به گزارش ایسنا، به نقل از اسپوتنیک، در بیانیه صادره از سوی این وزارتخانه در واکنش به درخواست آمریکا آمده است، برخی از چالشهای اقتصادی و سرمایهگذاری موجود به مشکلات ساختار اقتصادی و نهادی کشورهای منطقه و برخی دیگر به شرایط ژئوپلیتیکی منطقهای و بینالمللی مربوط میشود.
دوحه تاکید کرد، حل سودمند این چالشها مستلزم داشتن حسن نیت، تشریک مساعی بازیگران منطقهای و بینالمللی و فراهم شدن شرایط سیاسی متناسب جهت تحقق شکوفایی اقتصادی است.
وزارت خارجه قطر در این بیانیه افزود، شرایط مذکور تنها در سایه حل سیاسی و عادلانه مسائل مربوط به ملتهای منطقه و در رأس آنها مساله فلسطین آن هم براساس خواست فلسطینیان فراهم میشود. در ادامه این بیانیه آمده است، اشغالگری رژیم صهیونیستی باید پایان یابد، کشور فلسطین با حاکمیت کامل در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی برپا شود و براساس قطعنامههای مشروع بینالمللی ذیربط، آوارگان فلسطینی حق بازگشت داشته باشند.
این وزارتخانه در پایان بیانیه خود آورده است، دولت قطر تاکید میکند که از هیچ تلاشی برای حل تمامی چالشهای پیشروی منطقه عربی دریغ نخواهد کرد و در عین حال به مواضع اصولی ثابت خود و آنچه که منافع عالی ملتهای عرب و از جمله ملت فلسطین را محقق میسازد، پایبند است.
قطر از همپیمانان آمریکا به حساب میآید و میزبان یکی از بزرگترین پایگاههای هوایی آمریکا در خاورمیانه است و میلیونها دلار در سال گذشته میلادی به منظور تقویت و بهبود اقتصاد فلسطین به نوار غزه ارائه داد و متعهد شده است که در ماه جاری میلادی ۴۸۰ میلیون دلار دیگر برای حمایت از غزه و کرانه باختری به فلسطینیان ارائه دهد.
شهر منامه، پایتخت بحرین روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن میزبان کارگاه اقتصادی با عنوان "صلح برای شکوفایی" خواهد بود.
آمریکا اعلام کرد، هدف از این کارگاه تشویق به سرمایهگذاری در مناطق فلسطینی به عنوان گام اول اجرای طرح معامله قرن و برقراری صلح و حل اختلافات دو طرف فلسطینی و اسرائیلی است.
قرار است آمریکا در این کنفرانس بخش اول معامله قرن را اعلام کند.
تشکیلات خودگردان فلسطین به شدت با این طرح مخالف است و تاکید کرده که هرگز در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات