند.

هاشمی با بیان اینکه در سیل فروردین ماه سازمان آتش‌نشانی به عنوان گروهی پیشرو برای کمک به سیل زدگان لرستان، خوزستان و گلستان اقدام کرد، گفت: همچنین در سیل اخیر نیروهای آتش نشانی از تهران به اهواز اعزام شدند و حضور آنها بسیار موثر بود.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به نقش تجهیزات در زمینه ایمنی و آتش نشانی، گفت: اگر تجهیزات مناسب وجود داشته باشند آتش‌نشانان در کنار شجاعت و جسارت می‌توانند مبارزه بهتری داشته باشند تا جانشان به خطر نیفتد. در همین راستا باید توجه به تولید تجهیزات مورد نیاز در کشور داشته باشیم.

هاشمی ادامه داد: امسال به دستور مقام معظم رهبری سال رونق تولید ملی نامگذاری شد و ایشان تاکید کردند باید موانع رونق تولید برداشته شود این موضوع باعث می‌شود تولیدگران داخلی از مسیر صنعت جدا و ناامید نشوند، در شرایط تحریم فعلی باید موانع به گونه‌ای برداشته شود که نقش تحریم کنندگان کم رنگ‌تر شود و صنعتگران با شدت و کیفیت بهتری به کار خود ادامه دهند.

وی با بیان اینکه دی ماه برای خانواده ما هم ماه خوبی نبود، گفت: جا دارد از آیت هاشمی رفسنجانی یادی کنیم که به سالگرد رحلت ایشان نزدیک می شویم، ایشان را مرد بحران ها می نامیدند، زیرا که در دهه نخست انقلاب بحران هایی که برای تثبیت انقلاب وجود داشت از جمله ترورها و جنگ تحمیلی تحت مدیریت ایشان مرتفع می شد. ما در آبان ماه نیز بحران جدیدی داشتیم که می‌توانستیم آن را بهتر هدایت کنیم، لازم است با عقلانیت راه انقلاب را ادامه دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha