به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در رژه روز سهشنبه ارتش چین، از توسعه فزاینده ادوات جنگی این کشور پردهبرداری میشود؛ موشک هستهای که قابلیت رسیدن به خاک آمریکا در ۳۰ دقیقه را دارد، با احتمال زیاد یکی از این ادوات پیشرفته است.
طبق اعلام رسانه دولتی چین، "دانگفنگ ۴۱" یکی از ادوات جدیدی است که احتمال نمایش آن در رژه هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری چین وجود دارد. پهپاد فراصوتی و یک زیردریایی خودکار، در شمار ادوات جدید ذکر شده است.
رژه مذکور در روز اول اکتبر (سهشنبه)، نمایشی از بلندپروازی پکن در افزایش ادعای حکمرانی بر تایوان، دریای چین جنوبی و دیگر مناطق مورد مناقشه خواهد بود؛ این مراسم همچنین به چالش کشیدن حضور نظامی آمریکا در این منطقه تلقی میشود.
ارتش آزادیبخش خلق چین که با وجود ۲ میلیون پرسنل فعال، بزرگترین ارتش نظامی جهان به شمار میرود، در حال کار بر روی هواپیماهای جنگنده، ناو هواپیمابر و زیردریاییهای هستهای است. این ارتش پس از آمریکا، بیشترین بودجه نظامی در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است.
سیمون وزمن، از اعضای موسسه تحقیقاتی صلح بینالملل استکهلم میگوید: "تعداد زیادی از ناظران، از جمله اعضای ارتش آمریکا، اذعان دارند که ‘این به کاری که ما میکنیم نزدیک است’ و بابت این موضوع ابراز نگرانی کردهاند".
طبق اظهارات کای ژیجون، سخنگوی وزارت دفاع چین، در مراسم روز سهشنبه بیش از ۱۵ هزار نیرو، ۱۶۰ هواپیما و ۵۸۰ مورد از ادوات نظامی به نمایش درخواهند آمد. این فرمانده ارشد نظامی به خبرنگاران گفته است بسیاری از ادوات جدید "برای اولین بار در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت". او در پاسخ به سوالی درخصوص دانگفنگ ۴۱ گفت: "لطفا صبر کنید و ببینید".
توانایی افزایش حضور نظامی، امری الزامی برای رهبران پکن به شمار میرود؛ آنها به دنبال تحت کنترل درآوردن آبراههای مورد ادعای ژاپن، کرهجنوبی، ویتنام، فیلیپین و دیگر دولتها هستند.
آژانس اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا ژانویه در گزارشی ذکر کرد: "چین قابلیتهای هستهای، فضایی، سایبری و توانایی در دیگر حوزهها را توسعه داده است که دشمنانِ جهانی این کشور را مورد تهدید قرار میدهد".
بودجه ارتش آزادیبخش خلق، سال پیش با رشد ۵ درصدی، به ۲۵۰ میلیارد دلار رسید. بودجه ارتش آمریکا با ۱.۳ میلیون پرسنل، به میزان ۶۵۰ میلیارد دلار (بیش از دو برابر بودجه ارتش چین) است.
پکن در کنار آمریکا، از اصلیترین فروشندگان پهپاد در خاورمیانه به شمار میرود. هری بوید، از اعضای موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در لندن در این خصوص میگوید: "در سالهای اخیر، چین در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین پیشرفت زیادی داشته و سیستمهای گستردهای تحت توسعه دارد".
تاکنون جزئیاتی از دانگفنگ ۴۱ انتشار نیافته اما مرکز مطالعات بینالملل و استراتژیک در واشنگتن، برد احتمالی این موشک را ۱۵ هزار کیلومتر (بیشترین برد ممکن در سراسر جهان) عنوان کرده است.
به گفته تحلیلگران، دانگفنگ ۴۱ که سرعتی ۲۵ برابر سرعت صوت را داراست، میتواند در عرض ۳۰ دقیقه به خاک آمریکا برسد و تا ۱۰ کلاهک جنگی برای اهداف مختلف حمل کند؛ این تکنولوژی به "هدفگیری مستقل چندگانه" (به اختصار ام آی آر وی) شهرت دارد.
موشکهای عمده با نام دانگفنگ ۳۱ که در حال حاضر در اختیار چین است، بردی فراتر از ۱۱ هزار و ۲۰۰ کیلومتر دارد که میتواند بخش وسیعی از خاک آمریکا را مورد هدف قرار دهد.
تصاویری که از آمادهسازی رژه مذکور در رسانههای اجتماعی چین دست به دست میشود، احتمال پردهبرداری از نوعی پهپاد هجومی با نام "شمشیر تیز" و دیگر پهپادها در کنار DR-۸ وWuzhen ۸ را قوت بخشیده است.
به گفته وزمن، تحلیلگران خواستار اطلاع یافتن از شبکههای الکترونیکی، نرمافزاری و کنترل بیسیم چین هستند. او میگوید: "۱۰ وسیله نقلیه حامل آنتن، نشان از اهمیت یک موضوع برای چین دارد".
بوید در همین رابطه میگوید: "اگر پرتابههای قابل جابجایی برای موشکهای هستهای به نمایش دربیاید، این به روشن شدن موضوع ‘آگاهی چین از چالش حفظ بازدارندههای هستهای’ کمک میکند".
چین در حال حاضر حدود ۲۸۰ کلاهک هستهای در اختیار دارد. این عدد درخصوص آمریکا، ۶۴۵۰ و در مورد روسیه، ۶۸۵۰ است. چین میگوید خواستار "حداقلی از بازدارندگی قابل اتکای هستهای" است اما آغازگر جنگ با ادوات هستهای نخواهد بود.
بوید میگوید: "پرتابههای قابل جابجایی، امکان آغاز جنگ از سوی دشمنان احتمالی را سخت میکند".
به گفته این تحلیلگر، تصاویر ماهوارهای نشان از افزایش پرتابههای دانگفنگ ۳۱ و ۴۱، از ۱۸ مورد به ۳۶ مورد دارد. به باور او، این موضوع نشان از آن دارد که "حداقل نیروی هستهای"، در باور چین کمی گسترش یافته است و این کشور به داشتن سیستمهای پیشرفتهتری که قابلیت اتکای بیشتر داشته باشند، نیاز خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات