• یکشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۶ / ۲۰:۴۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 96060502913
  • خبرنگار : 71583

سکانس پایانی جشنواره‌ی فیلم سلامت / «هنر می‌تواند موج ایجاد کند»

سکانس پایانی جشنواره‌ی فیلم سلامت / «هنر می‌تواند موج ایجاد کند»

جشنواره‌ی فیلم «سلامت» به یاد دو هنرمند درگذشت علی معلم و وحید نصیریان و با تقدیر از رخشان بنی‌اعتماد، امیدواری برای تاسیس بیمارستان هنرمندان، معرفی برگزیدگان و اجرای ناظری‌ها (پدر و پسر) به سکانس پایانی رسید.

به گزارش ایسنا، در مراسم پایانی جشنواره‌ی فیلم سلامت که شامگاه 5 شهریور ماه در تالار وحدت برگزار شد، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره با بیان اینکه سخت‌ترین قسمت جشنواره، صحبت‌های دبیر است، گفت: برای رسیدن به جامعه سالم باید توجه تمام فعالان را به موضوع سلامت جلب کنیم. دوره اول این جشنواره انتخاب ما از میان آثار چند ساله گذشته بود اما با افتخار اعلام می‌کنیم در دومین دوره توجه فعالان به موضوع سلامت جلب شد و خوشحالیم که تلاش‌های ارزشمند مجموعه فعالان سلامت در وزارت بهداشت، نهادهای مرتبط و وابسته به خوبی مورد توجه هنرمندان قرار گرفته است. تمامی آثار خلق شده در حوزه سلامت بیانگر این است که ظرفیت بالایی در این زمینه بین هنرمندان وجود دارد اما تعریف ساختارمند بین سینما و وزارت بهداشت لازم است تا به تولیداتی موثر دست یابیم.

محمدهادی ایازی رئیس جشنواره فیلم سلامت و معاونت اجتماعی وزارت بهداشت در بخشی از این مراسم، با اشاره به اینکه خوشحالیم که توانستیم پزشکان و هنرمندان را دور هم جمع کنیم، اظهار کرد: معاونت اجتماعی شکل گرفت تا بتواند مشارکت آحاد مردم را در سلامت جلب کند. در این دوره موسسه «آوای هنر سلامت» برای حمایت جامعه فرهنگی و هنری ایجاد شد تا آثاری را در زمینه سلامت تولید کند. جالب است بدانید سال گذشته قول دادیم به دوستان که جشنواره را سالیانه برگزار کنیم اما برخی گفتند جشنواره موضوعی را نباید سالانه برگزار کرد و حداقل آن را دو سالانه کنید. با این حال ما تصمیم گرفتیم که سالانه برگزار شود و البته امسال بسیاری گفتند که کار خوبی کردید. همچنین همزمانی برگزاری جشنواره با رای اعتماد دولت همراه شد اما این همزمانی خللی در برگزاری جشنواره ایجاد نکرد. این آثار نشان داد که هنرمندان ما چقدر در زمینه بهداشت دغدغه دارند و چقدر پزشکان ما علاقه مند هستند در این مراسم‌ها حضور پیدا کنند.

                                                                     یادبودی برای وحید نصیریان 

در ادامه مراسم کلیپی برای نکوداشت وحید نصیریان کارگردان انیمیشن که بعد از درگذشت اعضای بدنش اهدا شد، پخش شد. در این کلیپ که برای یادبود وی تهیه شده بود روانبخش صادقی، بهرام عظیمی، علی نوری و همسر و فرزند او خاطراتی از همراهی با این هنرمند را مرور کردند.

برای اهدای جوایز در بخش بهترین فیلم از نگاه انجمن اهدای عضو ایران، امداد سرطان و انجمن اخلاق پزشکی، محمدهادی ایازی، مهدی قربان پور، قبادی، ایرج حریری و حمیدرضا نمازی در جایگاه حاضر شدند و به ترتیب برگزیدگان به شرح زیر هستند:

جایزه بهترین فیلم از نگاه انجمن اهداء عضو به فیلم فصل نرگس به کارگردانی نگار آذربایجانی  اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم انجمن امداد سرطان به مستند «پنجاه سالگی» به تهیه کنندگی مژگان صیادی و صبا ندایی رسید.

جایزه بهترین فیلم از نگاه انجمن اخلاق پزشکی به فیلم «آپاندیس» به کارگردانی حسین نمازی تعلق گرفت.

                                                  امیدواری برای تاسیس بیمارستانی برای هنرمندان 

مژگان صیادی بعد از دریافت جایزه خود با اشاره به اینکه فیلمش راجع به همسرش و بیماری او بوده است، گفت: به عنوان یک شهروند و عضوی کوچک از جامعه هنری درخواست می‌کنم که به خدمات رفاهی هنرمندان توجه کنید. فیلم «50 سالگی» راجع به همسرم بود که 9 ماه از بیماری خود رنج کشید و روزی که ما به بیمارستان مراجعه کردیم با وجود آنکه دیگر پول اندکی برایمان مانده بود بیمارستان جای خالی نداشت. امیدوارم تا سال آینده بیمارستانی برای هنرمندان تاسیس شود.

                                               تقدیر از دکتر کتایون نجفی‌زاده

در ادامه مراسم کلیپی برای نکوداشت دکتر کتایون نجفی‌زاده پخش شد که در آن به فعالیت‌هایش در حوزه اهدای عضو اشاره شده بود.

برای تقدیر از کتایون نجفی‌زاده؛ محمدهادی ایازی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره، تهمینه میلانی و پوران درخشنده به روی سن آمدند.

کتایون نجفی‌زاده با تاکید بر اینکه هیچ وقت قهرمان‌پروری را دوست نداشته ولی دیدن کارهای خوب ارزشمند است از فعالان این حوزه و وزارت بهداشت و خانواده‌ی خود تشکر کرد.

تهمیه میلانی کارگردان سینما که برای تقدیر از دکتر نجفی‌زاده در جایگاه حاضر شده بود با بیان اینکه به خاطر تقدیر از از دکتر نجفی‌زاده تحت تاثیر قرار گرفتم، اظهار کرد: از ما هنرمندان همیشه تقدیر می‌شود اما بعضی از صنوف هستند که اینقدر دیده نمی‌شوند. خوشحالم که در این جشنواره این بخش نیز گنجانده شده است.

در ادامه پوران درخشنده کارگردان سینما بیان کرد: سلامت مهم‌ترین و جدی‌ترین بخشی هست که جامعه ما باید به آن توجه کند. متاسفانه ما در این بخش مشکلات بسیاری داریم و نمی‌توانیم بسیاری از مباحث را  جدی بگیریم و برایش کار کنیم و باید کار فرهنگی برای آن انجام شود. خوشحالم که این جشنواره به وجود آمد زیرا که سلامت روان بسیارمهم است و بسیاری از مشکلات ما در همین بخش است و ما فقط به درمان می‌پردازیم و چرا نباید خیلی از کارها جدی گرفته شود و خوشحالم که از اولین برنامه‌های دولت بحث پیشگیری است و اینکه قرار است با حمایت این جشنواره حداقل 10 فیلم در حوزه سلامت ساخته شود.

جوایز برنامه‌های تلویزیونی با حضور هیات داوران این بخش علی اسدی، محمدامیر امیرخانی، رضا پورحسین، عزیزالله حامی مشهدی، عباس زارع‌نژاد، سیاوش صفریان‌پور، شهرام کجوری به برگزیدگان اهدا شد.

داریوش فرضیایی  (عمو پورنگ) بعد از دریافت جایزه خود در بخش جایزه ویژه هیئت داوران (برنامه‌های تلویزیونی) گفت: خوشحال هستم در جشنواره فیلم سلامت سهم کوچکی داشتیم و امیدوارم سلامت در این جشنواره به خوبی دیده شود و فقط نگویند برو به سلامت.

جایزه بخش مستند و دانشجویی با حضور هیئت داوران این بخش محمد اسلامی، امید روحانی، جعفر صانعی مقدم، سلیم غفوری، محمد کیاسالار و علی مطلق داوران فیلم‌های دانشجویی به همراه دکتر حریرچی قائم‌مقام وزیر بهداشت به برگزیدگان اهدا شد.

محمد کارت بعد از دریافت جایزه خود در بخش مستند بیان کرد: «آوانتاژ» درباره رهایی از زندگی کارتن‌خوابی است و درباره موسسه‌ای است به نام «طلوع بی‌نشان‌ها» که به آنها کمک می‌کند. من به عنوان یکی از یاوران این موسسه از وزیر محترم و شما می‌خواهم از این موسسه دیدن فرمایید و آن را حمایت کنید.

در ادامه مراسم با انتشار تصویری که در آن از اجرای زنده‌ی شهرام و حافظ ناظری خبر می‌داد باعث تشویق حاضران شدند و سپس در آخرین بخش از این برنامه به اجرای قطعاتی مانند «باز آمدم» پرداختند و بعد از اجرا شهرام ناظری به طنز گفت که گویی در هر مراسمی که آقای هاشمی (وزیر بهداشت) هستند من هم باید باشم و بخوانم.

                                                                بزرگداشتی برای رخشان بنی‌اعتماد 

در ادامه مراسم، نکوداشتی برای رخشان بنی اعتماد برگزار شد که در ابتدا کلیپی پخش شد و سپس رخشان بنی اعتماد با قرار گرفتن در جایگاه گفت: خوشحالم که رضایتی از بعضی از فیلم‌هایی که ساختم وجود دارد و فیلم‌هایم اثر بخشی کوچکی داشتند.

سپس حضار به احترام به او ایستادند و او را تشویق کردند.

سپس حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمدهادی ایازی معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر دومین جشنواره فیلم سلامت، جهانگیر کوثری تهیه‌کننده سینما و همسر رخشان بنی اعتماد، هوشنگ گلمکانی منتقد سینما، فریدون جیرانی کارگردان و منتقد سینما، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما برای تجلیل و اهدا لوح تقدیر از رخشان بنی‌اعتماد به روی سن آمدند.

در ادامه اختتامیه رضا رشیدپور که اجرای این مراسم را بر عهده داشت، بیان کرد که مردم در برنامه تلویزیونی صبح امروزش (حالا خورشید) از سه وزیر دولت یازدهم دکتر ظریف وزیر امورخارجه، دکتر زنگنه وزیر نفت و دکترهاشمی وزیر بهداشت بیشتر از همه رضایت داشتند و متفق‌القول به آنها نمره 20 دادند.

                                                                وزیر بهداشت: هنر می‌تواند موج ایجاد کند

حسن قاضی‌زاده هاشمی با قرار گرفتن در جایگاه و ضمن سلام و خیر مقدم بیان کرد: از هیات داوران جشنواره و همه کسانی که در حوزه سلامت از طریق هنر کمک می‌کنند، تشکر می‌کنم‌. هنر می‌تواند موج ایجاد کند و ما نقش هنر را در دوران انقلاب و دفاع مقدس و در صحنه‌های ملی دیده‌ایم که چقدر می‌تواند روی رفتار مردم کشورمان تاثیر بگذارد. خوشحالم که با وجود جوان بودن این جشنواره از آن استقبال شده است و امیدوارم با این انرژی ادامه دهند تا شاید روزی رقیب جشنواره فیلم فجر شود. قبول کنیم که به شدت در این حوزه به کار فرهنگی نیاز داریم. امروز اگر جوان‌ترین هم وطنانمان را بر اثر تصادف، دیابت یا بیماری‌های دیگر از دست می‌دهیم به خاطر فرهنگ حاکم، رفتارهای ما و آسیب‌های اجتماعی است و دیگر کاری در سلامت از دست ما بر نمی آید و درست است که جاده‌ها و ماشین‌ها مشکل دارند ولی کار فرهنگی باید انجام شود.

                                     یادبودی برای علی معلم

در ادامه کلیپی برای نکوداشت  مرحوم علی معلم که در دوره گذشته داور جشنواره بود پخش شد و از این طریق از زحمات وی تقدیر شد. آذر معماریان همسر زنده یاد علی معلم در یادبود این سینماگر مورد تشویق حاضران قرار گرفت.

هیات داوران بخش سینمایی که شامل نرگس آبیار، رضا درمیشیان، علیرضا رضا داد، شهرام رفیعی فر، فرشته طائر پور، محمد رضا فروتن، محمدهادی کریمی می‌شدند با حضور در جایگاه جایزه‌های این بخش را به برگزیدگان اهدا کردند.

محمدرضا خردمندان بعد از دریافت جایزه خود خطاب به وزیر بهداشت گفت: از آقای وزیر تشکر می‌کنم که 16 سال پیش چشم من را عمل لیزیک کردند و من زندگی بدون عینک را از 16 سال پیش تاکنون تجربه می‌کنم.

تهمینه میلانی بعد از دریافت جایزه خود در بخش بهترین فیلم سینمایی بیان کرد: یک فیلم ساختم در مورد خشونت خانگی و جشنواره فیلم سلامت به من جایزه می‌دهد. این یک معجزه است و فوق العاده است. گویی عزمی جدی وجود دارد تا به خشونت خانگی پایان دهیم.

پوران درخشنده بعد از دریافت جایزه خود در بخش بهترین فیلم به خاطر تحلیل دقیق و آسیب‌شناسی طلاق عاطفی برای فیلم «زیر سقف دودی» اظهار کرد: من فقط می‌خواهم بگویم شما هستید که من دارم فیلم می‌سازم وگرنه هرکدام از فیلم‌هایی که می‌سازم با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند اما عشق به شما و بحث پیشگیری ادامه می‌دهم.

وی از ساخت فیلم جدید خود خبر داد و افزود: خیلی ناراحت بودم زیرا که طرحی که داده بودم پذیرفته نشده بود و رد شده بود ولی این جشنواره و امید من به آن و وزیری که حضور دارند که گفته‌اند اولین کارشان پیشگیری است، بنابر این قرار است فیلم "هیس پسرها گریه نمی‌کنند" را بسازم.

مهدی کرم‌پور که برای دریافت جایزه خود به روس سن آمده بود با بیان اینکه این جایزه بین من و سجادی‌چی مشترک است پس او را هم دعوت می‌کنم که به جایگاه بیاید گفت: چند روز پیش شنیدم که آقای وزیر در مورد این صحبت می‌کردند که سلامت مردم مهم‌تر از ماشین‌های ایران‌خودرو است. بسیار خوب بود. امروز سلامت فقط سلامت جسم نیست بلکه آدم‌ها باید شاد و خردمند باشند و متشکرم که به آن توجه کردید.

فرشته طائرپور که داور این جشنواره بود خطاب به وزیر بهداشت بیان کرد که آنهایی که عینک بدبینی به چشم دارند را هم عمل کنید.

در پایان محمدرضا فروتن از اعضای هیئت داوران بخش سینمایی این جشنواره با اشاره به اینکه خوشحالم که جشنواره‌ای به عنوان سلامت نامگذاری شده که به سلامت توجه می‌کند، گفت: در جامعه انسان‌هایی را می‌بینم که با شکل زندگی کردنشان مرا به تعجب وا می‌دارند. به لحاظ اقتصادی و اجتماعی آنها می‌توانند خودشان را حفظ کنند و تک‌تکشان قهرمانان زندگی من هستند و اینکه ما می‌توانیم در سخت‌ترین شرایط به خواسته‌های خود برسیم. سلامت باید توام با شادمانی باشد. شادمانی و بهبود کیفیت مردم مهم است و به سلامت جامعه ما کمک می‌کند. به امید صلح و دوست داشتن آدم‌ها.

برگزیدگان دومین جشنواره فیلم سلامت به شرح زیر است:

جوایز بخش دانشجویی:

دیپلم افتخار و جایزه نقدی هیات داوران اهدا به فیلم "بلندگو" به کارگردانی بهنام اسدالهی" اهدا شد.

جایزه سوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 30 میلیون ریال به فیلم "بنگ بنگ" به کارگردانی احمد تراب‌پور داده شد.

جایزه دوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخارو مبلغ 40 میلیون ریال به فیلم "تردمیل" به کارگردانی "بنفشه جاهد" تعلق گرفت.

جایزه اول: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار به مبلغ 50 میلیون ریال به صورت مشترک به فیلم‌های "نسبت خونی" به کارگردانی "حسین و پدرام امیری" و فیلم "طبق عادت همیشگی" به کارگردانی "محمد حمزه‌ای" اهدا شد.

جایزه ویژه هیات داوران شامل لوح زرین و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فیلم "آگهی فروش" به کارگردانی "قصیده گلمکانی" تقدیم شد.

جوایز بخش برنامه‌های تلویزیونی:

جایزه سوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار به مبلغ 60 میلیون ریال به صورت مشترک به:  "عاطفه میرسیدی" برای گزارش "دیابت محدودیت نیست" و یوسف سلامی برای مجموعه "بدون دخانیات" تعلق گرفت.

جایزه دوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار به مبلغ 80 میلیون ریال به  "آزیتا رصافی" برای برنامه تلویزیونی "آسمان مال من است" اهدا شد.

جایزه اول: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار به مبلغ 100 میلیون ریال به هادی امیری و رها فرجی برای برنامه تلویزیونی "عصر واروونه" تعلق گرفت.

جایزه ویژه هیئت داوران: لوح زرین به همراه دیپلم افتخار و جایزه نقدی به صورت مشترک به "داریوش فرضیایی"، "مسلم آقاجانزاده" و "احمد درویشعلی‌پور" برای مجموعه تلویزیونی "محله گل و بلبل" اهدا شد.

جوایز بخش مستند:

جایزه سوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 60 میلیون ریال به "پنجاه سالگی" به کارگردانی "صبا ندایی" تعلق گرفت.

جایزه دوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 80 میلیون ریال به صورت مشترک به فیلم "سحاب" به کارگردانی "آرش لاهوتی" و فیلم "سالسوس" به کارگردانی "آریان عطارپور" تعلق گرفت.

جایزه اول: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 100 میلیون ریال مشترکا به فیلم مستند "آوانتاژ" به کارگردانی "محمد کارت" و فیلم "خوان بی‌خوان" به کارگردانی "هادی معصوم دوست" اهدا شد.

جایزه ویژه هیات داوران: شامل لوح زرین و دیپلم افتخار به فیلم "مادر زمین" به کارگردانی "مهناز افضلی" تعلق گرفت.

جوایز بخش سینمایی:

دیپلم افتخار، لوح زرین و جایزه نقدی به "بیست و یک روز بعد" به کارگردانی محمد رضا خردمندان اهدا شد.

جایزه سوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 80 میلیون ریال به فیلم شماره 17 سهیلا به کارگردانی محمود غفاری و تهیه‌کنندگی امیر سیدزاده تعلق گرفت.

جایزه دوم: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 100 میلیون ریال اهدا شد به "ملی و راه‌های نرفته" به کارگردانی تهمینه میلانی و تهیه‌کنندگی محمد نیک‌بین رسید.

جایزه اول: تندیس جشنواره به همراه دیپلم افتخار و مبلغ 120 میلیون ریال به زیر سقف دودی به کارگردانی و تهیه‌کنندگی پوران درخشنده تعلق گرفت.

جایزه ویژه هیات داوران: شامل لوح زرین، دیپلم افتخار به فیلمنامه "سوفی و دیوانه" به آقای مهدی کرم‌پور و مهدی سجاده‌چی اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم از نگاه انجمن اهداء عضو به فیلم فصل نرگس به کارگردانی نگار آذربایجانی اهدا شد.

جایزه بهترین فیلم انجمن امداد سرطان به مستند «پنجاه سالگی» به تهیه‌کنندگی مژگان صیادی و صبا ندایی رسید.

جایزه بهترین فیلم از نگاه انجمن اخلاق پزشکی به فیلم «آپاندیس» به کارگردانی حسین نمازی تعلق گرفت.

در ابتدای مراسم اختتامیه دومین جشنواره فیلم سلامت کلیپی از شهید مدافع حرم محسن حججی برای حاضران به نمایش درآمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha