معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان میگوید دولت به تمامی تعهداتش در قبال فدراسیونهایی نظیر کشتی عمل کرده اما تامین تمامی نیازهای این فدراسیونها خارج از توان دولت است.
به گزارش ایسنا، سید مناف هاشمی در نشست خبری که ظهر امروز (یکشنبه) با نمایندگان رسانهها برگزار کرد، در مورد اظهارات رسول خادم که نامهای به رییس جمهور نوشته بود، گفت: من در این زمینه قصد پاسخگویی ندارم اما باید بگویم تمامی فدراسیونهای المپیکی ایران تاکنون حداکثر منابعی که باید به آنها داده میشد را دریافت کردهاند.
او ادامه داد: پرداختیهای ما به فدراسیونهای ورزشی یک بخش را شامل میشود و نیازهای این فدراسیونها بخش دیگر است. ما در هیچ سالی مانند 94 این اندازه منابع به فدراسیونها ندادهایم. در حال حاضر به طور میانگین 97 درصد بودجه فدراسیونهای حوزه قهرمانی و 90 درصد بودجه فدراسیونهای حوزه همگانی پرداخت شده است. اگر برخی از فدراسیونها نتوانستند تمامی نیازهای خود را مرتفع کنند این امر طبیعی است. ما تا جایی که بتوانیم به فدراسیونهای مختلف ورزشی کمک میکنیم.
معاون وزیر ورزش و جوانان در ادامه با تاکید بر اینکه وزارت ورزش و جوانان تمامی تعهدات خود در قبال فدراسیونها را انجام داده گفت: برای مثال در مورد مطالبی که در زمینه فدراسیون تیراندازی مطرح شده باید بگویم این فدراسیون جزو فدراسیونهای مورد توجه ویژه وزارت ورزش و جوانان است و آخرین پرداختی این فدراسیون 106 درصد بودجه آن بوده است. با پیگیریهایی که وزیر ورزش و جوانان انجام داد باز هم دستوری مبنی بر پرداختی ویژه دیگری به این فدراسیون صادر شد.
او خاطرنشان کرد: فدراسیونهایی که نیازهای خاصی دارند، مورد توجه ما هستند. ما تا جایی که بتوانیم نیاز آنها را برطرف میکنیم. در حال حاضر نیز ستاد عالی بازیهای المپیک متشکل از وزارت ورزش و جوانان و کمیته المپیک به فعالیت میپردازد و هر دو این نهادها باید به تعهداتی که دارند عمل کنند.
هاشمی با اشاره به وضعیت سه فدراسیون ورزشی گفت: فدراسیونهای والیبال، کشتی و فوتبال علاوه بر کمکهایی که دولت به آنها میکند نیاز به منابع دیگری دارند. وزارت ورزش و جوانان نسبت به تامین نیازهای این فدراسیونها به هیچ عنوان ضعیف عمل نکرده ولی قطعا نیاز این فدراسیونها بیش از مبالغ پرداختی از سوی دولت است.
وی تصریح کرد: در مراسمهای تقدیر از قهرمانان ورزشی نیز بیشتر هدایا به فدراسیونهایی نظیر کشتی داده شده است. با این حال تامین تمامی نیازهای مالی این فدراسیون امکانپذیر نیست.
هاشمی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای رفع کردن نیازهای فدراسیونهای المپیکی گفت: برای مثال در طول هفته گذشته من به همراه آقایان سجادی و احمدی بیش از 4 جلسه را با مسئولان فدراسیونهایی که حساسیت بیشتری دارند برگزار کردیم و متعهد شدیم تا پرداختیهای ویژهای به آنها داشته باشیم. برای مثال یکی از فدراسیونهایی که بودجه خود را به طور کامل گرفته بود، 250 میلیون نیز به صورت ویژه دریافت کرد و یا در مورد فدراسیون وزنهبرداری نیز 350 میلیون تومان برای مرتفع کردن نیازهایش داده شد.
معاون وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد اظهارات برخی روسای فدراسیونها مبنی بر نداشتن پول غذای ملیپوشان تصریح کرد: این طور نیست پرداختیهای ما به فدراسیونها در حد 100 یا 200 هزار تومان باشد (با خنده)! اعتبارهایی که ما به فدراسیونها میدهیم در حد 200 و یا 300 میلیون تومان است و همان طور که تاکید کردهام برای مثال فدراسیون تیراندازی مورد توجه ویژه وزارت ورزش و جوانان است و با تاکید دوباره دکتر گودرزی پرداختی ویژهای مجددا به آنها خواهیم داشت تا بتوانند اردوی خود را در خارج از کشور برگزار کنند.
هاشمی با بیان اینکه ما فعالیت تمام فدراسیونها را رصد میکنیم گفت: ما قطعا علاوه بر پرداختیهایی که تاکنون داشتهایم باز هم به فدراسیونهای ورزشی پرداختیهایی خواهیم داشت اما برخی از فدراسیونها باید بخشی از منابع مالی خود را از بخشهای دیگر تامین کنند اما موفق به این امر نشدهاند. من باز هم تاکید میکنم ما به عنوان وزارت ورزش و جوانان تعهدات خود را به صورت کامل نسبت به فدراسیونها انجام داده و میدهیم و قطعا بالاتر از این تعهد نیز به فدراسیونها پرداخت خواهیم کرد.
او در پاسخ به این سوال که آیا نمیتوان بخش عمدهای از بودجه ورزش کشور را بر روی ورزشکاران المپیکی که شانس مدالآوری دارند، متمرکز کرد یا خیر گفت: ما نمیتوانیم از بودجههای دیگر خود نظیر بودجههای عمرانی و ورزش همگانی و بخش جوانان بزنیم و تماما پرداختهایی را به فدراسیونهای ورزشی داشته باشیم.
در ادامه این نشست یکی از خبرنگاران از هاشمی پرسید رییس فدراسیون کشتی گفته اگر نمیتوانید از 20 ورزشکار دارای شانس مدال المپیک حمایت کنید، به صراحت این مطلب را اعلام کنید که هاشمی در پاسخ گفت: ما نسبت به فدراسیونهای دارای حساسیت بالا، توجهات ویژه خود را داریم. ما حتی در برخی از مواقع به نفع فدراسیونهای ورزشی از سایر بخشهای نظیر عمرانی، جوانان و همگانی زدهایم. با این حال وزارت ورزش و جوانان نمیتواند تمامی نیازهای مالی فدراسیونها را تامین کند.
معاون وزیر ورزش اضافه کرد: یک کمیسیون تخصیص در وزارت ورزش و جوانان وجود دارد که وظیفه دادن پرداختیها را به بخشهای مختلف بر عهده دارد. البته من تاکید میکنم منابع مالی وزارت ورزش و جوانان کوچک است و در ضمن هر کسی تصور میکند نیازهای خودش در اولویت قرار دارد.
هاشمی درباره به تعویق افتادن مراسم تجلیل از ورزشکاران با حضور رییس جمهور نیز گفت: مراسم تجلیل از قهرمانان و مدالآوران ورزشی نهایی شده بود اما به دلیل محدودیت زمانی و همچنین برگزاری انتخابات تصمیم به تعویق آن گرفته شد.
او در بخش دیگری از این نشست به نقش خیرین در ورزش ایران اشاره کرد و گفت: تجربه خوب و موفق حضور خیرین در بخشهایی چون بهداشت و درمان و آموزش و پرورش در حوزه ورزش نیز میتواند کارآمد باشد. ما باید برای پر کردن اوقات فراغت جوانان و همچنین بالا بردن ظرفیتهای ورزشی ایران از کمکهای خیرین نیز استفاده کنیم.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: خوشبختانه حضور خیرین در عرصه ورزش بسیار پررنگ بوده و این خیرین تاکنون توانستهاند شمار زیادی از پروژههای ورزشی را به اتمام برسانند. به همین خاطر ما میخواهیم از خیرین ورزشی ایران طی مراسمی تجلیل کنیم.
هاشمی با بیان اینکه تاکنون و در سال جاری، 92 پروژه به دست خیرین به اتمام رسیده گفت: امیدوارم این رقم تا پایان سال به عدد 100 برسد و در سال آینده شاهد دو برابر شدن این رقم باشیم. تاکنون 350 هزار متر مربع فضای ورزشی توسط خیرین در حال تکمیل است و در این بین 16 استان عملکرد بسیار موفقی داشتند که از آن جمله میتوان به استانهای اصفهان، فارس و کرمان اشاره کرد. البته 15 استان در این زمینه خیلی فعال نبودند که امیدوارم آنها نیز عملکرد خوبی داشته باشند.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم تعداد پروژههایی که به دست خیرین به اتمام میرسد را به 200 پروژه برسانیم آنگاه از نظر مالی شاهد عددی معادل یک دوم اعتبارات عمرانی فدراسیونها خواهیم بود. اگر برای مثال هر پروژه حدود یک میلیارد تومان هزینه در بر داشته باشد با اتمام 100 پروژه تا پایان سال میتوان 100 میلیارد تومان از منابع مالی خیرین استفاده کرد.
معاون وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که آیا پروژههایی که توسط خیرین مورد تکمیل قرار میگیرد آیا در موعد مقرر تحویل داده میشود گفت: البته کار خیرین در این بخش پیمانکاری نیست و آنها بر اساس اعتقادات فردی خود وارد این حوزه شدهاند و قطعا بیشتر از تعهدات خود در این زمینه دغدغه دارند.
وی افزود: برای امسال 350 پروژه ساخته شده که اگر این 92 پروژه خیرین نیز به آن اضافه شود، شاهد تعداد زیادی از پروژههای ورزشی خواهیم بود که امسال مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
او در پایان خاطرنشان کرد: قصد داریم باشگاه خیرین ورزشیار را با حضور معاونان وزارت ورزش و جوانان، خیرین و همچنین ورزشکاران راهاندازی کنیم تا در این زمینه شاهد موفقیتهای بیشتری باشیم.
انتهای پیام
نظرات