به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه چهارشنبه در دیدار با نمایندگان اقتصاد این کشور در کاخ ریاست جمهوری آنکارا ضمن دفاع از عملیات "پاکسازی" دولت خود و اشاره به انتقاد آلمان از این سیاست، خطاب به مقامات این کشور گفت: «شما پس از اتحاد دو آلمان خود دست به اقدامات گستردهتری زدید.»
اردوغان یادآور شد که پس از فروپاشی دیوار برلین و وحدت دو کشور، شمار زیادی از اعضای "حزب متحد سوسیالیست (SED)" آلمان شرقی از ارتش، دانشگاهها، مدارس و سایر ارکان دولتی و اداری اخراج شدند.
او افزود: «حالا شما میخواهید به ما درس بدهید.»
دولت آلمان پیشتر از اقدامات سرکوبگرانه رئیسجمهوری ترکیه انتقاد کرده و آنها را مغایر با موازین دموکراسی و حقوق بشر خوانده بود. اشتفان زایبرت، سخنگوی صدراعظم آلمان نگرانی شدید دولت آلمان را از بازداشتهای گسترده، اخراج و احتمال احیای حکم اعدام ابراز داشته و گفته بود: «آلمان و اتحادیه اروپا قاطعانه با مجازات اعدام مخالف هستند.»
اردوغان دو روز پس از کودتای نافرجام ۱۵ ژوییه در برابر هواداران خود اعلام کرد که اجرای مجدد مجازات اعدام در کشورش را مورد بررسی قرار خواهد داد. گفته میشود که تاکنون بیش از ۶۰ هزار تن از کارمندان دولت، ادارات و نهادهای نظامی و آموزشی ترکیه از کار برکنار شدهاند.
بنا به گزارش اشپیگل- آنلاین پس از وحدت دو آلمان، دو میلیون و ۲۵ هزار کادر ارتشی، پلیس، دستگاه اداری و سازمانهای آموزشی آلمان شرقی سابق، پس از آنکه گذشته و فعالیتهای سیاسی - اجتماعی آنان در جمهوری دموکراتیک آلمان بررسی شد، در نهادهای دولتی و ایالتی جمهوری فدرال آلمان به کار گماشته شدند.
براساس گزارش رسمی "کمیته تحقیق" وابسته به پارلمان آلمان، ۹۵ درصد از کادر آموزشی آلمان شرقی به استخدام نهادهای آلمان غربی درآمدند، هر چند که شمار زیادی از ماموران پلیس و کارمندان مرزی، از آنجا که فعالیتهای آنان در چارچوب خدمات جاسوسی برای نظام دیکتاتوری وقت صورت گرفته بود، نتوانستند در دستگاههای دولتی به کار گرفته شوند.
از سوی دیگر، اردوغان و بنعالی ییلدیریم، نخستوزیر ترکیه در آنکارا در میان دهها هزار تن از حامیانشان گفتند که آمریکا باید میان فتحالله گولن، روحانی ترکتبار ساکن آمریکا و ترکیه دموکراتیک یکی را انتخاب کند.
اردوغان گفت: دیر یا زود آمریکا باید انتخاب کند؛ یا سازمان تروریستی فتحالله گولن کودتاچی یا کشور دموکراتیک ترکیه.
انتهای پیام
نظرات