مردم میانمار امروز(یکشنبه) در اولین انتخابات سراسری این کشور طی 25 سال گذشته به پای صندوقهای رای رفتند، اقدامی که بزرگترین گام این کشور جنوب شرق آسیا از دیکتاتوری به سمت دموکراسی محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، انتظار میرود حزب آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسیخواه میانمار بتواند بیشترین آرا را از آن خود کند.
حدود 30 میلیون تن برای شرکت در انتخابات پارلمانی که بیش از 90 حزب در آن رقابت میکنند واجد شرایط هستند. رقابت اصلی بین حزب لیگ ملی برای دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی و حزب حاکم اتحادیه همبستگی متشکل از اعضای خونتا است.
تعدادی از احزاب دیگر از اقلیتهای قومی که 40 درصد از جمعیت 52 میلیونی میانمار را تشکیل میدهند نیز در این انتخابات رقابت میکنند.
اعتبار این انتخابات زیر سوال است چراکه اولین بار است که 500 هزار رایدهنده واجد شرایط از اقلیت مسلمانان روهینجای میانمار از شرکت در انتخابات منع شدهاند. دولت روهینجاها را خارجی میداند در صورتی که آنها نسلها در میانمار زندگی کردهاند. در کل اعلام شده است که حدود چهار میلیون تن مجاز به شرکت در انتخابات نیستند و این امر نگرانیهایی درباره عادلانه بودن این انتخابات بوجود آورده است.
حدود 11 هزار ناظر محلی و بینالمللی بر 40 هزار حوزه رایگیری نظارت دارند. تدابیر امنیتی برای انتخابات امروز در میانمار بسیار شدید است و بیش از 40 هزار پلیس ویژه برای نظارت بر حوزههای رایگیری آموزش دیدهاند و بسیاری از رستورانها و مغازهها نیز تعطیل هستند.
حزب لیگ ملی برای دموکراسی متعلق به سوچی در آستانه این انتخابات گفت: به طور مشکوکی تعداد بسیار زیادی برگه رایگیری در برخی نقاط منتشر شده؛ به طور مثال یک خانواده در یانگون 38 برگه رایگیری دریافت کرده است. تنشهای مذهبی که با اقدامات ناسیونالیستهای بودایی علیه اقلیت مسلمان میانمار تشدید میشود نیز کمپین انتخابات را خدشهدار کرد.
یک معلم 55 ساله پس از آنکه رای خود را به نفع لیگ ملی برای دموکراسی در یانگون در صندوق انداخت، گفت: من تلاش خود را برای تغییر و برای برقراری دموکراسی انجام دادم. امیدوارم همه چیز در این رویداد تاریخی خوب پیش برود.
آنگ سان سوچی جزو اولین کسانی بود که رای خود را به صندوق انداخت، خودروی وی نیز از بین جمعیت خبرنگاران و عکاسان در مقابل حوزه رایگیری یانگون عبور کرده و این برنده جایزه صلح 70 ساله رای خود را به صندوق انداخت.
تین سین، رئیس جمهور 71 ساله این کشور نیز در ساعات اولیه در پای صندوق رای در یک دبیرستان در نزدیک منزلش در پایتخت حاضر شد. وی پس از رای دادن هیچ گفتگوی رسانهای نداشت. تین سین که در سال 2011 به ریاستجمهوری رسید به رغم تمامی اصلاحات به عنوان فردی دیده میشود که تحت حمایت ارتش قرار دارد.
انتظار میرود نتیجه این انتخابات یک روزه به زودی منتشر شود.
مقامات میگویند برندگان کرسیهای پارلمانی تا پایان امروز اعلام خواهند شد اما نتیجه نهایی زودتر از عصر دوشنبه منتشر نخواهد شد.
آنگ سان سوچی براساس قانون اساسی که توسط خونتا نوشته شده قارد به کسب کرسی ریاستجمهوری نیست اما سوچی میگوید اگر اکثریت را به دست آورد و بتواند نخستین دولت منتخب میانمار را تشکیل دهد بدون توجه به قانون اساسی قدرتش بالاتر از رئیسجمهور خواهد بود.
حزب لیگ ملی برای دموکراسی به تنهایی یا با متحدانش برای تشکیل یک دولت و انتخاب رئیسجمهور خودشان باید بیش از دوسوم کرسیها را به دست آورند.
انتهای پیام
نظرات