به گزارش ایسنا، محمد نبی سلطانی نژاد از محققان این طرح در این باره گفت: برای این منظور ما در این آزمایش نوک مداد را که از جنس گرافیت است، توسط دو سیم رابط به باتری ماشین وصل کردیم.
این محقق ادامه داد: جریان الکتریکی از باتری، سیم و نوک مداد عبور کرده و باعث گرم شدن نوک مداد میشود تا حدی که نوک مداد شروع به نورافشانی میکند.
به گفته وی به علت دمای زیاد نوک مداد، نور تابشی از آن تقریبا به رنگ سفید است، البته بعد از مدت کوتاهی بر اثر گرمای زیاد ایجاد شده و اکسید شدن نوک مداد، گرافیت به مرور زمان متلاشی میشود.
سلطانی نژاد با تاکید بر اینکه در این آزمایش انرژی الکتریکی به انرژی نورانی تبدیل شد، اضافه کرد: یکی از متداولترین روشهای تولید انرژی نورانی استفاده از انرژی الکتریکی مانند انواع لامپهای مختلف است.
سال گذشته، مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم با 200 اثر برگزیده از آزمایشهای علمی در رابطه با نور به کار خود پایان داد؛ امسال نیز مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت جکی یینگ از ابتدای آذرماه سال گذشته در قالب نمایش علمی و ساخت فیلمهای 60 ثانیهای از آزمایشات علمی در سطح دانشآموزان برخی کشورهای منطقه شروع شده است.
این طرح از سوی محمدنبی سلطانی نژاد، محمد فتح آبادی و علیرضا میرزایی از پژوهشسرای شهید طاهر اسدینیای استان مرکزی اجرایی شده است. این دانش آموزان با انجام آزمایشی با استفاده از نوک مداد که از جنس گرافیت است، سیم و باتری ماشین، انرژی الکتریکی را به انرژی نورانی تبدیل کردند.
انتهای پیام
نظرات