• چهارشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۷:۴۰
  • دسته‌بندی: ورزش بانوان
  • کد خبر: 92111611263
  • منبع : مطبوعات

چرا در ایران ورزش همگانی بانوان کم‌رنگ است؟

وضعیت اسفناک ورزش در بین مادران و دختران

وضعیت اسفناک ورزش در بین مادران و دختران

متخصص مدیریت ورزش گفت: متأسفانه توجه به ورزش همگانی در ایران کم است و برای خانم‌ها کمرنگ‌تر هم هست و باید گفت وضعیت ورزش همگانی بانوان اسفناک است.

متخصص مدیریت ورزش گفت: متأسفانه توجه به ورزش همگانی در ایران کم است و برای خانم‌ها کمرنگ‌تر هم هست و باید گفت وضعیت ورزش همگانی بانوان اسفناک است.

دکتر وحید شجاعی، مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد ساری در گفتگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این رابطه اظهار کرد: پایه اصلی ورزش همگانی سلامت است و ورزش باعث تزریق شادابی و پویایی به جامعه می‌شود. خانواده رکن اصلی در جامعه است و مادران هم رکن اصلی خانواده هستند و قطعاً اگر آنها به تحرک و فعالیت ورزشی روی بیاورند این اخلاق به اجتماع هم منتقل می‌شود. اجتماع از خانواده‌های مختلفی تشکیل شده است که با فرهنگ و سنت متفاوت در کنار هم قرار گرفتند و قطعا رفتار خانم‌ها و گرایش به سمت آنها به پویایی خانواده کمک می‌کند.

او درباره امکانات و تفکرات پیرامون ورزش همگانی بانوان گفت: به لحاظ تنوع فرهنگی و ضعف در نگرش؛ برنامه‌ریزی‌های ما به سمت توسعه ورزش آقایان است. تقسیم ورزش به چهار بخش پرورشی، همگانی، قهرمانی و حرفه‌ای نشان دهنده تفکر اشتباه ما نسبت به ورزش است، به طوری که در حال حاضر جامعه انتظار دارد وزارت ورزش و جوانان، ورزش قهرمانی و حرفه‌ای را دنبال کند. در صورتی که بخش عظیمی از انرژی و نیرو باید به سمت ورزش همگانی برود ولی تمرکز روی ورزش همگانی کم است و این موضوع برای خانم‌ها هم خیلی کم رنگ‌تر است. ادامه‌دار بودن این اشتباهات باعث می‌شود که به ورزش نپردازیم و بودجه کمتری را برای ورزش همگانی در نظر بگیریم. به دلیل همین نگرش غلط از امکانات و فضاهای موجود هم نمی‌توانیم به درستی استفاده کنیم.

شجاعی ادامه داد: در اصل سوم قانون اساسی آمده است که آموزش و ورزش باید برای همه رایگان باشد و در اصل 44 هم از خصوصی سازی و کوچک سازی دولت صحبت شده است. این اصل به توسعه اقتصادی توجه می‌کند. برداشت‌ها از این دو اصل از نظر عام متفاوت است و باید تعدیل شود و تحقیق و برداشت صحیح از این موضوع شود.

مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد ساری درباره شیوه نظارت بر توسعه ورزش همگانی بانوان تصریح کرد: هر پویایی، تحرک و فعالیتی می‌تواند منجر به توسعه ورزش همگانی شود. ورزش همگانی تنها مربوط به یک ورزش خاص نیست. حدود یکسال است که تصمیم براین شده است که در دل هرکدام از فدراسیون‌ها کمیته ورزش همگانی شکل بگیرد و همه فدراسیون‌ها می‌توانند در کنار چارت خودشان یک کمیته ورزش همگانی هم داشته باشند اما ابتدا باید تعریف شود که هر سازمان و نهادی چه کاری باید انجام بدهد. یعنی تعریف شود که مثلا یک هیئت استانی چگونه می‌تواند در راه توسعه ورزش برای بانوان قدم بردارد. این هم یک عزم ملی را می‌طلبد و فقط یک وزارت خانه نمی‌تواند این کار را انجام دهد و به همکاری بین ارگان‌ها نیاز دارد.

شجاعی درباره هزینه و امکانات ورزش همگانی برای بانوان به ایسنا گفت: اگر فرهنگ ورزش کردن توسعه یابد دیگر ورزش کردن هزینه زیادی در برندارد. ما باید سبک زندگی خودمان را عوض کنیم. همه فکر می‌کنند که باید تمام تلاششان را روی ورزش قهرمانی و حرفه‌ای بگذارند، در حالی که در کشورهای دیگر بسیاری از سرمایه گذاران در ورزش همگانی سرمایه‌گذاری می‌کنند اما ما فکر می‌کنیم اگر انرژی بگذاریم روی این موضوع سودی ندارد.

او درباره برنامه‌ریزی صحیح در این باره اظهار کرد: ورزش همگانی باید تبدیل به یک فرهنگ شود، در غیر این صورت هرقدر هم سازمان تاسیس کنیم، فایده ندارد، یعنی ورزش باید در تمام لایه‌های اجتماع تزریق شود. باید از کشورهای موفق الگو‌پذیری کرد و آن الگوها را با توجه به فرهنگ خودمان بومی سازی کنیم.

شجاعی ادامه داد: متأسفانه وضعیت ورزش همگانی ما خیلی اسفناک است و این از جایی مشخص است که بیماری در کشور ما گسترش یافته است. این بیماری‌ها از بی‌توجهی به ورزش ناشی می‌شود. متاسفانه ما یک بدی داریم و آن این است که تا اجبار نباشد کاری را انجام نمی‌دهیم بنابراین باید قوانین قهری و تشویقی باشد زیرا ما برای هرچیزی وقت داریم جز سلامتی خودمان.

متخصص مدیریت ورزشی در پایان گفت: اگر برنامه مدونی داشته باشیم و پیگیری لازم هم از سوی مسئولین باشد می‌توانیم به نتیجه خوبی درباره ورزش همگانی بانوان برسیم وگرنه با کارهای سطحی هیچ پیشرفتی حاصل نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha