• دوشنبه / ۱۵ آبان ۱۳۹۶ / ۰۰:۵۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 96081408548
  • خبرنگار : 71531

طلب ۲۵۰۰ میلیاردی داروخانه‌ها از بیمه‌ها

تغییرات قیمت دارو در گفت‌وگو با رییس سازمان غذا و دارو

تغییرات قیمت دارو در گفت‌وگو با رییس سازمان غذا و دارو

رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد که قیمت دارو افزایشی نداشته، بلکه متناسب با نرخ تورم تغییر کرده است.

دکتر غلامرضا اصغری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مباحث مطرح مبنی بر افزایش قیمت دارو در سال جاری، گفت: باید توجه کرد که هر سال در کشور میزانی از تورم وجود دارد. اگر قیمت دارو متناسب با میزان تورم تغییر کند، به معنی افزایش قیمت تلقی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه طبق اعلام دولت در حال حاضر تورم در کشور تک رقمی است، افزود: بر این اساس هر تغییر یا افزایش قیمتی که در دارو متناسب با نرخ تورم و در حد تورم موجود در کشور اتفاق افتد، نه تنها به معنی افزایش قیمت دارو نیست، بلکه به این معناست که افزایش قیمتی نداشتیم و همان قیمت پارسال تکرار شده است. بنابراین این افزایش تورمی را باید از بحث افزایش قیمت جدا کرد.

اصغری با تاکید بر اینکه به مفهوم افزایش قیمت، تغییری در قیمت دارو نداشته‌ایم، ادامه داد: بر این اساس تغییر قیمت‌هایی که اعمال می‌کنیم، کمتر از نرخ تورم و یا در حد نرخ تورم خواهد بود. در عین حال باید توجه کرد وقتی که تورم افزایش می‌یابد، هزینه‌های کارخانه‌های تولیدکننده دارو نیز متناسب با تورم بالا می‌رود. به همیت ترتیب میزان حقوق پرداختی به کارگر هر سال افزایش می‌یابد، از طرفی هزینه برق و آب و ... نیز بالا می‌رود. حال اگر قیمت دارو هم متناسب با میزان تورم تغییر نکند، کارخانه تولیدکننده دارو، ضرر می‌کند یا حاشیه سودش کم می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به تاخیر سازمان‌های بیمه‌گر در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۲۵۰۰ میلیارد تومان از سازمان‌های بیمه‌گر طلب داریم. البته میزان مطالبات‌مان نزدیک به ۳۰۰۰ میلیارد تومان بود که چندی پیش ۵۰۰ میلیارد آن را پرداخت کردند. همچنین قرار است هفته آینده هم ۵۰۰ میلیارد دیگر را هم بدهند تا میزان مطالبات به ۲۰۰۰ میلیارد برسد.

اصغری با بیان اینکه خوشبختانه با تلاش‌ همکاران‌مان مشکل حادی که منجر به اختلال در ارائه خدمت شود، در داروخانه‌ها ایجاد نشده است، گفت: البته باید توجه کرد که شرکت‌های تولیدکننده و پخش دارو متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و حدود ۳۰ درصد بازار دارویی را در اختیار دارند. در عین حال در حال حاضر این شرکت‌ها ۳۰ درصد میزان مطالبات دارویی داروخانه‌ها، از ما طلبکارند و ما هم ۶۰ درصد میزان مطالبات شرکت‌ها را از آنها طلبکاریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۱۴:۲۲

خواهشا بدهي بيمه به داروخانه ها رو گوشزد كنيد ديگه حتي شير خشك هم نميتونيم بخريم.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۱۵ ۲۰:۰۸

بلع فرمایشات جناب دکتر اصغری درست هست اگر قیمت دارو به اندازه تومر افزایش پیدا نکند شاهد ضرر شرکتها و کارخانجات داروسازی خواهیم بود